Przetargi.pl
Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy mięsa, wędlin i podrobów do Aresztu Śledczego w Suwałkach

Areszt Śledczy w Suwałkach ogłasza przetarg

  • Adres: 16-400 Suwałki, ul. Wojska Polskiego
  • Województwo: podlaskie
  • Telefon/fax: tel. 875 651 207 , fax. 875 650 328
  • Data zamieszczenia: 2020-09-29
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Areszt Śledczy w Suwałkach
    ul. Wojska Polskiego 29
    16-400 Suwałki, woj. podlaskie
    tel. 875 651 207, fax. 875 650 328
    REGON: 31959800000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy mięsa, wędlin i podrobów do Aresztu Śledczego w Suwałkach
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiot zamówienia obejmuje dostawę następujących artykułów: Część 1 – wędliny drobiowe Lp. Przedmiot zamówienia jm Wielkość dostaw 1) Parówki drobiowe kg 1 940,00 2) Kiełbasa kanapkowa drobiowa kg 2 150,00 3) Blok drobiowy kg 1 970,00 4) Mielonka drobiowa kg 2 080,00 5) Przysmak konserwowy kg 2 060,00 6) Mortadela drobiowa kg 2 000,00 7) Przysmak drobiowy kg 1 950,00 8) Pasztetowa drobiowa kg 1 560,00 9) Salceson drobiowy kg 1 560,00 10) Kiełbasa biała drobiowa kg 650,00 11) Polędwica drobiowa kg 420,00 12) Szynka drobiowa kg 410,00 13) Rolada drobiowa kg 1 950,00 14) Baleron drobiowy kg 400,00 15) Szynka konserwowa drobiowa kg 400,00 16) Kiełbasa zwyczajna drobiowa kg 560,00 17) Kiełbasa szynkowa drobiowa kg 410,00 Termin przydatności do spożycia wędlin nie krótszy niż 7 dni od daty dostawy. Część 2 –podroby drobiowe, mięso drobiowe Lp. Przedmiot zamówienia jm Wielkość dostaw 1 Ćwiartka z kurczaka (schłodzona) kg 4 300,00 2 Serca drobiowe (schłodzone) kg 990,00 3 Żołądki drobiowe (schłodzone) kg 1 200,00 4 Filet z piersi kurczaka (schłodzony) kg 510,00 5 Mięso gulaszowe drobiowe (schłodzone) kg 580,00 Termin przydatności do spożycia mięsa i podrobów nie krótszy niż 3 dni od daty dostawy. Część 3 –wędliny wieprzowe Lp. Przedmiot zamówienia jm Wielkość dostaw 1 Kiełbasa bigosowa kg 3 000,00 2 Kiełbasa biała parzona kg 2 130,00 3 Mortadela kg 1 870,00 4 Pieczeń rzymska kg 1 670,00 5 Kiełbasa parówkowa kg 1 730,00 6 Kiełbasa piwna kg 1 620,00 7 Salceson włoski kg 1 550,00 8 Mielonka wieprzowa kg 1 500,00 9 Pasztet wieprzowy kg 1 540,00 10 Kiełbasa szynkowa kg 1 560,00 11 Blok konserwowy kg 1 550,00 12 Pachwina wędzona kg 450,00 Termin przydatności do spożycia wędlin nie krótszy niż 7 dni od daty dostawy. Część 4 –podroby wieprzowe, mięso wieprzowe Lp. Przedmiot zamówienia jm Wielkość dostaw 1 Łopatka wieprzowa b/k, b/s pakowana próżniowo. kg 4 790,00 2 Wątroba Świeża, nie mrożona, pakowana próżniowo. kg 2 680,00 3 Schab wieprzowy b/k, schłodzony pakowany próżniowo. kg 140,00 Termin przydatności do spożycia mięsa i podrobów nie krótszy niż 3 dni od daty dostawy. 2. W/w artykuły muszą odpowiadać Polskiej Normie i Europejskim Normom Zharmonizowanym oraz normom zakładowym. 3. Wszystkie w/w produkty muszą spełniać normy, co do jakości, jakie wynikają z obowiązujących przepisów polskiego prawa dla produktów żywnościowych. 4. W sytuacji stosowania odmiennego nazewnictwa poszczególnych artykułów mięsnych w części 1 – wędliny drobiowe oraz części 3 – wędliny wieprzowe, Zamawiający dopuszcza możliwość zastosowania nazw własnych (firmowych) producenta, ale wyłącznie wtedy, kiedy wykonawca nie sprzedaje lub nie produkuje artykułu o wyżej wymienionej nazwie, a oferowany przez niego wyrób jest z nim tożsamy w procesie produkcji, składu, grupy technologicznej oraz odpowiada danej normie. 5. Dostarczony towar musi być świeży, nie mrożony. 6. Podane ilości są szacunkowe (maksymalne) i w czasie obowiązywania umowy mogą ulec zmianie. Wykonawcy będzie przysługiwało prawo do wynagrodzenia za faktycznie dostarczone ilości towaru. Z tytułu zmniejszenia wielkości zamówienia Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia finansowe ani prawne. 7. Przedmiotem zamówienia w niniejszym postępowaniu są artykuły żywnościowe. Dla dostaw opisanych przez Zamawiającego standardy jakościowe nie są ustalane indywidualnie przez Zamawiającego na jego konkretne potrzeby, ale Zamawiający zaspokaja swoje potrzeby poprzez nabywanie towarów ogólnie dostępnych, powszechnie oferowanych, takich jakie są oferowane wszystkim, ewentualnie zainteresowanym ich zakupem. Różnią się tylko ceną nabycia. Zamawiający uwzględnił koszty ponoszone w całym okresie korzystania z przedmiotu zamówienia poprzez opisany sposób dostawy na koszt Wykonawcy, wymagania dotyczące okresu przydatności do spożycia oferowanych produktów, gramaturę produktów, sposób pakowania, zastrzeżenie zmienności ilości zamawianych produktów a przede wszystkim niezmienność oferowanej ceny w okresie realizacji umowy z zastrzeżeniem zmian ustawowych wysokości obowiązującej stawki VAT. W przypadku produktów żywnościowych, ze względu na specyfikę nie ma możliwości uwzględnienia w opisie przedmiotu zamówienia kosztu cyklu życia produktu.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15100000-9
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie stawia szczegółowych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku. Z uwagi na to, że Zamawiający nie stawia warunków udziału w postępowaniu, nie żąda złożenia oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wszyscy Wykonawcy, w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5, przekazują Zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23. Wraz ze złożeniem oświadczenia, wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach