Przetargi.pl
Przeprowadzenie szkolenia barmańskiego dla uczniów/uczennic Zespołu Szkół w Iwoniczu oraz Zespołu Szkół Gastronomiczno - Hotelarskich w Iwoniczu Zdroju w ramach realizowanego projektu pn. Podkarpacie stawia na zawodowców, dofinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki

Powiat Krośnieński reprezentowany przez Zarząd Powiatu Krośnieńskiego ogłasza przetarg

  • Adres: 38-400 Krosno, ul. Bieszczadzka 1
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel. 013 4375781 , fax. 013 4375715
  • Data zamieszczenia: 2014-01-02
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Powiat Krośnieński reprezentowany przez Zarząd Powiatu Krośnieńskiego
    ul. Bieszczadzka 1 1
    38-400 Krosno, woj. podkarpackie
    tel. 013 4375781, fax. 013 4375715
    REGON: 37044051900000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.powiat.krosno.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przeprowadzenie szkolenia barmańskiego dla uczniów/uczennic Zespołu Szkół w Iwoniczu oraz Zespołu Szkół Gastronomiczno - Hotelarskich w Iwoniczu Zdroju w ramach realizowanego projektu pn. Podkarpacie stawia na zawodowców, dofinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest ,,Przeprowadzenie szkolenia barmańskiego dla uczniów/uczennic Zespołu Szkół w Iwoniczu oraz Zespołu Szkół Gastronomiczno - Hotelarskich w Iwoniczu Zdroju w ramach realizowanego projektu pn. Podkarpacie stawia na zawodowców, dofinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki 2.Części zamówienia: I część- Przeprowadzenie szkolenia barmańskiego dla uczniów/uczennic Zespołu Szkół w Iwoniczu 1. Celem zamówienia jest zorganizowanie i przeprowadzenie kursu barmana pierwszego stopnia level A dla uczniów Technikum Żywienia i Gospodarstwa Domowego przy Zespole Szkół w Iwoniczu, organizowanego w ramach Projektu Podkarpacie stawia na zawodowców. 2. Wykonawca powinien dysponować wszelkim sprzętem barowym i meblowym do wykonania szkolenia (między innymi : shakery, łyżki barowe, sitka barowe, miary barowe różnych pojemności, szczypce do lodu dekoracji, nożyki twistowe, łyżki dziurkowane, kruszarka do lodu elektryczna, ekspres do kawy, blendery, pojemniki i termosy na lód). 3. Liczba osób: 15 4. Wykonawca musi zabezpieczyć na wszystkie dni szkolenia lód do robienia drinków. 5. Zadania Program kursu powinien obejmować następującą tematykę: Kultura pracy barmana - 2 godz. Barman - kwalifikacje i obowiązki - 2 godz. Organizacja i działalność coctail-barów - 1 godz. Bar- aranżacje, wyposażenie, sprzęt - 3 godz. Towaroznawstwo napojów alkoholowych i bezalkoholowych - 12 godz. Technika produkcji napojów mieszanych - 40 godz. - produkcja napojów mieszanych, wszystkich typów - short drinki - long drinki - diverse drinki (specjalne) - hot drinki - soft drinki - fancy drinki - diet drinki 6. Szkolenie ma się odbywać w godzinach pozalekcyjnych w ciągu tygodnia, oprócz niedziel, nie więcej niż 4 godziny dziennie, a w dniach wolnych od zajęć dydaktycznych - 6 godzin. 7. Wykonawca zapewnić ma oraz przekazać każdemu uczestnikowi materiały do szkolenia barmańskiego oraz opracuje, powieli i przekaże uczestnikom szkolenia niezbędne materiały szkoleniowe z zakresu szkolenia barmańskiego. 8. Wykonawca winien zapewnić na czas prowadzenia kursu urządzenia i sprzęt specjalistyczny do jego przeprowadzenia w zakresie programu szkolenia. 9. Nadto musi zapewnić multimedia wspomagające szkolenie (pozwalające na zbliżenie powierzchni roboczej prowadzącego szkolenie): rzutnik 10. Wykonawca zapewni każdemu uczestnikowi stosowne surowce i produkty do ćwiczeń zgodnie z programem szkolenia. 11. Wykonawca zapewni każdemu uczestnikowi/uczestniczce szkolenia możliwość wykonania ćwiczeń praktycznych wynikających z programu szkolenia tak, aby każdy uczestnik mógł kilkakrotnie powtórzyć to samo ćwiczenie w celu utrwalenia zdobytej wiedzy i umiejętności. 12. Wykonawca wyda uczestnikom kursu dyplomy potwierdzającego ukończenie kursu barmana pierwszego stopnia level A oraz zaświadczenia o ukończeniu szkolenia. 13. Termin wykonania : 31 marzec 2014 rok II część- Przeprowadzenie szkolenia barmańskiego dla uczniów/uczennic dla uczniów/uczennic Zespołu Szkół Gastronomiczno - Hotelarskich w Iwoniczu Zdroju 1. Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie szkolenia barmańskiego zakończonego stosownym certyfikatem oraz zaświadczeniem o ukończeniu kursu dla uczniów/uczennic Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu-Zdroju w ramach realizowanego projektu pn. Podkarpacie stawia na zawodowców, dofinansowanego ze środków Unii Europejskiej z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki w roku szkolnym 2013/2014. 2. Miejsce przeprowadzenia kursu - zajęć teoretycznych i praktycznych: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu-Zdroju. 3. Szkolenie zostanie przeprowadzone w formie zajęć pozalekcyjnych od poniedziałku do piątku w nw. terminie w wymiarze: 1) 20 - 24 stycznia 2014 r. - 40 godzin szkoleniowych po 45 min każda, dla 1 grupy liczącej 15 osób, oraz od poniedziałku do soboty w nw. terminie w wymiarze: 2) 12 - 27 czerwca 2014 r. - 40 godzin szkoleniowych po 45 min każda, dla 1 grupy liczącej 15 osób, 4. Zajęcia będą trwać maksymalnie 5 godzin dydaktycznych dziennie, a w dniach wolnych od nauki szkolnej ustalonych zarządzeniem dyrektora szkoły tj. 20.06.2014 r. i 23.06.2014 r., podczas ferii zimowych trwających od 20.01.2014 r. do 31.01.2014 r. i w soboty - maksymalnie 8 godzin dydaktycznych dziennie. 5. Celem szkolenia jest dostarczenie uczestnikom umiejętności i kwalifikacji niezbędnych w branży gastronomicznej, zapoznanie z wiedzą na temat barmaństwa, przekazanie wiedzy praktycznej jak i teoretycznej oraz zachęcenie do ćwiczenia nowych umiejętności, które mogą zapewnić dalszy rozwój na rynku pracy oraz w szeroko rozumianym samokształceniu, a także dostarczenie uczestnikom/uczestniczkom certyfikatów potwierdzających ich kwalifikacje i zaświadczeń o ukończeniu kursu. 6. Wykonawca przygotuje szczegółowy program szkolenia w oparciu o następujące bloki tematyczne: Wprowadzenie do zawodu barmana, Zarys technologii i towaroznawstwa napojów alkoholowych i bezalkoholowych, Podział i charakterystyka napojów mieszanych, Technika miksowania , teoretyczne i praktyczne zastosowanie receptur, Mieszanie napojów alkoholowych i bezalkoholowych, Podstawy sztuki flair 7. Program szkolenia powinien obejmować 4 godziny zajęć teoretycznych i 36 godzin zajęć praktycznych. Każdy uczestnik powinien wykonać minimum po jednym drinku z następujących alkoholi: wódka czysta, rum starzony, rum niestarzony, wermut słodki i wytrawny, gin klasyczny i o smaku owoców cytrusowych; likiery: blue curacao o smaku pomarańczowym i triple sec - bezbarwny, zielony banan, czarna porzeczka, whisky, koniak, wino musujące, wino białe, wino czerwone, żubrówka, wiśniówka, wódka czysta smakowa (limonka, czerwona porzeczka), tekila złota i srebrna, malibu, likier passoa, campari, adwokat, syropy bezalkoholowe. Zajęcia mają być prowadzone na surowcach określonych w recepturach z użyciem dekoracji. Na zakończenie szkolenia powinna być przeprowadzona profesjonalna degustacja. 8. Wykonawca zapewnić ma oraz przekazać każdemu uczestnikowi materiały do szkolenia barmańskiego oraz opracuje, powieli i przekaże uczestnikom szkolenia niezbędne materiały szkoleniowe z zakresu szkolenia barmańskiego. 9. Wykonawca winien zapewnić na czas prowadzenia kursu urządzenia i sprzęt specjalistyczny do jego przeprowadzenia w zakresie programu szkolenia. 10. Nadto musi zapewnić multimedia wspomagające szkolenie (pozwalające na zbliżenie powierzchni roboczej prowadzącego szkolenie): rzutnik 11. Wykonawca zapewni każdemu uczestnikowi stosowne surowce i produkty do ćwiczeń zgodnie z programem szkolenia. 12. Wykonawca zapewni każdemu uczestnikowi/uczestniczce szkolenia możliwość wykonania ćwiczeń praktycznych wynikających z programu szkolenia tak, aby każdy uczestnik mógł kilkakrotnie powtórzyć to samo ćwiczenie w celu utrwalenia zdobytej wiedzy i umiejętności. 13. Wykonawca jest zobowiązany do przesłania Zamawiającemu programu szkolenia w terminie 5 dni przed terminem rozpoczęcia zajęć celem ich akceptacji. 14. Etap II przedmiotu zamówienia - przeprowadzenie egzaminu sprawdzającego potwierdzającego nabycie kwalifikacji w zakresie szkolenia barmańskiego dla uczestników/uczestniczek kursu, sporządzenie protokołu z egzaminu i przekazanie jego kopii Zamawiającemu oraz wydanie certyfikatów o ukończeniu szkolenia potwierdzających nabyte kwalifikacje oraz zaświadczeń o ukończeniu kursu. 15. Odbiór wykonanej usługi zostanie udokumentowany przekazaniem Zamawiającemu szczegółowego programu szkolenia, list obecności, zapisami w dzienniku szkoleń czasu i tematyki zajęć, potwierdzeniem otrzymania przez uczestników materiałów szkoleniowych, kopii protokołu z przeprowadzonego egzaminu potwierdzającego przeprowadzenie egzaminu dla uczestników kursu oraz wydanie certyfikatów i zaświadczeń o ukończeniu kursu oraz ich uwierzytelnionych kopii, listy potwierdzającej odbiór certyfikatów i zaświadczeń o ukończeniu kursu oraz raportu końcowego z przeprowadzonego szkolenia. 16. Certyfikaty w języku polskim i języku angielskim (powinny zawierać: logotyp w języku polskim i języku angielskim, nazwę projektu, informację o współfinansowaniu, nazwę firmy szkolącej, numer certyfikatu, imię i nazwisko osoby, dla której został wystawiony, datę i miejsce urodzenia, nazwę szkolenia, informację o kursie: miejsce szkolenia (Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu-Zdroju), datę szkolenia, ilość godzin, zagadnienia; miejscowość i datę wystawienia certyfikatu, pieczątkę i podpis wykonawcy. 17. Szkolenie barmańskie wyposaży uczniów w dodatkowe umiejętności - certyfikowane poszukiwane na rynku pracy. 18. Termin wykonania: 27 czerwca 2014 r. Cechy techniczne i jakościowe przedmiotu zamówienia winny odpowiadać Polskim Normom przenoszącym europejskie normy lub normy innych państw członkowskich Europejskiego Obszaru Gospodarczego.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 800000004
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.powiat.krosno.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach