Przetargi.pl
Przedmiotem zamówienia są dostawy sukcesywne mleka i artykułów mleczarskich

Powiatowa Bursa dla Młodzieży Szkolnej ogłasza przetarg

  • Adres: 89620 Chojnice, ul. Świętopełka
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 0-52 3972996 , fax. 0-52 3972996
  • Data zamieszczenia: 2017-11-30
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Powiatowa Bursa dla Młodzieży Szkolnej
    ul. Świętopełka 1
    89620 Chojnice, woj. pomorskie
    tel. 0-52 3972996, fax. 0-52 3972996
    REGON: 20109800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://bursa.chojnice.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przedmiotem zamówienia są dostawy sukcesywne mleka i artykułów mleczarskich
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia są dostawy sukcesywne mleka i artykułów mleczarskich, których ilość i asortyment zostały określone w załączniku nr do 1 SIWZ, Wspólny słownik zamówień (CPV): 15.50.00.00-3 Jogurt z kawałkami owoców 150g szt 350 Jogurt owocowy 150g szt 350 Jogurt naturalny 150g szt 100 "Mleko krowie UHTsterylizowane o zawrt. tłuszczu 2%" litr 7300 "Masło śmietankowe zawartość tłuszczu min 82% tłuszczu 200g" szt 2500 "Ser żółty twardy Salami zawartość tłuszczu w suchej masie min 40% Produkt nie zawiera żadnego łoju, tłuszczów roślinnych, E252, mleka w roszku, E322, skrobii" kg 280 "Ser żółty twardy Edamski zawartość tłuszczu w suchej masie min 40% Produkt nie zawiera żadnego łoju, tłuszczów roślinnych, E252, mleka w roszku, E322, skrobii" kg 40 "Ser żółty twardy Królewskii zawartość tłuszczu w suchej masie min 40% Produkt nie zawiera żadnego łoju, tłuszczów roślinnych, E252, mleka w roszku, E322, skrobii" kg 120 "Ser topiony (kostka) skład: ser dojrzewający min 45% Produkt nie jest produktem seropodobnym topionym w bloczkach" kg 130 Serek homogenizowany 150g szt 250 Serek twarożkowy 200g szt 230 Ser twardy wędzony kg 50 "Ser topiony zegar 200g skład: ser dojrzewający min 45%" szt 480 "Serek kanapkowy twarogowy z dodatkami 150g" szt 100 "Wyrób seropodobny dobrze topiący się" kg 30 "Ser żółty twardy dziurawiec zawartość tłuszczu w suchej masie min 40% Produkt nie zawiera żadnego łoju, tłuszczów roślinnych, E252, mleka w roszku, E322, skrobii" kg 30 "Ser żółty twardy Gouda zawartość tłuszczu w suchej masie min 40% Produkt nie zawiera żadnego łoju, tłuszczów roślinnych, E252, mleka w roszku, E322, skrobii" kg 200 "Ser topiony plastry 150g sery min. 45% Produkt nie jest produktem seropodobnym topionym w plastrach." szt 550 Ser twarogowy plastry 150g szt 220 "Ser żółty mazdamer zawartość tłuszczu w suchej masie min 40% Produkt nie zawiera żadnego łoju, tłuszczów roślinnych, E252, mleka w roszku, E322, skrobii" kg 50 "Ser żółty Tylżycki zawartość tłuszczu w suchej masie min 40% Produkt nie zawiera żadnego łoju, tłuszczów roślinnych, E252, mleka w roszku, E322, skrobii" kg 30 Ser sałatkowo-kanapkowy (typu feta, 150g) szt 30 Śmietanka 18% słodka 500ml szt 750 Śmietana 30% słodka 500ml szt 30 "Śmietana jogurtowa 200ml zawartość tłuszczu max 10%" szt 30 Twaróg półtłusty kostka 200g szt 1900 Twarożek grani 200g szt 200 2. Termin realizacji: towar dostarczany systematycznie wg zapotrzebowania Zamawiającego w uzgodnieniu z Wykonawcą w czasie trwania umowy (dostawy dwa razy w tygodniu) : do godziny 9:00, 3. Wykonawca dowiezie towar do siedziby Zamawiającego własnym transportem i na własny koszt. 4. Wykonawca odpowiedzialny będzie za całokształt, w tym za przebieg oraz terminowe wykonanie zamówienia w okresie wykonywania umowy. 5. Wymagania dotyczące przedmiotu zamówienia Rozporządzenie Ministra Zdrowia 26.07.2016 Dz. U. 2016, poz. 115. Rozporządzenie obowiązuje we wszystkich placówkach oświaty. W § 1 zostały podane grupy środków spożywczych, które mogą być sprzedawane dzieciom i młodzieży, np. w szkolnych sklepikach, bufetach i maszynach sprzedających. Natomiast § 2 dotyczy środków spożywczych, które mogą być podawane dzieciom i młodzieży, np. w stołówkach przedszkolnych, szkolnych czy bursach. a) Każdy produkt wytwarzany będzie zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywienia i żywności ( Dz. U. z 2006, Nr 171 , poz. 1225 , z 2008 r Nr 214, poz. 1346, Nr 233, poz. 1463, r 234, poz. 1570) oraz rozporządzeniami wydanymi na jej podstawie. b) Każdy produkt realizowany będzie zgodnie z systemem HACCP, c) Każdy dostarczony produkt winien być I klasy , zgodny z Polską Normą d) Na każde żądanie Zamawiającego Wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską normą lub normami europejskimi itp. e) Termin przydatności do spożycia w chwili dostawy do Zamawiającego, minimum 2/3 pełnego terminu ważności od dnia dostarczenia do Zamawiającego, opisaną na opakowaniu lub w Polskiej Normie. f) Wszystkie stwierdzone po odbiorze i zgłoszone przez Zamawiającego wady jakościowe artykułów spożywczych zobowiązują Wykonawcę do bezpłatnej wymiany artykułów spożywczych na wolne od wad w terminie 2 dni roboczych od pisemnego zgłoszenia zastrzeżeń jakościowych towaru. Zwrot jakości towaru i dostarczenie wolnego od wad następuje na koszt Wykonawcy. W przypadku nieprzestrzegania terminów dostaw, jakości towarów oraz powtarzających się uchybień w realizacji warunków umowy, Zamawiający ma prawo wypowiedzenia umowy w terminie natychmiastowym. 1. Szczegółowe postanowienia umowy zawarto w projekcie umowy stanowiącym załącznik nr 7 do SIWZ. 2. Zamawiający przewiduje możliwość istotnych zmian postanowień umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy w szczególności: a) Dopuszcza się możliwość wprowadzenia zmian ilościowych w stosunku do wielkości zapotrzebowań określonych w SIWZ w ramach zawartej umowy; b) W przypadku ustawowej zmiany stawek podatkowych (VAT) w okresie obowiązywania umowy, strony dopuszczają możliwość zmiany stawek podatkowych obowiązujących w umowie zgodnie z obowiązującymi przepisami; c) Dopuszcza się zmianę świadczenia Wykonawcy na świadczenie lepszej jakości przy zachowaniu tożsamości przedmiotu zamówienia.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15500000-3
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający uzna warunek za spełniony na podstawie oświadczenia, o którym mowa w Rozdziale 7 SIWZ złożonego przez Wykonawcę wg wzoru zamieszczonego w załączniku nr 11 do SIWZ Oświadczenie wykonawcy dotyczące spełnienia warunków w postępowaniu.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach