Przetargi.pl
Przeprowadzenie szkoleń barman, kelner, carving, sommelier, barista, Fidelio, ECCC- Obsługa turystyki dla nauczycieli i uczniów do projektu: Wszechstronna edukacja gwarancją sukcesu zawodowego

Zespół Szkół Zawodowych im. Stanisława Konarskiego ogłasza przetarg

  • Adres: 24-300 Opole Lubelskie, ul. Kolejowa 2
  • Województwo: lubelskie
  • Telefon/fax: tel. 81 827 21 75 , fax. 81 827 21 75
  • Data zamieszczenia: 2011-10-28
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkół Zawodowych im. Stanisława Konarskiego
    ul. Kolejowa 2 2
    24-300 Opole Lubelskie, woj. lubelskie
    tel. 81 827 21 75, fax. 81 827 21 75
    REGON: 00088057300000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://zszopolelubelskie.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: ponadgimnazjalna szkoła publiczna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przeprowadzenie szkoleń barman, kelner, carving, sommelier, barista, Fidelio, ECCC- Obsługa turystyki dla nauczycieli i uczniów do projektu: Wszechstronna edukacja gwarancją sukcesu zawodowego
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie szkoleń dla nauczycieli i uczniów do projektu pt.: Wszechstronna edukacja gwarancją sukcesu zawodowego, współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, Program Operacyjny Kapitał Ludzki, Priorytet IX. Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach Działanie 9.2.Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego. Szkolenie 1.3.1 Barman przeznaczone jest dla 10 nauczycieli przedmiotów zawodowych, prowadzących zajęcia w technikum w zawodach: technik hotelarz, technik kucharz, technik organizacji usług gastronomicznych. Oraz 30 uczniów uczących się w zawodach: technik hotelarz, technik kucharz, technik organizacji usług gastronomicznych Wymiar zajęć szkolenia powinien wynosić 30h przez 4 dni, przez dwa weekendy (sobota i niedziela).Przeprowadzenie szkolenia ma nastąpić dla nauczycieli do 31 grudnia 2011r, dla 15 uczniów do 30 czerwca 2012r i 15 uczniów do 31 grudzień 2012r terminy ustala się w porozumieniu z Zamawiającym, który ma prawo do podania własnych dat odbywania zajęć Celem szkolenia jest nabycie przez uczestników wiadomości i umiejętności niezbędnych do pracy na stanowisku barmana. 1. Zakres szkolenia: Przepisy ogólne, bhp i ppoż. Towaroznawstwo spożywcze Wizerunek zawodowy barmana, etyka i psychologia pracy Organizacja pracy na stanowisku barmana Przygotowanie sali konsumpcyjnej i barowej do obsługi konsumenta i klienta Organizacja przyjęć okolicznościowych i imprez Techniki serwowania oraz podawania potraw i napojów Propedeutyka miksologii - podział, klasyfikacja i charakterystyka napojów mieszanych Techniki sporządzania koktajli i napojów Zajęcia praktyczne. Szkolenie powinno zakończyć się egzaminem na mocy, którego Uczestnicy otrzymają honorowane na całym świecie certyfikaty Wykonawca w ramach oferowanej ceny zapewni każdemu uczestnikowi materiały dydaktyczne w postaci podręczników, będących przedmiotem szkolenia, które z chwilą przekazania uczestnikom staną się ich własnością. Szkolenie powinno zostać przeprowadzone na terenie Zespołu Szkół Zawodowych im. Stanisława Konarskiego w Opolu Lubelskim w sali udostępnionej przez Zamawiającego. Po zakończeniu szkolenia Wykonawca zobowiązany jest w szczególności :1)zorganizować przeprowadzenie egzaminów w celu uzyskania certyfikatu /zaświadczeń oraz pokryć koszty opłat egzaminacyjnych i wydania certyfikatów/zaświadczeń. Wykonawca przekaże Zamawiającemu wzór certyfikatu wraz z listą osób, które go otrzymały i ich podpisami; 2)przygotować i wydać uczestnikom, którzy ukończyli szkolenie dodatkowe zaświadczenie informujące o uczestnictwie w kursie współfinansowanym ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, oznakowane zgodnie z wytycznymi dotyczącymi oznaczania projektów w ramach POKL 2007-2013 i uwagami Zamawiającego (logotypy Unii Europejskiej - Europejskiego Funduszu Społecznego, Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki). Zaświadczenie ma zawierać nazwę szkolenia, termin realizacji, wymiar godzin oraz program. Wykonawca przekaże Zamawiającemu wzór zaświadczenia wraz z listą osób, które go otrzymały i ich podpisami. 3)przekazać Zamawiającemu listy obecności uczestników z każdego dnia zajęć, z podaniem godzin zajęć oraz ich liczby; 4)przekazać Zamawiającemu dziennik zajęć z programem szkolenia 1.3.2 Kelner przeznaczone jest dla 10 nauczycieli przedmiotów zawodowych, prowadzących zajęcia w technikum w zawodach: technik hotelarz, technik kucharz, technik organizacji usług gastronomicznych. Oraz 30 uczniów uczących się w zawodach: technik hotelarz, technik kucharz, technik organizacji usług gastronomicznych Wymiar zajęć szkolenia powinien wynosić 16 godzin. Zajęcia powinny się odbyć w 2 dniach, po 8 godzin dziennie.(sobota, niedziela) Przeprowadzenie szkolenia ma nastąpić dla nauczycieli do 31 grudnia 2011r dla 15 uczniów do 30 kwietnia 2012r. dla 15 uczniów 31 marzec 2013r.. Celem szkolenia jest nabycie przez uczestników wiadomości i umiejętności niezbędnych do pracy na stanowisku kelner. 1. Zakres szkolenia: Przepisy ogólne, bhp i ppoż. Towaroznawstwo spożywcze Wizerunek zawodowy kelnera, etyka i psychologia pracy Organizacja pracy na stanowisku kelner Przygotowanie sali konsumpcyjnej i barowej do obsługi konsumenta i klienta Organizacja przyjęć okolicznościowych i imprez Techniki serwowania oraz podawania potraw i napojów Propedeutyka miksologii - podział, klasyfikacja i charakterystyka bielizny stołowej, techniki nakrywania stołów bielizną stołową, dekoracja stołu, przebieg obsługi gości. Zajęcia praktyczne zakończyć się egzaminem na mocy, którego Uczestnicy otrzymają honorowane na całym świecie certyfikaty Wykonawca w ramach oferowanej ceny zapewni każdemu uczestnikowi materiały dydaktyczne w postaci podręczników, będących przedmiotem szkolenia, które z chwilą przekazania uczestnikom staną się ich własnością. Szkolenie powinno zostać przeprowadzone na terenie Zespołu Szkół Zawodowych im. Stanisława Konarskiego w Opolu Lubelskim w sali udostępnionej przez Zamawiającego Po zakończeniu szkolenia Wykonawca zobowiązany jest w szczególności :1)zorganizować przeprowadzenie egzaminów w celu uzyskania certyfikatu /zaświadczeń oraz pokryć koszty opłat egzaminacyjnych i wydania certyfikatów/zaświadczeń. Wykonawca przekaże Zamawiającemu wzór certyfikatu wraz z listą osób, które go otrzymały i ich podpisami; 2)przygotować i wydać uczestnikom, którzy ukończyli szkolenie dodatkowe zaświadczenie informujące o uczestnictwie w kursie współfinansowanym ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, oznakowane zgodnie z wytycznymi dotyczącymi oznaczania projektów w ramach POKL 2007-2013 i uwagami Zamawiającego (logotypy Unii Europejskiej - Europejskiego Funduszu Społecznego, Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki). Zaświadczenie ma zawierać nazwę szkolenia, termin realizacji, wymiar godzin oraz program. Wykonawca przekaże Zamawiającemu wzór zaświadczenia wraz z listą osób, które go otrzymały i ich podpisami. 3)przekazać Zamawiającemu listy obecności uczestników z każdego dnia zajęć, z podaniem godzin zajęć oraz ich liczby; 4)przekazać Zamawiającemu dziennik zajęć z programem szkolenia 1.3.3 Carving przeznaczone jest dla 10 nauczycieli przedmiotów zawodowych, prowadzących zajęcia w technikum w zawodach: technik hotelarz, technik kucharz, technik organizacji usług gastronomicznych. Oraz 30 uczniów uczących się w zawodach: technik hotelarz, technik kucharz, technik organizacji usług gastronomicznych Wymiar zajęć szkolenia powinien wynosić 8 godzin . Zajęcia powinny się odbyć w 1 dniu (sobota lub niedziela). Przeprowadzenie szkolenia ma nastąpić do dla nauczycieli 31 grudzień 2011r, dla 15 uczniów 30 czerwiec 2012r. dla 15 uczniów do 31 marca 2013r. Program szkolenia ma obejmować historię i pochodzenie carvingu, zapoznanie się ze sprzętem i narzędziami, podstawowe zasady i techniki sztuki, zajęcia praktyczne zakończyć się egzaminem na mocy, którego Uczestnicy otrzymają honorowane na całym świecie certyfikaty Wykonawca w ramach oferowanej ceny zapewni każdemu uczestnikowi materiały dydaktyczne w postaci podręczników, będących przedmiotem szkolenia, które z chwilą przekazania uczestnikom staną się ich własnością. Szkolenie powinno zostać przeprowadzone na terenie Zespołu Szkół Zawodowych im. Stanisława Konarskiego w Opolu Lubelskim w sali udostępnionej przez Zamawiającego Po zakończeniu szkolenia Wykonawca zobowiązany jest w szczególności :1)zorganizować przeprowadzenie egzaminów w celu uzyskania certyfikatu /zaświadczeń oraz pokryć koszty opłat egzaminacyjnych i wydania certyfikatów/zaświadczeń. Wykonawca przekaże Zamawiającemu wzór certyfikatu wraz z listą osób, które go otrzymały i ich podpisami; 2)przygotować i wydać uczestnikom, którzy ukończyli szkolenie dodatkowe zaświadczenie informujące o uczestnictwie w kursie współfinansowanym ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, oznakowane zgodnie z wytycznymi dotyczącymi oznaczania projektów w ramach POKL 2007-2013 i uwagami Zamawiającego (logotypy Unii Europejskiej - Europejskiego Funduszu Społecznego, Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki). Zaświadczenie ma zawierać nazwę szkolenia, termin realizacji, wymiar godzin oraz program. Wykonawca przekaże Zamawiającemu wzór zaświadczenia wraz z listą osób, które go otrzymały i ich podpisami. 3)przekazać Zamawiającemu listy obecności uczestników z każdego dnia zajęć, z podaniem godzin zajęć oraz ich liczby; 4)przekazać Zamawiającemu dziennik zajęć z programem szkolenia 1.3.4 Sommelier przeznaczone jest dla 10 nauczycieli przedmiotów zawodowych, prowadzących zajęcia w technikum w zawodach: technik hotelarz, technik kucharz, technik organizacji usług gastronomicznych. Oraz 30 uczniów uczących się w zawodach: technik hotelarz, technik kucharz, technik organizacji usług gastronomicznych Wymiar zajęć szkolenia powinien wynosić 30 godzin. Zajęcia powinny się odbyć w 4 dniach ( dwa weekendy- sobota, niedziela). Przeprowadzenie szkolenia ma nastąpić do dla nauczycieli do 31 grudnia 2011r. dla 15 uczniów do 30 września 2012r dla 15 uczniów do 31 grudnia 2012r. Program szkolenia ma obejmować historię i produkcję wina, przechowywanie wina, omówienie rejonów winiarskich, serwis, dobór wina do potraw, opracowanie kraty win, zajęcia praktyczne. Szkolenie ma zakończyć się egzaminem na mocy, którego Uczestnicy otrzymają honorowane na całym świecie certyfikaty Wykonawca w ramach oferowanej ceny zapewni każdemu uczestnikowi materiały dydaktyczne w postaci podręczników, będących przedmiotem szkolenia, które z chwilą przekazania uczestnikom staną się ich własnością. Szkolenie powinno zostać przeprowadzone na terenie Zespołu Szkół Zawodowych im. Stanisława Konarskiego w Opolu Lubelskim w sali udostępnionej przez Zamawiającego Po zakończeniu szkolenia Wykonawca zobowiązany jest w szczególności :1)zorganizować przeprowadzenie egzaminów w celu uzyskania certyfikatu /zaświadczeń oraz pokryć koszty opłat egzaminacyjnych i wydania certyfikatów/zaświadczeń. Wykonawca przekaże Zamawiającemu wzór certyfikatu wraz z listą osób, które go otrzymały i ich podpisami; 2)przygotować i wydać uczestnikom, którzy ukończyli szkolenie dodatkowe zaświadczenie informujące o uczestnictwie w kursie współfinansowanym ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, oznakowane zgodnie z wytycznymi dotyczącymi oznaczania projektów w ramach POKL 2007-2013 i uwagami Zamawiającego (logotypy Unii Europejskiej - Europejskiego Funduszu Społecznego, Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki). Zaświadczenie ma zawierać nazwę szkolenia, termin realizacji, wymiar godzin oraz program. Wykonawca przekaże Zamawiającemu wzór zaświadczenia wraz z listą osób, które go otrzymały i ich podpisami. 3)przekazać Zamawiającemu listy obecności uczestników z każdego dnia zajęć, z podaniem godzin zajęć oraz ich liczby; 4)przekazać Zamawiającemu dziennik zajęć z programem szkolenia 1.3.5 Barista przeznaczone jest dla 5 nauczycieli przedmiotów zawodowych, prowadzących zajęcia w technikum w zawodach: technik hotelarz, technik kucharz, technik organizacji usług gastronomicznych. Wymiar zajęć szkolenia powinien wynosić 30 godzin. Zajęcia powinny się odbyć w 2 dniach (sobota niedziela). Przeprowadzenie szkolenia ma nastąpić do 30 czerwca 2012r. Program szkolenia ma obejmować wprowadzenie do świata kawy, opanowanie obsługi sprzętu specjalistycznego, zajęcia praktyczne. Szkolenie powinno zakończyć się egzaminem na mocy, którego Uczestnicy otrzymają honorowane na całym świecie certyfikaty Wykonawca w ramach oferowanej ceny zapewni każdemu uczestnikowi materiały dydaktyczne w postaci podręczników, będących przedmiotem szkolenia, które z chwilą przekazania uczestnikom staną się ich własnością. Szkolenie powinno zostać przeprowadzone w sali udostępnianej przez wykonawcę Po zakończeniu szkolenia Wykonawca zobowiązany jest w szczególności :1)zorganizować przeprowadzenie egzaminów w celu uzyskania certyfikatu /zaświadczeń oraz pokryć koszty opłat egzaminacyjnych i wydania certyfikatów/zaświadczeń. Wykonawca przekaże Zamawiającemu wzór certyfikatu wraz z listą osób, które go otrzymały i ich podpisami; 2)przygotować i wydać uczestnikom, którzy ukończyli szkolenie dodatkowe zaświadczenie informujące o uczestnictwie w kursie współfinansowanym ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, oznakowane zgodnie z wytycznymi dotyczącymi oznaczania projektów w ramach POKL 2007-2013 i uwagami Zamawiającego (logotypy Unii Europejskiej - Europejskiego Funduszu Społecznego, Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki). Zaświadczenie ma zawierać nazwę szkolenia, termin realizacji, wymiar godzin oraz program. Wykonawca przekaże Zamawiającemu wzór zaświadczenia wraz z listą osób, które go otrzymały i ich podpisami. 3)przekazać Zamawiającemu listy obecności uczestników z każdego dnia zajęć, z podaniem godzin zajęć oraz ich liczby; 4)przekazać Zamawiającemu dziennik zajęć z programem szkolenia 1.3.6 Fidelio przeznaczone jest dla 15 nauczycieli przedmiotów zawodowych, prowadzących zajęcia w technikum w zawodach: technik hotelarz, technik kucharz, technik organizacji usług gastronomicznych. Wymiar zajęć szkolenia powinien wynosić 32 godzin. Zajęcia powinny się odbyć w 4 dniach przez dwa weekendy (sobota, niedziela). Przeprowadzenie szkolenia ma nastąpić do 31 marca 2012r. Program przedstawi Wykonawca Zamawiającemu na 30 dni przed rozpoczęciem szkolenia. Uczestnicy otrzymają zaświadczenia Wykonawca w ramach oferowanej ceny zapewni każdemu uczestnikowi materiały dydaktyczne w postaci podręczników, będących przedmiotem szkolenia, które z chwilą przekazania uczestnikom staną się ich własnością. Szkolenie powinno zostać przeprowadzone na terenie Zespołu Szkół Zawodowych im. Stanisława Konarskiego w Opolu Lubelskim w sali udostępnionej przez Zamawiającego Po zakończeniu szkolenia Wykonawca zobowiązany jest w szczególności :1)zorganizować przeprowadzenie egzaminów w celu uzyskania certyfikatu /zaświadczeń oraz pokryć koszty opłat egzaminacyjnych i wydania certyfikatów/zaświadczeń. Wykonawca przekaże Zamawiającemu wzór certyfikatu wraz z listą osób, które go otrzymały i ich podpisami; 2)przygotować i wydać uczestnikom, którzy ukończyli szkolenie dodatkowe zaświadczenie informujące o uczestnictwie w kursie współfinansowanym ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, oznakowane zgodnie z wytycznymi dotyczącymi oznaczania projektów w ramach POKL 2007-2013 i uwagami Zamawiającego (logotypy Unii Europejskiej - Europejskiego Funduszu Społecznego, Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki). Zaświadczenie ma zawierać nazwę szkolenia, termin realizacji, wymiar godzin oraz program. Wykonawca przekaże Zamawiającemu wzór zaświadczenia wraz z listą osób, które go otrzymały i ich podpisami. 3)przekazać Zamawiającemu listy obecności uczestników z każdego dnia zajęć, z podaniem godzin zajęć oraz ich liczby; 4)przekazać Zamawiającemu dziennik zajęć z programem szkolenia 1.3.7 ECCC - obsługa turystyki przeznaczone jest dla 30 uczniów uczących się w technikum w zawodach: technik hotelarz, technik kucharz, technik organizacji usług gastronomicznych. Wymiar zajęć szkolenia powinien wynosić 20 godzin. Zajęcia powinny się odbyć w 2 dniach przez sobotę, niedzielę. Przeprowadzenie szkolenia ma nastąpić dla 15uczniów 31 marca 2012r. dla 15 uczniów do 31 marca 2013r. r. Program szkolenia przedstawi Wykonawca Zamawiającemu 30 dni prze rozpoczęciem szkolenia. Szkolenie ma się zakończyć się egzaminem na mocy, którego Uczestnicy otrzymają honorowane na całym świecie certyfikaty Wykonawca w ramach oferowanej ceny zapewni każdemu uczestnikowi materiały dydaktyczne w postaci podręczników, będących przedmiotem szkolenia, które z chwilą przekazania uczestnikom staną się ich własnością. Szkolenie powinno zostać przeprowadzone na terenie Zespołu Szkół Zawodowych im. Stanisława Konarskiego w Opolu Lubelskim w sali udostępnionej przez Zamawiającego Po zakończeniu szkolenia Wykonawca zobowiązany jest w szczególności 1)zorganizować przeprowadzenie egzaminów w celu uzyskania certyfikatu /zaświadczeń oraz pokryć koszty opłat egzaminacyjnych i wydania certyfikatów/zaświadczeń. Wykonawca przekaże Zamawiającemu wzór certyfikatu wraz z listą osób, które go otrzymały i ich podpisami; 2)przygotować i wydać uczestnikom, którzy ukończyli szkolenie dodatkowe zaświadczenie informujące o uczestnictwie w kursie współfinansowanym ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, oznakowane zgodnie z wytycznymi dotyczącymi oznaczania projektów w ramach POKL 2007-2013 i uwagami Zamawiającego (logotypy Unii Europejskiej - Europejskiego Funduszu Społecznego, Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki). Zaświadczenie ma zawierać nazwę szkolenia, termin realizacji, wymiar godzin oraz program. Wykonawca przekaże Zamawiającemu wzór zaświadczenia wraz z listą osób, które go otrzymały i ich podpisami. 3)przekazać Zamawiającemu listy obecności uczestników z każdego dnia zajęć, z podaniem godzin zajęć oraz ich liczby; 4)przekazać Zamawiającemu dziennik zajęć z programem szkolenia
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 800000009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://zszopolelubelskie.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach