Przetargi.pl
Przeprowadzenie szkolenia ze zdobnictwa cukierniczego dla uczniów/uczennic Zespołu Szkół Gastronomiczno - Hotelarskich w Iwoniczu Zdroju w ramach realizowanego projektu pn. Podkarpacie stawia na zawodowców, dofinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki

Powiat Krośnieński reprezentowany przez Zarząd Powiatu Krośnieńskiego ogłasza przetarg

  • Adres: 38-400 Krosno, ul. Bieszczadzka 1
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel. 013 4375781 , fax. 013 4375715
  • Data zamieszczenia: 2013-03-19
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Powiat Krośnieński reprezentowany przez Zarząd Powiatu Krośnieńskiego
    ul. Bieszczadzka 1 1
    38-400 Krosno, woj. podkarpackie
    tel. 013 4375781, fax. 013 4375715
    REGON: 37044051900000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.powiat.krosno.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przeprowadzenie szkolenia ze zdobnictwa cukierniczego dla uczniów/uczennic Zespołu Szkół Gastronomiczno - Hotelarskich w Iwoniczu Zdroju w ramach realizowanego projektu pn. Podkarpacie stawia na zawodowców, dofinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie szkolenia ze zdobnictwa cukierniczego zakończonego stosownym certyfikatem oraz zaświadczeniem o ukończeniu kursu dla uczniów/uczennic Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu-Zdroju w ramach realizowanego projektu pn. Podkarpacie stawia na zawodowców, dofinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki w roku szkolnym 2012/2013. 2.Miejsce przeprowadzenia kursu - zajęć teoretycznych i praktycznych: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu-Zdroju. 3.Szkolenie obejmuje 16 godzin szkoleniowych po 45 min. każda, dla jednej grupy liczącej 7 osób w systemie zajęć pozalekcyjnych. 4.Prowadzący zapewnia sprzęt i surowce do ćwiczeń. Celem szkolenia jest dostarczenie uczestnikom wiedzy, umiejętności i kwalifikacji niezbędnych w branży gastronomicznej, zdobycie wiedzy na temat wykorzystania i zastosowania technik zdobienia wyrobów cukierniczych oraz dostarczenie uczestnikom/uczestniczkom certyfikatów potwierdzających ich kwalifikacje o ukończeniu kursu i zaświadczeń o ukończeniu kursu. 5. Wykonawca przygotuje szczegółowy program szkolenia zawierający zajęcia teoretyczne z przewagą zajęć praktycznych w oparciu o następujące bloki tematyczne: Podstawowe techniki sporządzania różnych ciast Kompozycja tortów Dekoracja ciastek bankietowych i innej galanterii cukierniczej Czekolada- ręczny wyrób pralin Obróbka czekolady - w tym temperowanie Dekorowanie czekolady - malowanie wzorów Praca z marcepanem Podstawowe zastosowanie marcepanu Praca z karmelem 6. Wykonawca zapewni uczestnikom możliwość ćwiczeń praktycznych z zakresu cukiernictwa. Tematy przedstawiane przez wykładowców na zajęciach powinny być przygotowane i prezentowane tak, aby każdy słuchacz mógł przynajmniej jeden raz w trakcie zajęć samodzielnie wykonać ćwiczenia związane z wykładanym tematem. Zajęcia mają być prowadzone na surowcach określonych w recepturach z użyciem dekoracji. 7. Wykonawca zapewnić ma oraz przekazać każdemu uczestnikowi materiały do cukiernictwa oraz opracuje, powieli i przekaże uczestnikom szkolenia niezbędne materiały szkoleniowe z zakresu kursu cukiernictwa. 8. Wykonawca winien zapewnić na czas prowadzenia kursu urządzenia i sprzęt specjalistyczny do jego przeprowadzenia w zakresie programu szkolenia. 9. Nadto musi zapewnić multimedia wspomagające szkolenie (pozwalające na zbliżenie powierzchni roboczej prowadzącego szkolenie): -kamera -rzutnik 10. Wykonawca zapewni każdemu uczestnikowi stosowne materiały do ćwiczeń zgodnie z programem szkolenia. 11. Wykonawca jest zobowiązany do przesłania Zamawiającemu programu szkolenia oraz materiałów szkoleniowych w terminie 5 dni przed terminem rozpoczęcia zajęć celem ich akceptacji. 12. Etap II przedmiotu zamówienia - przeprowadzenie egzaminu sprawdzającego potwierdzającego nabycie kwalifikacji w zakresie zdobnictwa cukierniczego dla uczestników /uczestniczek kursu, sporządzenie protokołu z egzaminu i przekazanie jego kopii Zamawiającemu oraz wydanie certyfikatów o ukończeniu szkolenia potwierdzających nabyte uprawnienia i kwalifikacje w języku polskim i języku angielskim oraz zaświadczeń o ukończeniu kursu oraz uwierzytelnionych kopii certyfikatów i uwierzytelnionych kopii zaświadczeń o ukończeniu kursu. 13. Odbiór wykonanej usługi zostanie udokumentowany przekazaniem Zamawiającemu szczegółowego programu szkolenia, list obecności, zapisami w dzienniku szkoleń czasu i tematyki zajęć, potwierdzeniem otrzymania przez uczestników materiałów szkoleniowych, kopii protokołu z przeprowadzonego egzaminu potwierdzającego przeprowadzenie egzaminu dla uczestników kursu oraz wydanie certyfikatów i zaświadczeń o ukończeniu kursu oraz ich uwierzytelnionych kopii, listy potwierdzającej odbiór certyfikatów i zaświadczeń o ukończeniu kursu oraz raportu końcowego z przeprowadzonego szkolenia. 14. Certyfikaty w języku polskim i angielskim powinny zawierać: logotyp w języku polskim i języku angielskim (wersja angielska), nazwę firmy szkolącej, numer certyfikatu, imię i nazwisko osoby, dla której został wystawiony, datę i miejsce urodzenia uczestnika kursu, nazwę szkolenia, informację o kursie: zagadnienia, ilość godzin; datę szkolenia, miejsce szkolenia (nazwa szkoły), miejscowość i datę wystawienia, nazwę projektu, informację o współfinansowaniu, pieczątkę i podpis wykonawcy. 15. Szkolenie ze zdobnictwa cukierniczego wyposaży uczniów w dodatkowe umiejętności - certyfikowane poszukiwane na rynku pracy. Cechy techniczne i jakościowe przedmiotu zamówienia winny odpowiadać Polskim Normom przenoszącym europejskie normy lub normy innych państw członkowskich Europejskiego Obszaru Gospodarczego.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 805300008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.powiat.krosno.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach