Przetargi.pl
Przeprowadzenie szkolenia obsługi kas fiskalnych dla uczniów/uczennic Zespołu Szkół Gastronomiczno - Hotelarskich w Iwoniczu Zdroju w ramach realizowanego projektu pn. Podkarpacie stawia na zawodowców, dofinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki

Powiat Krośnieński reprezentowany przez Zarząd Powiatu Krośnieńskiego ogłasza przetarg

  • Adres: 38-400 Krosno, ul. Bieszczadzka 1
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel. 013 4375781 , fax. 013 4375715
  • Data zamieszczenia: 2013-12-20
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Powiat Krośnieński reprezentowany przez Zarząd Powiatu Krośnieńskiego
    ul. Bieszczadzka 1 1
    38-400 Krosno, woj. podkarpackie
    tel. 013 4375781, fax. 013 4375715
    REGON: 37044051900000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.powiat.krosno.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przeprowadzenie szkolenia obsługi kas fiskalnych dla uczniów/uczennic Zespołu Szkół Gastronomiczno - Hotelarskich w Iwoniczu Zdroju w ramach realizowanego projektu pn. Podkarpacie stawia na zawodowców, dofinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie kursu obsługi kasy fiskalnej zakończonego stosownym certyfikatem oraz zaświadczeniem o ukończeniu kursu dla uczniów/uczennic Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu-Zdroju w ramach realizowanego projektu pn. Podkarpacie stawia na zawodowców, dofinansowanego ze środków Unii Europejskiej z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki w roku szkolnym 2013/2014. 2. Miejsce przeprowadzenia kursu - zajęć teoretycznych i praktycznych: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu-Zdroju w pracowni wyposażonej w 4 kasy fiskalne z oprogramowaniem. 3. Kurs zostanie przeprowadzony w formie zajęć pozalekcyjnych od poniedziałku do piątku w nw. terminach w wymiarze: 1) 20 - 24 stycznia 2014 r. - 30 godzin szkoleniowych po 45 min każda, dla 1 grupy liczącej 4 osoby, 2) 10 - 21 marca 2014 r. - 30 godzin szkoleniowych po 45 min każda, dla 1 grupy liczącej 4 osoby, 3) 31 marca - 11 kwietnia 2014 r. - 30 godzin szkoleniowych po 45 min każda, dla 1 grupy liczącej 3 osoby, 4. Zajęcia będą trwać maksymalnie 4 godziny dydaktyczne dziennie, podczas ferii zimowych trwających od 20.01.2014 r. do 31.01.2014 r. - maksymalnie 6 godzin dydaktycznych dziennie. 5. Celem kursu jest dostarczenie uczestnikom/uczestniczkom wiedzy, umiejętności i kwalifikacji niezbędnych w branży usługowo-handlowej, zapoznanie z wiedzą na temat obsługi kas fiskalnych, przekazanie wiedzy praktycznej jak i teoretycznej oraz zachęcenie do ćwiczenia nowych umiejętności, które mogą zapewnić dalszy rozwój na rynku pracy oraz w szeroko rozumianym samokształceniu a także dostarczenie uczestnikom/uczestniczkom certyfikatów potwierdzających ich kwalifikacje i zaświadczeń o ukończeniu kursu. 6. Wykonawca przygotuje szczegółowy program kursu w oparciu o następujące bloki tematyczne: Budowa kas fiskalnych Zasady obsługi różnych typów kas fiskalnych, Funkcje kasjera, Programowanie kasy fiskalnej, Rozpoczęcie pracy na kasie fiskalnej, Sprzedaż towarów na kasie fiskalnej, Obsługa kasy fiskalnej wraz z innymi urządzeniami, komputerami, czytnikami kodów kreskowych, wagą elektroniczną, drukarką kodów kreskowych, Drukowanie raportów na kasie fiskalnej, Wystawianie faktur i rachunków, Bhp i p.poż. Przy obsłudze kasy fiskalnej. 7. Wykonawca zapewnić ma oraz przekazać każdemu uczestnikowi materiały do kursu obsługi kasy fiskalnej oraz opracuje, powieli i przekaże uczestnikom szkolenia niezbędne materiały szkoleniowe z zakresu kursu obsługi kasy fiskalnej. 8. Nadto musi zapewnić multimedia wspomagające szkolenie (pozwalające na zbliżenie powierzchni roboczej prowadzącego szkolenie): rzutnik 9. Wykonawca zapewni uczestnikom możliwość ćwiczeń praktycznych z zakresu obsługi kasy fiskalnej. 10. Wykonawca jest zobowiązany do przesłania Zamawiającemu programu kursu w terminie 5 dni przed terminem rozpoczęcia zajęć celem ich akceptacji. 11. Etap II przedmiotu zamówienia - przeprowadzenie egzaminu sprawdzającego potwierdzającego nabycie kwalifikacji w zakresie kursu obsługi kasy fiskalnej dla uczestników/uczestniczek kursu, sporządzenie protokołu z egzaminu i przekazanie jego kopii Zamawiającemu oraz wydanie certyfikatów o ukończeniu kursu potwierdzających nabyte kwalifikacje oraz zaświadczeń o ukończeniu kursu. 12. Odbiór wykonanej usługi zostanie udokumentowany przekazaniem Zamawiającemu szczegółowego programu szkolenia, list obecności, zapisami w dzienniku kursu czasu i tematyki zajęć, potwierdzeniem otrzymania przez uczestników materiałów szkoleniowych, kopii protokołu z przeprowadzonego egzaminu potwierdzającego przeprowadzenie egzaminu dla uczestników kursu oraz wydanie certyfikatów i zaświadczeń o ukończeniu kursu oraz ich uwierzytelnionych kopii, listy potwierdzającej odbiór certyfikatów i zaświadczeń o ukończeniu kursu oraz raportu końcowego z przeprowadzonego szkolenia. 13. Certyfikaty w języku polskim i języku angielskim (powinny zawierać: logotyp w języku polskim i języku angielskim, nazwę projektu, informację o współfinansowaniu, nazwę firmy szkolącej, numer certyfikatu, imię i nazwisko osoby, dla której został wystawiony, datę i miejsce urodzenia, nazwę kursu, informację o kursie: miejsce szkolenia (Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu-Zdroju), datę kursu, ilość godzin, zagadnienia; miejscowość i datę wystawienia certyfikatu, pieczątkę i podpis wykonawcy. 14. Kurs obsługi kasy fiskalnej wyposaży uczniów w dodatkowe umiejętności - certyfikowane poszukiwane na rynku pracy. Cechy techniczne i jakościowe przedmiotu zamówienia winny odpowiadać Polskim Normom przenoszącym europejskie normy lub normy innych państw członkowskich Europejskiego Obszaru Gospodarczego.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 805300008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.powiat.krosno.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach