Przetargi.pl
Przeprowadzenie szkolenia barmańskiego dla uczniów/uczennic w ramach realizowanego projektu pn. Podkarpacie stawia na zawodowców, dofinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki

Powiat Krośnieński reprezentowany przez Zarząd Powiatu Krośnieńskiego ogłasza przetarg

  • Adres: 38-400 Krosno, ul. Bieszczadzka 1
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel. 013 4375781 , fax. 013 4375715
  • Data zamieszczenia: 2013-01-09
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Powiat Krośnieński reprezentowany przez Zarząd Powiatu Krośnieńskiego
    ul. Bieszczadzka 1 1
    38-400 Krosno, woj. podkarpackie
    tel. 013 4375781, fax. 013 4375715
    REGON: 37044051900000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.powiat.krosno.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przeprowadzenie szkolenia barmańskiego dla uczniów/uczennic w ramach realizowanego projektu pn. Podkarpacie stawia na zawodowców, dofinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie szkolenia barmańskiego zakończonego stosownym certyfikatem dla uczniów/uczennic Zespołu Szkół Gastronomiczno- Hotelarskich w Iwoniczu-Zdroju w ramach realizowanego projektu pn. Podkarpacie stawia na zawodowców, dofinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki w roku szkolnym 2012/2013. 2. Szkolenie obejmuje 40 godzin szkoleniowych po 45 min. każda, dla jednej grupy liczącej 15 osób. 3. Prowadzący zapewnia sprzęt i surowce do ćwiczeń. Celem szkolenia jest dostarczenie uczestnikom umiejętności i kwalifikacji niezbędnych w branży gastronomicznej, zapoznanie z wiedzą na temat barmaństwa, przekazanie wiedzy praktycznej jak i teoretycznej oraz zachęcenie do ćwiczenia nowych umiejętności, które mogą zapewnić dalszy rozwój na rynku pracy oraz w szeroko rozumianym samokształceniu, a także dostarczenie uczestnikom/uczestniczkom certyfikatów potwierdzających ich kwalifikacje o ukończeniu kursu z wyszczególnieniem zajęć edukacyjnych i ilością godzin oraz zaświadczeń o ukończeniu kursu. 4. Wykonawca przygotuje szczegółowy program szkolenia w oparciu o następujące bloki tematyczne: 1. Wprowadzenie do zawodu barmana, 2. Zarys technologii i towaroznawstwa napojów alkoholowych i bezalkoholowych, 3. Podział i charakterystyka napojów mieszanych, 4. Technika miksowania , teoretyczne i praktyczne zastosowanie receptur, 5. Mieszanie napojów alkoholowych i bezalkoholowych. 5. Wykonawca zapewnić ma oraz przekazać każdemu uczestnikowi materiały z barmaństwa oraz opracuje, powieli i przekaże uczestnikom szkolenia niezbędne materiały szkoleniowe z zakresu szkolenia barmańskiego. 6. Wykonawca winien zapewnić na czas prowadzenia kursu urządzenia i sprzęt specjalistyczny do jego przeprowadzenia w zakresie programu szkolenia. 7. Nadto musi zapewnić multimedia wspomagające szkolenie (pozwalające na zbliżenie powierzchni roboczej prowadzącego szkolenie): -kamera -rzutnik 8. Wykonawca zapewni każdemu uczestnikowi stosowne materiały do ćwiczeń zgodnie z programem szkolenia. 9. Wykonawca zapewni uczestnikom możliwość ćwiczeń praktycznych z zakresu barmaństwa. 10. Wykonawca jest zobowiązany do przesłania Zamawiającemu programu szkolenia oraz materiałów szkoleniowych w terminie 5 dni przed terminem rozpoczęcia zajęć celem ich akceptacji. 11. Etap II przedmiotu zamówienia - przeprowadzenie egzaminu sprawdzającego potwierdzającego nabycie kwalifikacji w zakresie barmaństwa dla uczestników/uczestniczek kursu, sporządzenie protokołu z egzaminu i przekazanie jego kopii Zamawiającemu oraz wydanie certyfikatów o ukończeniu szkolenia potwierdzających nabyte uprawnienia i kwalifikacje z wyszczególnieniem zajęć edukacyjnych i ilością godzin. oraz zaświadczeń o ukończeniu kursu. 12. Odbiór wykonanej usługi zostanie udokumentowany przekazaniem Zamawiającemu następujących dokumentów: 1) Program (z logotypem, datą szkolenia, miejscem (nazwą szkoły) realizacji, nazwą projektu, informacją o współfinansowaniu, pieczątką i podpisem wykonawcy). 2) Lista obecności (zapewnia szkoła). 3) Lista uczestników szkolenia (zapewnia szkoła). 4) Dziennik zajęć opatrzony podpisem i pieczątką na każdej zapisanej stronie (zapewnia szkoła). 5) Protokół potwierdzający zdanie egzaminu z wykazem uczestników i wynikiem egzaminu (z logotypem, datą szkolenia, miejscem (nazwą szkoły) realizacji, nazwą projektu, informacją o współfinansowaniu, miejscowością i datą wystawienia dokumentu, pieczątką i podpisem wykonawcy). 6) Certyfikaty w języku polskim i angielskim (powinny zawierać: logotyp w języku polskim i języku angielskim, nazwę firmy szkolącej, nazwę i numer certyfikatu, imię i nazwisko osoby, dla której został wystawiony, datę i miejsce urodzenia, nazwę szkolenia, informację o kursie: zagadnienia, ilość godzin; datę szkolenia, miejsce (nazwa szkoły) realizacji, miejscowość i datę wystawienia, nazwę projektu, informację o współfinansowaniu, pieczątkę i podpis wykonawcy). 7) Uwierzytelnione kopie certyfikatów. 8) Lista potwierdzająca odbiór certyfikatów w języku polskim i angielskim. 9) Zaświadczenia o ukończeniu kursu. 10) Uwierzytelnione kopie zaświadczeń. 11) Lista potwierdzająca odbiór zaświadczeń. 12) Raport końcowy szkolenia (powinien zawierać datę przeprowadzenia szkolenia, miejsce - szkołę, ilość godzin, cel szkolenia, wykaz uczestników, informację ile osób otrzymało certyfikaty w języku polskim i języku angielskim oraz zaświadczeń, jakie surowce zostały zakupione na potrzeby szkolenia i adnotację zamieszczoną na końcu: Potwierdzam wykonanie zamówienia. Data, Koordynator projektu w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu-Zdroju ..............(podpis)). 13) Protokół odbioru. 13. Szkolenie barmańskie wyposaży uczniów w dodatkowe umiejętności - certyfikowane poszukiwane na rynku pracy. Cechy techniczne i jakościowe przedmiotu zamówienia winny odpowiadać Polskim Normom przenoszącym europejskie normy lub normy innych państw członkowskich Europejskiego Obszaru Gospodarczego.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 800000004
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.powiat.krosno.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach