Przetargi.pl
Przeprowadzenie i organizacja warsztatu szkoleniowego na temat Zarządzanie personelem nauczycielskim w oświacie, obejmująca usługi edukacyjne (szkoleniowe), hotelowe i gastronomiczne, w ramach realizacji projektu Nowa jakość systemu doskonalenia nauczycieli w powiecie polkowickim, współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego

Powiatowy Ośrodek Poradnictwa Psychologiczno-Pedagogicznego i Doradztwa Metodycznego w Polkowicach ogłasza przetarg

  • Adres: 59-100 Polkowice, ul. Targowa 1
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel. 76 746 15 70 , fax. 76 746 15 71
  • Data zamieszczenia: 2014-02-06
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Powiatowy Ośrodek Poradnictwa Psychologiczno-Pedagogicznego i Doradztwa Metodycznego w Polkowicach
    ul. Targowa 1 1
    59-100 Polkowice, woj. dolnośląskie
    tel. 76 746 15 70, fax. 76 746 15 71
    REGON: 39100227200000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.polkowice.edu.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: - samorządowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przeprowadzenie i organizacja warsztatu szkoleniowego na temat Zarządzanie personelem nauczycielskim w oświacie, obejmująca usługi edukacyjne (szkoleniowe), hotelowe i gastronomiczne, w ramach realizacji projektu Nowa jakość systemu doskonalenia nauczycieli w powiecie polkowickim, współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiot zamówienia Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie i organizacja w terminie od 27.03.2014 r. do 28.03.2014 r. warsztatu szkoleniowego na temat Zarządzanie personelem nauczycielskim w oświacie, obejmująca usługi edukacyjne (szkoleniowe), hotelowe i gastronomiczne w ramach projektu Nowa jakość systemu doskonalenia nauczycieli w powiecie polkowickim, współfinasowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego. Organizacja i przeprowadzenie szkolenia: 1) Przeprowadzenie szkolenia na temat Zarządzanie personelem nauczycielskim w oświacie, w wymiarze 14 godzin dydaktycznych (1 godzina dydaktyczna = 45 minut), tj. 2 dni po 7 godzin dydaktycznych (to tego czasu nie są wliczane przerwy). 2) Szkolenie powinno zostać przeprowadzone w formie warsztatów metodami aktywnymi. 3) Szkolenie powinno zostać przeprowadzone dla 35 osób (kadra kierownicza placówek oświatowych). 4) Opracowanie materiałów szkoleniowych dot. tematyki szkolenia oraz przekazanie ich do akceptacji w wersji elektronicznej Zamawiającemu najpóźniej 10 dni przed rozpoczęciem szkolenia. Materiały powinny być przygotowane zgodnie z Wytycznymi dotyczącymi oznaczania projektów w ramach PO KL. 5) Program szkolenia powinien zostać dostosowany do potrzeb uczestników oraz przekazany do akceptacji w wersji elektronicznej Zamawiającemu najpóźniej 10 dni przed rozpoczęciem szkolenia. 6) Szkolenie zakończy się wydaniem przez Wykonawcę zaświadczeń/certyfikatów o ukończeniu szkolenia. Certyfikaty/zaświadczenia powinny zostać opatrzone logotypami oraz informacją o współfinansowaniu ze środków UE zgodnie z Wytycznymi dotyczącymi oznaczania projektów w ramach PO KL. Wykonawca po zakończeniu szkolenia dostarczy Zamawiającemu kopie zaświadczeń/certyfikatów potwierdzających ukończenie szkolenia. 7) Wykonawca zapewni eksperta do przeprowadzenia szkolenia spełniającego wymagania: a) wykształcenie wyższe magisterskie z zakresu psychologii lub pedagogiki, b) certyfikowany trener (zarządzanie zasobami ludzkimi, personelem nauczycielskim, psychologia zarządzania, coaching), c) doświadczenie minimum 5 lat w pracy z dorosłymi oraz minimum 50 godzin szkoleń metodami warsztatowymi w latach 2011-2013. 8) Zamawiający nie pokrywa kosztów związanych z zakwaterowaniem i wyżywieniem eksperta. Miejsce przeprowadzenia szkolenia: 1) Wykonawca zapewni salę szkoleniową: a) odpowiednią do planowanej ilości uczestników szkolenia, b) posiadającą oświetlenie naturalne i/lub sztuczne, c) posiadającą sprawną klimatyzację, d) posiadającą ogrzewanie, e) spełniającą wymogi bezpieczeństwa i akustyczne, f) posiadającą zaplecze sanitarne, w tym toalety w bezpośrednim sąsiedztwie, g) posiadającą dostęp do internetu bezprzewodowego, h) wyposażoną w sprzęt niezbędny do przeprowadzenia zajęć (w tym m.in. nagłośnienie, projektor multimedialny, ekran, tablica flip-chart, bloki kartkowe, pisaki). 2) Sala szkoleniowa powinna znajdować się w tym samym obiekcie w którym uczestnicy szkolenia będą mieli zapewniony nocleg. Zakwaterowanie uczestników szkolenia: 1) Wykonawca zapewni nocleg 35 uczestnikom szkolenia w jednym obiekcie, w pokojach 1 osobowych i 2 osobowych (1 pokój 1 osobowy, 17 pokoi 2 osobowych). 2) Obiekt, w którym zostanie przeprowadzone szkolenie powinien znajdować się w miejscowości odległej max. 150 km od Polkowic. 3) Usługi hotelarskie muszą być realizowane w standardzie odpowiadającym standardowi świadczenia usług hotelarskich przez hotel co najmniej trzygwiazdkowy w rozumieniu przepisów rozporządzenia Ministra Gospodarki i Pracy z dnia 19 sierpnia 2004r. w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których są świadczone usługi hotelarskie (Dz. U. z 2006 r. Nr 22.poz. 169 ze zm.). W szczególności: a) Usługi hotelowe powinny być świadczone w obiektach, których pokoje spełniają wymogi hotelu co najmniej trzygwiazdkowego oraz które mają możliwość w ramach prowadzonej działalności, zapewnić gościom całodniowe wyżywienie, b) Noclegi mogą odbywać się w pokojach jednoosobowych i dwuosobowych z pełnym węzłem sanitarnym. Wyżywienie dla uczestników szkolenia: Wykonawca zapewni uczestnikom szkolenia: 1) Wszystkie posiłki muszą być serwowane w standardzie odpowiadającym standardowi świadczenia usług gastronomicznych przez hotel co najmniej trzygwiazdkowy w rozumieniu przepisów rozporządzenia Ministra Gospodarki i Pracy z dnia 19 sierpnia 2004r. w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których są świadczone usługi hotelarskie (Dz. U. z 2006 r. Nr 22 poz. 169 ze zm.). Niedopuszczalne jest używanie zastawy stołowej jednokrotnego użytku. 2) Pierwszego dnia Wykonawca zapewni uczestnikom szkolenia: a) przerwy kawowe podczas szkolenia (gorąca kawa i herbata, woda gazowana i niegazowana, soki owocowe, cukier, mleko, cytryna, 3 rodzaje ciasta), b) obiad (zupa i drugie danie, deser, gorąca kawa i herbata, cukier, mleko, cytryna, woda, soki owocowe), c) kolację (przekąski, potrawy mięsne i bezmięsne, co najmniej trzy dania ciepłe, gorąca kawa i herbata, cukier, mleko, cytryna, woda, soki owocowe, owoce) o charakterze integracyjnym (zapewnienie sali i muzyki). 3) Drugiego dnia Wykonawca zapewni uczestnikom szkolenia: a) śniadanie (przekąski, potrawy mięsne i bezmięsne, co najmniej trzy dania ciepłe, gorąca kawa i herbata, cukier, mleko, cytryna, woda, soki owocowe), b) przerwy kawowe podczas szkolenia (gorąca kawa i herbata, woda gazowana i niegazowana, soki owocowe, cukier, mleko, cytryna, 3 rodzaje ciasta), c) obiad (zupa i drugie danie, deser, gorąca kawa i herbata, cukier, mleko, cytryna, woda, soki owocowe). 4) Przerwy kawowe powinny być serwowane przed salą szkoleniową. Pozostałe obowiązki Wykonawcy: 1) Wykonawca zapewni uczestnikom wyjazdu ubezpieczenie na czas pobytu. 2) Wykonawca dokona opłaty klimatycznej za wszystkich uczestników szkolenia jeśli wymagać będzie tego lokalizacja ośrodka. 3) Wykonawca zapewni możliwość korzystania z miejsc parkingowych, którymi dysponuje. 4) Wykonawca zapewni Zamawiającemu możliwość oznaczenia sali szkoleniowej oraz drzwi wejściowych obiektu w którym będą zakwaterowani uczestnicy projektu zgodnie z wytycznymi w zakresie informacji i promocji PO KL. Dodatkowe informacje: 1) Zamawiający ma prawo do zmniejszenia liczby uczestników o max. 5 osób najpóźniej do 3 dni przed rozpoczęciem szkolenia. W takim przypadku Strony ustalają wynagrodzenie według cen jednostkowych z oferty. 2) Proponowany harmonogram szkolenia: 1 dzień: 10.00 - 11.00 Zakwaterowanie 11.00 - 11.15 Przerwa kawowa 11.15 - 12.45 Szkolenie (2 godz. dyd.) 13.00 - 14.00 Obiad 14.00 - 16.15 Szkolenie (3 godz. dyd.) 16.15 - 16.30 Przerwa kawowa 16.30 - 18.00 Szkolenie (2 godz. dyd.) 18.00 - 19.00 Przerwa 19.00 Kolacja 2 dzień: 7.30 - 9.00 Śniadanie 9.00 - 11.15 Szkolenie (3 godz. dyd.) 11.15 - 11.30 Przerwa kawowa 11.30 - 13.00 Szkolenie (2 godz. dyd.) 13.00 - 14.00 Obiad 14.00 - 15.30 Szkolenie (2 godz. dyd.) 16.00 Wyjazd
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 800000004
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://popppidm.bipstrona.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach