Przetargi.pl
Przedmiotem zamówienia są dostawy warzyw i owoców do Zakładu Karnego w Dębicy przy ul. Sandomierskiej 41 i do Oddziału Zewnętrznego w Chmielowie, 39 – 442 Chmielów ul. Zaciszna 4

Zakład Karny ogłasza przetarg

  • Adres: 39-200 Dębica, ul. Sandomierska
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel. 0-14 681-56-56, 681-56-57 , fax. 0-14 681-56-59
  • Data zamieszczenia: 2019-03-07
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny
    ul. Sandomierska 41
    39-200 Dębica, woj. podkarpackie
    tel. 0-14 681-56-56, 681-56-57, fax. 0-14 681-56-59
    REGON: 78295900000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Zakład Karny w Dębicy

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przedmiotem zamówienia są dostawy warzyw i owoców do Zakładu Karnego w Dębicy przy ul. Sandomierskiej 41 i do Oddziału Zewnętrznego w Chmielowie, 39 – 442 Chmielów ul. Zaciszna 4
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    CZĘŚĆ I – warzywa i owoce L.P. Nazwa artykułu Cechy Wymagania J.m./ zakres Ilość dla ZK Dębica Ilość dla OZ Chmielów Ilość razem Kod CPV 1 Marchew – korzeń Wygląd korzeni Świeże, jędrne, całe, zdrowe (bez oznak gnicia, śladów pleśni, uszkodzeń spowodowanych przez mróz), czyste, wolne od szkodników i szkód przez nich wyrządzonych, niezdrewniałe, proste, kształtne (bez bocznych rozgałęzień i rozwidleń), pozbawione nieprawidłowej wilgoci zewnętrznej, tj. należycie osuszone po umyciu, bez oznak świadczących o wyrastaniu korzenia w pęd nasienny; nać powinna być równo ucięta na wierzchołku marchwi, bez uszkodzenia korzenia. Dopuszczalne są niewielkie wady kształtu, zabarwienia, zabliźnione pęknięcia, niewielkie pęknięcia lub bruzdy powstałe w wyniku czynności manipulacyjnych lub mycia pod warunkiem, że nie wpływają one ujemnie na ogólny wygląd produktów, jakość, utrzymanie jakości i prezentację w opakowaniu. kg/m-c 2 000 900 2 900 03221112-4 Barwa Charakterystyczna dla odmiany, jednolita, dopuszcza się zielone lub fioletowe/purpurowe wierzchołki o długości do 1cm w przypadku marchwi o długości nieprzekraczającej 10 cm, oraz do 2cm w przypadku pozostałej marchwi. 0 0 Zapach, smak Niedopuszczalny obcy zapach i smak 0 0 2 Pietruszka - korzeń Wygląd korzenia Zdrowe (bez oznak gnicia, śladów pleśni, zmarznięcia), czyste, twarde, jędrne, kształtne (bez rozwidleń i bocznych rozgałęzień), bez stłuczeń, pęknięć oraz ordzawień skórki, wolne od uszkodzeń spowodowanych przez choroby i szkodniki, pozbawione nieprawidłowej wilgoci zewnętrznej. Nać pietruszki powinna być równo oberwana lub obcięta tuż przy główce, tak aby korzeń był nieuszkodzony. kg/m-c 225 125 350 03221110-0 Barwa na przekroju Biała do biało kremowej Zapach i smak Niedopuszczalny obcy zapach i smak 3 Seler - korzeń Wygląd korzenia Kształtne, twarde, jędrne, bez pustych przestrzeni na przekroju podłużnym, czyste, bez stłuczeń i ordzawień skórki, zdrowe (bez oznak gnicia, śladów pleśni, zmarznięcia), wolne od owadów i szkodników oraz uszkodzeń spowodowanych przez choroby i szkodniki, pozbawione nieprawidłowej wilgoci zewnętrznej, bez oznak wyrastania pędu kwiatostanowego. kg/m-c 300 175 475 03221113-1 Barwa na przekroju Biała do białokremowej Zapach i smak Niedopuszczalny obcy zapach i smak 4 Cebula Wygląd Cała, ścisła, jędrna, czysta, zdrowa (bez objawów gnicia, śladów pleśni, zmarznięcia), dojrzała ( przynajmniej 2/3 masy główki jest utworzone z liści bezblaszkowych), wystarczająco sucha, bez objawów wyrośnięcia lub kiełkowania, z zaschniętą szyjką i korzeniami, wolna od szkodników i uszkodzeń przez nich wyrządzonych, pozbawiona nieprawidłowej wilgoci zewnętrznej. Dopuszczalne są lekkie zabrudzenia nie pokrywające więcej niż jednej piątej części powierzchni pojedynczej cebuli oraz powierzchowne pęknięcia i brak części łuski zewnętrznej (pod warunkiem, że miąższ cebuli jest chroniony) jeżeli nie wpływają one na ogólny wygląd produktu, jego jakość, trwałość i prezentację w opakowaniu. kg/m-c 500 250 750 03221113-1 Barwa Jasnożółta do jasnobrązowej. Białokremowa lub kremowozielona dopuszczalne są niewielkie wady zabarwienia. Zapach i smak Niedopuszczalny obcy zapach i smak 5 Burak ćwikłowy Wygląd korzeni Świeże, całe, zdrowe (bez oznak gnicia, śladów pleśni, zmarznięcia), czyste, jędrne, wolne od szkodników i szkód przez nich wyrządzonych, pozbawione nieprawidłowej wilgoci zewnętrznej, jednolite pod względem odmiany i wielkości. Kg/m-c 950 475 1 425 03221110-0 Barwa na przekroju Ciemnoczerwona, charakterystyczna dla odmiany Zapach i smak Niedopuszczalny obcy zapach i smak 6 Kapusta biała Wygląd Główki powinny być świeże, czyste, zdrowe (bez objawów gnicia, śladów pleśni), zwarte, bez oznak kwitnienia, wolne od owadów i szkodników oraz uszkodzeń spowodowanych przez choroby i szkodniki, pozbawione nieprawidłowej wilgoci zewnętrznej. Bez liści wierzchnich. Dopuszczalne są nieznaczne obicia. Kg/m-c 500 250 750 03221410-3 Zapach i smak Niedopuszczalny obcy zapach i smak 7 Jabłka Wygląd Całe, zdrowe (bez oznak gnicia), czyste, odpowiednio dojrzałe ale nie przejrzałe, praktycznie wolne od szkodników, wolne od uszkodzeń miąższu przez nich wyrządzonych, pozbawione nieprawidłowej wilgoci zewnętrznej. Pod względem kształtu, rozmiaru i wybarwienia muszą spełniać wymogi cechy odmianowej. Dopuszczalne są następujące wady pod warunkiem że nie wpływają one ujemnie na ogólny wygląd produktu, jego jakość, zachowanie jakości, prezentację w opakowaniu: - nieznaczne wady kształtu, rozwoju, wybarwienia, - nieznaczne i nieodbarwione odgniecenie nieprzekraczające 1cm2 łącznej powierzchni, - lekkie uszkodzenie szypułki nieznaczne wady skórki które nie mogą przekraczać: -2cm na długości w przypadku wad o podłużnym kształcie; -1cm2 powierzchni całkowitej w przypadku pozostałych wad, z wyjątkiem plam parcha jabłoni, których łączna powierzchnia nie może przekraczać 0,25cm2. Jabłka mogą być bez szypułek, pod warunkiem, że miejsce odłamania szypułki jest czyste, a sąsiadująca z nim skórka nie jest uszkodzona. Kg/m-c 450 180 630 03222321-9 Zapach i smak Niedopuszczalny obcy zapach i smak 8 Kapusta kiszona Wygląd Bez oznak gnicia, wolne od owadów i szkodników oraz uszkodzeń spowodowanych przez choroby i szkodniki. Kg/m-c 350 175 525 15331142-4 Smak, zapach Niedopuszczalny obcy smak i zapach. Typowy dla warzyw poddanych procesowi kiszenia. 9 Ogórki kiszone Wygląd Bez oznak gnicia, wolne od owadów i szkodników oraz uszkodzeń spowodowanych przez choroby i szkodniki. Kg/m-c 70 30 100 15331000-7 Smak, zapach Niedopuszczalny obcy smak i zapach. Typowy dla warzyw poddanych procesowi kiszenia. 100 CZĘŚĆ II – ziemniaki L.P. Nazwa części Cechy Wymagania J.m./ zakres Ilość dla ZK Dębica Ilość dla OZ Chmielów Ilość razem Kod CPV 1 Ziemniaki jadalne Wygląd ziemniaków Jednolite odmianowo, dojrzałe, zdrowe, niezazieleniałe, czyste, nie uszkodzone, nie nadmarznięte, nie porośnięte, o kształcie i zabarwieniu miąższu typowym dla odmiany, bez pustych miejsc wewnątrz miąższu. Kg/m-c 5 000 2 000 7 000 03212100-1 1 Minimalna średnica poprzeczna i podłużna, Poprzeczna min. 4 cm i podłużna min. 5 cm
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03221112-4
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach