Przetargi.pl
Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy mięsa, wędlin i podrobów do Aresztu Śledczego w Suwałkach.

Areszt Śledczy w Suwałkach ogłasza przetarg

  • Adres: 16-400 Suwałki, ul. Wojska Polskiego
  • Województwo: podlaskie
  • Telefon/fax: tel. 875 651 207 , fax. 875 650 328
  • Data zamieszczenia: 2019-10-02
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Areszt Śledczy w Suwałkach
    ul. Wojska Polskiego 29
    16-400 Suwałki, woj. podlaskie
    tel. 875 651 207, fax. 875 650 328
    REGON: 31959800000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy mięsa, wędlin i podrobów do Aresztu Śledczego w Suwałkach.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiot zamówienia obejmuje dostawę następujących artykułów: 1. Parówki drobiowe kg 1855,00 2. Kiełbasa kanapkowa drobiowa kg 2100,00 3. Blok drobiowy kg 1970,00 4. Mielonka drobiowa kg 2120,00 5. Przysmak konserwowy kg 1970,00 6. Mortadela drobiowa kg 1970,00 7. Przysmak drobiowy kg 1980,00 8. Pasztetowa drobiowa kg 1660,00 9. Salceson drobiowy kg 1595,00 10. Kiełbasa biała drobiowa kg 580,00 11. Polędwica drobiowa kg 375,00 12. Szynka drobiowa kg 375,00 13. Rolada drobiowa kg 2045,00 14. Baleron drobiowy kg 365,00 15. Szynka konserwowa drobiowa kg 370,00 16. Kiełbasa zwyczajna drobiowa kg 1110,00 17. Kiełbasa szynkowa drobiowa kg 340,00 Termin przydatności do spożycia wędlin nie krótszy niż 7 dni od daty dostawy. Część 2 –podroby drobiowe, mięso drobiowe 1 Ćwiartka z kurczaka (schłodzona) kg 4405,00 2 Serca drobiowe (schłodzone) kg 1190,00 3 Żołądki drobiowe (schłodzone) kg 1190,00 4 Filet z piersi kurczaka (schłodzony) kg 595,00 5 Mięso gulaszowe drobiowe (schłodzone) kg 510,00 Termin przydatności do spożycia mięsa i podrobów nie krótszy niż 3 dni od daty dostawy. Część 3 –wędliny wieprzowe 1 Kiełbasa bigosowa kg 3570,00 2 Kiełbasa biała parzona kg 2065,00 3 Mortadela kg 1865,00 4 Pieczeń rzymska kg 1610,00 5 Kiełbasa parówkowa kg 1715,00 6 Kiełbasa piwna kg 1610,00 7 Salceson włoski kg 1610,00 8 Mielonka wieprzowa kg 1610,00 9 Pasztet wieprzowy kg 1610,00 10 Kiełbasa szynkowa kg 1610,00 11 Blok konserwowy kg 1610,00 12 Pachwina wędzona kg 550,00 Termin przydatności do spożycia wędlin nie krótszy niż 7 dni od daty dostawy. Część 4 –podroby wieprzowe, mięso wieprzowe 1 Łopatka wieprzowa b/k, b/s pakowana próżniowo. kg 5610,00 2 Wątroba Świeża, nie mrożona, pakowana próżniowo. kg 2655,00 3 Schab wieprzowy b/k, schłodzony pakowany próżniowo. kg 155,00 Termin przydatności do spożycia mięsa i podrobów nie krótszy niż 3 dni od daty dostawy. 2. W/w artykuły muszą odpowiadać Polskiej Normie i Europejskim Normom Zharmonizowanym oraz normom zakładowym. 3. Wszystkie w/w produkty muszą spełniać normy, co do jakości, jakie wynikają z obowiązujących przepisów polskiego prawa dla produktów żywnościowych. 4. W sytuacji stosowania odmiennego nazewnictwa poszczególnych artykułów mięsnych w części 1 – wędliny drobiowe oraz części 3 – wędliny wieprzowe, Zamawiający dopuszcza możliwość zastosowania nazw własnych (firmowych) producenta, ale wyłącznie wtedy, kiedy wykonawca nie sprzedaje lub nie produkuje artykułu o wyżej wymienionej nazwie, a oferowany przez niego wyrób jest z nim tożsamy w procesie produkcji, składu, grupy technologicznej oraz odpowiada danej normie. 5. Dostarczony towar musi być świeży, nie mrożony. 6. Podane ilości są szacunkowe (maksymalne) i w czasie obowiązywania umowy mogą ulec zmianie. Wykonawcy będzie przysługiwało prawo do wynagrodzenia za faktycznie dostarczone ilości towaru. Z tytułu zmniejszenia wielkości zamówienia Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia finansowe ani prawne. 7. Przedmiotem zamówienia w niniejszym postępowaniu są artykuły żywnościowe. Dla dostaw opisanych przez Zamawiającego standardy jakościowe nie są ustalane indywidualnie przez Zamawiającego na jego konkretne potrzeby, ale Zamawiający zaspokaja swoje potrzeby poprzez nabywanie towarów ogólnie dostępnych, powszechnie oferowanych, takich jakie są oferowane wszystkim, ewentualnie zainteresowanym ich zakupem. Różnią się tylko ceną nabycia. Zamawiający uwzględnił koszty ponoszone w całym okresie korzystania z przedmiotu zamówienia poprzez opisany sposób dostawy na koszt Wykonawcy, wymagania dotyczące okresu przydatności do spożycia oferowanych produktów, gramaturę produktów, sposób pakowania, zastrzeżenie zmienności ilości zamawianych produktów a przede wszystkim niezmienność oferowanej ceny w okresie realizacji umowy z zastrzeżeniem zmian ustawowych wysokości obowiązującej stawki VAT oraz waloryzacji cen jednostkowych na podstawie 30 wskaźnika ogłoszonego przez GUS. W przypadku produktów żywnościowych, ze względu na specyfikę nie ma możliwości uwzględnienia w opisie przedmiotu zamówienia kosztu cyklu życia produktu. 8. Wymagania i warunki realizacji zamówienia stawiane Wykonawcy: 1) Miejsce realizacji zamówienia: magazyn Aresztu Śledczego w Suwałkach ul. Wojska Polskiego 29. 2) Transport oraz załadunek i wyładunek odbywać się będzie na koszt i ryzyko wykonawcy. 3) Dostawy będą częściowe i sukcesywne. Ilość i rodzaj zamawianego towaru zamawiający określał będzie każdorazowo telefonicznie lub faxem do godziny 1000 na 4 dni przed dostawą. 4) Dostawy odbywać się będą 2 razy w tygodniu od poniedziałku do czwartku do godz. 11:00 z wyłączeniem świąt. 5) Zamawiający dokonywał będzie odbioru jakościowego i ilościowego dostarczanego towaru w swojej siedzibie , w dniu dostawy każdej partii. 6) Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań umowy. 7) Ustalenia i decyzje dotyczące wykonywania zamówienia uzgadniane będą przez zamawiającego z ustanowionym przedstawicielem wykonawcy. 8) Określenie przez Wykonawcę telefonów kontaktowych i numerów fax. oraz innych ustaleń niezbędnych dla sprawnego i terminowego wykonania zamówienia. 9) Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia. 10) CPV – 15 11 30 00-3-wieprzowina, 15 11 40 00-0- podroby, 15 11 21 00-7- świeży drób, 15 13 11 30-5- wędliny, 11) Wszelkie rozliczenia związane z realizacją niniejszego zamówienia odbywać się będą w walucie polskiej.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15100000-9
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie stawia szczegółowych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku. Z uwagi na to że zamawiający nie stawia warunków udziału w postępowaniu, nie żąda złożenia oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wszyscy Wykonawcy, w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5, przekazują Zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23. Wraz ze złożeniem oświadczenia, wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. W przypadku, gdy Wykonawca nie należy do żadnej grupy kapitałowej może złożyć oświadczenie wraz z ofertą.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach