Powiat Krośnieński reprezentowany przez Zarząd Powiatu Krośnieńskiego ogłasza przetarg
- Adres: 38-400 Krosno, ul. Bieszczadzka 1
- Województwo: podkarpackie
- Telefon/fax: tel. 013 4375781 , fax. 013 4375715
- Data zamieszczenia: 2013-03-19
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Powiat Krośnieński reprezentowany przez Zarząd Powiatu Krośnieńskiego
ul. Bieszczadzka 1 1
38-400 Krosno, woj. podkarpackie
tel. 013 4375781, fax. 013 4375715
REGON: 37044051900000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.powiat.krosno.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przeprowadzenie szkolenia ze zdobnictwa cukierniczego dla uczniów/uczennic Zespołu Szkół Gastronomiczno - Hotelarskich w Iwoniczu Zdroju w ramach realizowanego projektu pn. Podkarpacie stawia na zawodowców, dofinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1.Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie szkolenia ze zdobnictwa cukierniczego zakończonego stosownym certyfikatem oraz zaświadczeniem o ukończeniu kursu dla uczniów/uczennic Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu-Zdroju w ramach realizowanego projektu pn. Podkarpacie stawia na zawodowców, dofinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki w roku szkolnym 2012/2013. 2.Miejsce przeprowadzenia kursu - zajęć teoretycznych i praktycznych: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu-Zdroju. 3.Szkolenie obejmuje 16 godzin szkoleniowych po 45 min. każda, dla jednej grupy liczącej 7 osób w systemie zajęć pozalekcyjnych. 4.Prowadzący zapewnia sprzęt i surowce do ćwiczeń. Celem szkolenia jest dostarczenie uczestnikom wiedzy, umiejętności i kwalifikacji niezbędnych w branży gastronomicznej, zdobycie wiedzy na temat wykorzystania i zastosowania technik zdobienia wyrobów cukierniczych oraz dostarczenie uczestnikom/uczestniczkom certyfikatów potwierdzających ich kwalifikacje o ukończeniu kursu i zaświadczeń o ukończeniu kursu. 5. Wykonawca przygotuje szczegółowy program szkolenia zawierający zajęcia teoretyczne z przewagą zajęć praktycznych w oparciu o następujące bloki tematyczne: Podstawowe techniki sporządzania różnych ciast Kompozycja tortów Dekoracja ciastek bankietowych i innej galanterii cukierniczej Czekolada- ręczny wyrób pralin Obróbka czekolady - w tym temperowanie Dekorowanie czekolady - malowanie wzorów Praca z marcepanem Podstawowe zastosowanie marcepanu Praca z karmelem 6. Wykonawca zapewni uczestnikom możliwość ćwiczeń praktycznych z zakresu cukiernictwa. Tematy przedstawiane przez wykładowców na zajęciach powinny być przygotowane i prezentowane tak, aby każdy słuchacz mógł przynajmniej jeden raz w trakcie zajęć samodzielnie wykonać ćwiczenia związane z wykładanym tematem. Zajęcia mają być prowadzone na surowcach określonych w recepturach z użyciem dekoracji. 7. Wykonawca zapewnić ma oraz przekazać każdemu uczestnikowi materiały do cukiernictwa oraz opracuje, powieli i przekaże uczestnikom szkolenia niezbędne materiały szkoleniowe z zakresu kursu cukiernictwa. 8. Wykonawca winien zapewnić na czas prowadzenia kursu urządzenia i sprzęt specjalistyczny do jego przeprowadzenia w zakresie programu szkolenia. 9. Nadto musi zapewnić multimedia wspomagające szkolenie (pozwalające na zbliżenie powierzchni roboczej prowadzącego szkolenie): -kamera -rzutnik 10. Wykonawca zapewni każdemu uczestnikowi stosowne materiały do ćwiczeń zgodnie z programem szkolenia. 11. Wykonawca jest zobowiązany do przesłania Zamawiającemu programu szkolenia oraz materiałów szkoleniowych w terminie 5 dni przed terminem rozpoczęcia zajęć celem ich akceptacji. 12. Etap II przedmiotu zamówienia - przeprowadzenie egzaminu sprawdzającego potwierdzającego nabycie kwalifikacji w zakresie zdobnictwa cukierniczego dla uczestników /uczestniczek kursu, sporządzenie protokołu z egzaminu i przekazanie jego kopii Zamawiającemu oraz wydanie certyfikatów o ukończeniu szkolenia potwierdzających nabyte uprawnienia i kwalifikacje w języku polskim i języku angielskim oraz zaświadczeń o ukończeniu kursu oraz uwierzytelnionych kopii certyfikatów i uwierzytelnionych kopii zaświadczeń o ukończeniu kursu. 13. Odbiór wykonanej usługi zostanie udokumentowany przekazaniem Zamawiającemu szczegółowego programu szkolenia, list obecności, zapisami w dzienniku szkoleń czasu i tematyki zajęć, potwierdzeniem otrzymania przez uczestników materiałów szkoleniowych, kopii protokołu z przeprowadzonego egzaminu potwierdzającego przeprowadzenie egzaminu dla uczestników kursu oraz wydanie certyfikatów i zaświadczeń o ukończeniu kursu oraz ich uwierzytelnionych kopii, listy potwierdzającej odbiór certyfikatów i zaświadczeń o ukończeniu kursu oraz raportu końcowego z przeprowadzonego szkolenia. 14. Certyfikaty w języku polskim i angielskim powinny zawierać: logotyp w języku polskim i języku angielskim (wersja angielska), nazwę firmy szkolącej, numer certyfikatu, imię i nazwisko osoby, dla której został wystawiony, datę i miejsce urodzenia uczestnika kursu, nazwę szkolenia, informację o kursie: zagadnienia, ilość godzin; datę szkolenia, miejsce szkolenia (nazwa szkoły), miejscowość i datę wystawienia, nazwę projektu, informację o współfinansowaniu, pieczątkę i podpis wykonawcy. 15. Szkolenie ze zdobnictwa cukierniczego wyposaży uczniów w dodatkowe umiejętności - certyfikowane poszukiwane na rynku pracy. Cechy techniczne i jakościowe przedmiotu zamówienia winny odpowiadać Polskim Normom przenoszącym europejskie normy lub normy innych państw członkowskich Europejskiego Obszaru Gospodarczego. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 805300008
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.powiat.krosno.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Usługa szkoleniowa w zakresie: Spawacz spoin pachwinowych blach i rur w metodzie MAG. Spawacz spoin czołowych blach w metodzie MAG
Dodano: 2016-07-27 - Szkolenie autoryzowanego montera instalacji fotowoltaicznych
Dodano: 2016-07-05 - Usługa szkoleniowa w zakresie: Operator koparko - ładowarek i koparek jednonaczyniowych III kl.
Dodano: 2016-06-24 - Usługa szkoleniowa w zakresie: Magazynier z obsługą wózków jezdniowych podnośnikowych, użytkowych programów komputerowych oraz kasy fiskalnej
Dodano: 2016-06-16 - Usługa szkoleniowa w zakresie: Magazynier z obsługą wózków jezdniowych podnośnikowych, użytkowych programów komputerowych oraz kasy fiskalnej
Dodano: 2016-06-07 - Przeprowadzenie szkolenia zawodowego Operator suwnic hakowych sterowanych z poziomu roboczego kategorii II S
Dodano: 2016-05-25 - Usługa szkoleniowa w zakresie: Spawacz spoin pachwinowych blach i rur w metodzie TIG. Spawacz spoin czołowych blach oraz czołowych rur w metodzie TIG (stale nierdzewne)
Dodano: 2016-05-19 - Usługa szkoleniowa w zakresie: Kierowca operator wózków jezdniowych podnośnikowych
Dodano: 2016-05-13 - Usługa szkolenia Operator koparkoładowarek kl. III wszystkie typy i koparek jednonaczyniowych kl. III o poj. do 0,8m3
Dodano: 2016-04-28 - Usługa szkolenia Operator koparkoładowarek kl. III wszystkie typy i koparek jednonaczyniowych kl. III o poj. do 0,8m3
Dodano: 2016-04-18