Przetargi.pl
Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy do magazynu żywnościowego Zamawiającego świeżych warzyw i owoców z odmian późnych.

Zakład Karny w Kamińsku ogłasza przetarg

  • Adres: 11-227 Kamińsk, ul. XXX - lecia 1
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Telefon/fax: tel. 089 7617400 , fax. 089 7617444
  • Data zamieszczenia: 2012-10-11
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny w Kamińsku
    ul. XXX - lecia 1 1
    11-227 Kamińsk, woj. warmińsko-mazurskie
    tel. 089 7617400, fax. 089 7617444
    REGON: 00032012400000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Porządek i bezpieczeństwo publiczne. Więziennictwo

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy do magazynu żywnościowego Zamawiającego świeżych warzyw i owoców z odmian późnych.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Zakres poszczególnych części zamówienia oraz wymagania Zamawiającego odnośnie przedmiotu zamówienia: CZĘŚĆ I 1) Cebula biała w ilości 18 000 kg; 2) Burak ćwikłowy w ilości 16 000 kg; 3) Marchew bez naci w ilości 17 000 kg; 4) Kapusta biała w ilości 12 000 kg; 5) Seler korzeń bez naci w ilości 5 500 kg; 6) Pietruszka korzeń bez naci w ilości 5 000 kg; 7) Por w ilości 5 500 kg; CZĘŚĆ II 1)Kapusta kiszona w ilości 11 000 kg; 2)Ogórek kwaszony w ilości 11 000 kg; CZĘŚĆ III Jabłka tegoroczne z odmian półsłodkich w ilości 25 000 kg; CZĘŚĆ IV Ziemniaki jadalne z odmian późnych w ilości 150 000 kg. 2.Opis przedmiotu zamówienia z podziałem na części. 2.1. Część I CEBULA BIAŁA - musi być dostarczona w stanie świeżym z odmian późnych - pochodząca z odpowiednich gleb, nie przenawożona i zebrana w odpowiednim terminie agrotechnicznym. Wymagania jakościowe : 1) wygląd: czysta, zdrowa, bez uszkodzeń, jędrna, dojrzała, z szyjką zaschniętą, okryta co najmniej dwiema warstwami suchej łuski, w tym jednej nie popękanej; 2) kształt : kulisty lub lekko spłaszczony; 3) barwa : łuski suchej - jasnożółta do jasnobrązowej. 4) barwa: łuski mięsistej - kremowa lub kremowo zielonkawa; 5) korzenie : całkowicie zaschnięte; 6) powinna być zachowana jednolitość odmiany, średnica nie mniej niż 4 cm. Przeznaczenie: do spożycia w stanie świeżym oraz przechowywania zimowego. BURAKI ĆWIKŁOWE - muszą być dostarczone w stanie świeżym, z odmian późnych pochodzące z odpowiednich gleb, nie przenawożone i zebrane w odpowiednim terminie agrotechnicznym. Wymagania jakościowe : 1) wygląd korzeni: czyste, bez uszkodzeń, kształt kulisty lub lekko spłaszczony charakterystyczny dla danej odmiany; 2) zabarwienie przekroju : ciemnoczerwone; 3) średnica korzeni od 6 cm. Przeznaczenie: do spożycia w stanie świeżym oraz przechowywania zimowego. MARCHEW - bez naci, musi być dostarczona w stanie świeżym z odmian późnych - pochodząca z odpowiednich gleb, nie przenawożona i zebrana we właściwym terminie agrotechnicznym. Wymagania jakościowe: 1) korzenie marchwi muszą być : zdrowe, całe, czyste, jędrne, nie popękane, bez bocznych rozgałęzień lub rozwidleń; 2) barwa korzeni marchwi musi być : jednolita, typowa dla odmiany; 3) kształt marchwi musi być: o kształcie stożkowym, gładkim o świeżym wyglądzie. 4) nie może zawierać domieszek innych odmian - musi być zachowana jednolitość odmiany; 5) średnica mierzona w najszerszym przekroju od 4 cm.; 6) nie dopuszcza się korzeni o żółtym zabarwieniu; 7) marchew musi być wolna od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego. Przeznaczenie: do spożycia w stanie świeżym oraz przechowywania zimowego. KAPUSTA BIAŁA - musi być dostarczona w stanie świeżym z odmian późnych - pochodząca z odpowiednich gleb, nie przenawożona i zebrana we właściwym terminie agrotechnicznym. Wymagania jakościowe: 1) wygląd główek: całe, świeże, czyste, zdrowe, jędrne, z liśćmi przyciętymi, prawidłowo wykształcone, okrągłe i ścisłe, o świeżym wyglądzie z usuniętymi zwiędniętymi liśćmi; 2) jednolitość: jednolite odmianowo, zbliżone pod względem wielkości i średnicy, średnica nie mniejsza niż 20 cm . Przeznaczenie: do spożycia w stanie świeżym oraz przechowywania zimowego. SELER - bez naci, musi być dostarczony w stanie świeżym, z odmian późnych - pochodzących z odpowiednich gleb, nie przenawożony i zebrany w odpowiednim terminie agrotechnicznym. Wymagania jakościowe : 1) wygląd korzeni: całe, czyste, zdrowe, kształtne, niezwiędnięte, nie sparciałe, z krótko przyciętymi korzeniami bocznymi, o miąższu białym lub kremowo - białym bez pustych komór wewnętrznych, 2) średnica korzeni od 10 cm, Przeznaczenie: do spożycia w stanie świeżym oraz przechowywania zimowego. PIETRUSZKA - bez naci, musi być dostarczona w stanie świeżym, z odmian późnych - pochodzących z odpowiednich gleb, nie przenawożona i zebrana w odpowiednim terminie agrotechnicznym. Wymagania jakościowe : 1) wygląd korzeni : całe, czyste, zdrowe, kształtne, niezwiędnięte, nie sparciałe, bez rozgałęzień i narośli; 2) zabarwienie charakterystyczne dla danej odmiany; 3) średnica korzeni w najszerszym miejscu od 3 cm. 4) do spożycia oraz przechowywania zimowego. Przeznaczenie: do spożycia w stanie świeżym oraz przechowywania zimowego. POR - musi być dostarczony w stanie świeżym z odmian późnych - pochodzący z odpowiednich gleb, nie przenawożony i zebrany we właściwym terminie agrotechnicznym. Wymagania jakościowe : 1) wygląd: cały, świeży, czysty, zdrowy, jędrny, z liśćmi przyciętymi do długości nie przekraczającej 2 długości części wybielonej (cebuli rzekomej), prawidłowo wykształcony, prosty i ścisły, o świeżym wyglądzie z usuniętymi zwiędniętymi lub uschniętymi liśćmi; 2) jednolity odmianowo, zbliżony pod względem wielkości i średnicy, średnica części wybielonej nie mniejsza niż 2 cm. Przeznaczenie: do spożycia w stanie świeżym oraz przechowywania zimowego. 2.2. Część II KAPUSTA KISZONA - musi być zebrana we właściwym terminie agrotechnicznym, pochodząca z odpowiednich gleb, nie przenawożona. Wymagania jakościowe: 1) barwa kapusty kiszonej musi być: biała do kremowej - jednolita, nie dopuszcza się kapusty o żółtym zabarwieniu; 2) nie może zawierać domieszek innych odmian; 3) kształt zewnętrzny na przekroju - skrawki nitkowate, podłużne; 4) konsystencja , wrażenie w dotyku - skrawki muszą być jędrne i chrupkie; 5) smak - kwaskowy, charakterystyczny dla kapusty kiszonej. Opakowanie i oznakowanie: kapusta kiszona powinna być pakowana w pojemniki ( beczki plastikowe) posiadające atest PZH na możliwość kontaktu z żywnością o wadze (sucha masa - bez jej zalewy) od 80 kg do 100 kg netto, które będą zwracane po ich opróżnieniu. OGÓRKI KWASZONE - muszą być zebrane we właściwym terminie agrotechnicznym, pochodzące z odpowiednich gleb, nie przenawożone. Wymagania jakościowe: 1) wygląd: całe, pełne w środku: jednolite odmianowo; 2) zbliżone pod względem wielkości i średnicy. Opakowanie i oznakowanie: ogórki kwaszone powinny być pakowane w pojemniki (beczki plastikowe) posiadające atest PZH na możliwość kontaktu z żywnością o wadze masy netto od 100 kg do 120 kg, które będą zwracane po ich opróżnieniu. 2.3. Część III JABŁKA z odmian półsłodkich- muszą być zebrane we właściwym terminie agrotechnicznym, pochodzące z odmian późnych. Wymagania jakościowe : 1) dostarczone w stanie świeżym, z odmian odpowiednich do pory roku; 2) odmiany jabłek półsłodkich, 3) owoce: zdrowe, całe, czyste, jędrne, nie popękane, dojrzałe, nie przemarznięte; 4) barwa jednolita, typowa dla odmiany; 5) kształt owocu: kształtne, niezwiędnięte o gładkim i świeżym wyglądzie; 6) dostawa partii przedmiotu zamówienia jednolita pod względem gramatury i wyglądu, nie może zawierać domieszek innych odmian - musi być zachowana jednolitość odmiany średnica mierzona w najszerszym przekroju poprzecznym od 6 cm, waga 1 sztuki od 100 g do 150 g ; 7) smak i zapach charakterystyczny dla w/w owoców, bez posmaków i zapachów obcych; 8) owoce wolne od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego; 2.4. Część IV ZIEMNIAKI JADALNE PÓŹNE - muszą być dostarczone w stanie świeżym, powinny pochodzić z odpowiednich gleb lżejszych, racjonalnie nawożonych mineralnie (nieprzenawożone azotem), zebrane we właściwym terminie agrotechnicznym, przechowywane w temperaturze i wilgotności powietrza zalecanej dla danego gatunku. Wymagania jakościowe : 1) wygląd bulwy ziemniaka: okrągło - owalny, kształtny (regularny charakterystyczny dla danej odmiany), skórka mocna i gładka, czysta bez uszkodzeń mechanicznych, muszą być dojrzałe, zdrowe, suche, nie zazielenione; 2) zabarwienie przekroju: miąższ kremowy o małej zdolności do ciemnienia bulw surowych a tym samym po dokonaniu obróbki termicznej; 3) musi być zachowana jednolitość odmiany tj: tego samego pochodzenia, tej samej odmiany, jakości i wielkości; 4) wymagana średnica: poprzeczna min. 5,0 cm i podłużna min. 7,5 cm . 3. Inne wymagania odnośnie zamawianego powyżej asortymentu. 1) Przedmiot zamówienia - musi być dobrej jakości, o dobrych walorach smakowych, zapach charakterystyczny dla w/w artykułów; 2) Dostawa partii przedmiotu zamówienia - kształtem i wielkością jednolite pod względem gramatury, musi być zachowana jednolitość dostawy tj.: tego samego pochodzenia, tej samej jakości i wielkości, w ramach jednej dostawy. 3) Jednostkowe opakowanie i oznakowanie dostawy: opakowania - wszystkie opakowania muszą być dopuszczone do kontaktu z żywnością, posiadać atest PZH na możliwość kontaktu z żywnością, warzywa powinny zostać dostarczone w jednorazowych bezzwrotnych workach (ażurowych) o wadze 25 kg lub 30 kg netto bezzwrotne, bądź pojemnikach (skrzynki drewniane lub plastikowe oraz beczki plastikowe), które będą zwracane po ich opróżnieniu. oznakowanie - powinno zawierać: nazwę producenta lub dostawcy - adres, nazwę artykułu spożywczego, a etykieta powinna uwzględniać, wagę danego produktu, warunki przechowywania, datę i termin przydatności do spożycia (należy spożyć do... rok/miesiąc/dzień); 4) Minimalny termin przydatności do spożycia: od dnia dostawy na w/w artykuły musi wynosić minimum 3 miesiące (licząc termin od dnia dostawy).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 032211007
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 7 miesięcy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach