Przetargi.pl
Przeprowadzenie szkolenia barmańskiego dla uczniów/uczennic w ramach realizowanego projektu pn. Podkarpacie stawia na zawodowców, dofinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki

Powiat Krośnieński reprezentowany przez Zarząd Powiatu Krośnieńskiego ogłasza przetarg

  • Adres: 38-400 Krosno, ul. Bieszczadzka 1
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel. 013 4375781 , fax. 013 4375715
  • Data zamieszczenia: 2013-05-21
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Powiat Krośnieński reprezentowany przez Zarząd Powiatu Krośnieńskiego
    ul. Bieszczadzka 1 1
    38-400 Krosno, woj. podkarpackie
    tel. 013 4375781, fax. 013 4375715
    REGON: 37044051900000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.powiat.krosno.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przeprowadzenie szkolenia barmańskiego dla uczniów/uczennic w ramach realizowanego projektu pn. Podkarpacie stawia na zawodowców, dofinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie szkolenia barmańskiego zakończonego stosownym certyfikatem dla uczniów/uczennic Zespołu Szkół Gastronomiczno- Hotelarskich w Iwoniczu-Zdroju w ramach realizowanego projektu pn. Podkarpacie stawia na zawodowców, dofinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki w roku szkolnym 2012/2013.2.Miejsce przeprowadzenia kursu - zajęć teoretycznych i praktycznych: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu-Zdroju.3.Szkolenie obejmuje 40 godzin szkoleniowych po 45 min. każda, dla jednej grupy liczącej 15 osób, prowadzone w systemie zajęć pozalekcyjnych.4.Prowadzący zapewnia sprzęt i surowce do ćwiczeń. Celem szkolenia jest dostarczenie uczestnikom umiejętności i kwalifikacji niezbędnych w branży gastronomicznej, zapoznanie z wiedzą na temat barmaństwa, przekazanie wiedzy praktycznej jak i teoretycznej oraz zachęcenie do ćwiczenia nowych umiejętności, które mogą zapewnić dalszy rozwój na rynku pracy oraz w szeroko rozumianym samokształceniu, a także dostarczenie uczestnikom/uczestniczkom certyfikatów potwierdzających ich kwalifikacje o ukończeniu kursu z wyszczególnieniem zajęć edukacyjnych i ilością godzin oraz zaświadczeń o ukończeniu kursu.5.Wykonawca przygotuje szczegółowy program szkolenia zawierający zajęcia teoretyczne z przewagą zajęć praktycznych w oparciu o następujące bloki tematyczne:1.Wprowadzenie do zawodu barmana,2.Zarys technologii i towaroznawstwa napojów alkoholowych i bezalkoholowych,3 Podział i charakterystyka napojów mieszanych,4.Technika miksowania , teoretyczne i praktyczne zastosowanie receptur,5. Mieszanie napojów alkoholowych i bezalkoholowych.6.Wykonawca zapewni uczestnikom możliwość ćwiczeń praktycznych z zakresu barmaństwa. Tematy przedstawiane przez wykładowców na zajęciach powinny być przygotowane i prezentowane tak, aby każdy słuchacz mógł przynajmniej jeden raz w trakcie zajęć samodzielnie wykonać ćwiczenia związane z wykładanym tematem. 7.Wykonawca zapewnić ma oraz przekazać każdemu uczestnikowi materiały z barmaństwa oraz opracuje, powieli i przekaże uczestnikom szkolenia niezbędne materiały szkoleniowe z zakresu szkolenia barmańskiego. 8.Wykonawca winien zapewnić na czas prowadzenia kursu urządzenia i sprzęt specjalistyczny do jego przeprowadzenia w zakresie programu szkolenia.9.Nadto musi zapewnić multimedia wspomagające szkolenie (pozwalające na zbliżenie powierzchni roboczej prowadzącego szkolenie): rzutnik 10. Wykonawca zapewni każdemu uczestnikowi stosowne materiały do ćwiczeń zgodnie z programem szkolenia.11. Wykonawca zapewni uczestnikom możliwość ćwiczeń praktycznych z zakresu barmaństwa.12. Wykonawca jest zobowiązany do przesłania Zamawiającemu programu szkolenia oraz materiałów szkoleniowych w terminie 5 dni przed terminem rozpoczęcia zajęć celem ich akceptacji. 13. Etap II przedmiotu zamówienia - przeprowadzenie egzaminu sprawdzającego potwierdzającego nabycie kwalifikacji w zakresie barmaństwa dla uczestników/uczestniczek kursu, sporządzenie protokołu z egzaminu i przekazanie jego kopii Zamawiającemu oraz wydanie certyfikatów w języku polskim i angielskim o ukończeniu szkolenia potwierdzających nabyte uprawnienia i kwalifikacje z wyszczególnieniem zajęć edukacyjnych i ilością godzin. oraz zaświadczeń o ukończeniu kursu oraz uwierzytelnionych kopii certyfikatów i uwierzytelnionych kopii zaświadczeń o ukończeniu kursu.14. Odbiór wykonanej usługi zostanie udokumentowany przekazaniem Zamawiającemu następujących dokumentów:1)Program szkolenia2)Lista uczestników szkolenia 3)Lista obecności .4)Dziennik zajęć.5)Protokół potwierdzający zdanie egzaminu z wykazem uczestników i wynikiem egzaminu.6)Certyfikaty w języku polskim i angielskim.7)Uwierzytelnione kopie certyfikatów.8)Lista potwierdzająca odbiór certyfikatów w języku polskim i angielskim.9)Zaświadczenia o ukończeniu kursu.10)Uwierzytelnione kopie zaświadczeń.11)Lista potwierdzająca odbiór zaświadczeń.12)Raport końcowy szkolenia .13)Protokół odbioru.15. Szkolenie barmańskie wyposaży uczniów w dodatkowe umiejętności - certyfikowane poszukiwane na rynku pracy.Cechy techniczne i jakościowe przedmiotu zamówienia winny odpowiadać Polskim Normom przenoszącym europejskie normy lub normy innych państw członkowskich Europejskiego Obszaru Gospodarczego.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 800000004
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.powiat.krosno.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach