Powiatowa Bursa dla Młodzieży Szkolnej ogłasza przetarg
- Adres: 89620 Chojnice, ul. Świętopełka
- Województwo: pomorskie
- Telefon/fax: tel. 0-52 3972996 , fax. 0-52 3972996
- Data zamieszczenia: 2018-11-16
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Powiatowa Bursa dla Młodzieży Szkolnej
ul. Świętopełka 1
89620 Chojnice, woj. pomorskie
tel. 0-52 3972996, fax. 0-52 3972996
REGON: 20109800000 - Adres strony internetowej zamawiającego: http://bursa.chojnice.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przedmiotem zamówienia sa dostawy sukcesywne artykułów żywnościowych z podziałem na części - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia są dostawy sukcesywne artykułów żywnościowych, zgodnie z poniższym podziałem na części zwanych dalej pakietami: Pakiet I – dostawa mięsa i wędlin, których ilość i asortyment zostały określone w załączniku nr 1 do SIWZ, Wspólny słownik zamówień (CPV): 15.10.00.00-9 Pakiet II – dostawa mleka i artykułów mleczarskich, których ilość i asortyment zostały określone w załączniku nr 2 do SIWZ, Wspólny słownik zamówień (CPV): 15.50.00.00-3 Pakiet III - dostawa pieczywa, bułki tartej i ciasta, których ilość i asortyment zostały określone w załączniku nr 3 do SIWZ, Wspólny słownik zamówień (CPV): 15.81.00.00-9 Pakiet IV – dostawa warzyw i owoców, których ilość i asortyment zostały określone w załączniku nr 4 do SIWZ, Wspólny słownik zamówień (CPV): 03.22.00.00-9 Pakiet V – dostawa ryb i artykułów mrożonych, których ilość i asortyment zostały określone w załączniku nr 5 do SIWZ, Wspólny słownik zamówień (CPV): 15.22.00.00-6, 15.20.00.00-0, 15.89.60.00-5 Pakiet VI – dostawa artykułów spożywczych, których ilość i asortyment zostały określone w załączniku nr 6 do SIWZ, Wspólny słownik zamówień (CPV): 15.80.00.00-6 Pakiet VII – dostawa ziemniaków jadalnych, których ilość i została określona w załączniku nr 7 do SIWZ, Wspólny słownik zamówień (CPV): 03.21.21.00-1 Pakiet VIII – dostawa ziemniaków jadalnych których ilość została określona w załączniku nr 8 do SIWZ, Wspólny słownik zamówień (CPV): 03.21.21.00-1 Pakiet IX – dostawa ziemniaków jadalnych, których ilość została określona w załączniku nr 9 do SIWZ, Wspólny słownik zamówień (CPV): 03.21.21.00-1 Pakiet X - dostawa ziemniaków jadalnych, których ilość została określona w załączniku nr 10 do SIWZ, Wspólny słownik zamówień (CPV): 03.21.21.00-1 2. Termin realizacji: towar dostarczany systematycznie wg zapotrzebowania Zamawiającego w czasie trwania umowy : Pakiet I,II V,VI – dostawy 2 x w tygodniu do godziny 8:00 Pakiet III – dostawy codziennie do godziny 6:00 Pakiet IV – dostawy codzienne do godziny 8:00 Pakiet VII, VIII, IX, X – dostawy wg zapotrzebowania do godziny 8:00 3. Wykonawca dowiezie towar do siedziby Zamawiającego własnym transportem i na własny koszt. 4. Wykonawca odpowiedzialny będzie za całokształt, w tym za przebieg oraz terminowe wykonanie zamówienia w okresie wykonywania umowy. 5. Wymagania dotyczące przedmiotu zamówienia Rozporządzenie Ministra Zdrowia 26.07.2016 Dz. U. 2016, poz. 115. Rozporządzenie obowiązuje we wszystkich placówkach oświaty. W § 1 zostały podane grupy środków spożywczych, które mogą być sprzedawane dzieciom i młodzieży, np. w szkolnych sklepikach, bufetach i maszynach sprzedających. Natomiast § 2 dotyczy środków spożywczych, które mogą być podawane dzieciom i młodzieży, np. w stołówkach przedszkolnych, szkolnych czy bursach. a) Każdy produkt wytwarzany będzie zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywienia i żywności ( Dz. U. z 2006, Nr 171 , poz. 1225 , z 2008 r Nr 214, poz. 1346, Nr 233, poz. 1463, r 234, poz. 1570) oraz rozporządzeniami wydanymi na jej podstawie. b) Każdy produkt realizowany będzie zgodnie z systemem HACCP, c) Każdy dostarczony produkt winien być I klasy , zgodny z Polską Normą d) Na każde żądanie Zamawiającego Wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską normą lub normami europejskimi itp. e) Termin przydatności do spożycia w chwili dostawy do Zamawiającego, minimum 2/3 pełnego terminu ważności od dnia dostarczenia do Zamawiającego, opisaną na opakowaniu lub w Polskiej Normie. f) Wszystkie stwierdzone po odbiorze i zgłoszone przez Zamawiającego wady jakościowe artykułów spożywczych zobowiązują Wykonawcę do bezpłatnej wymiany artykułów spożywczych na wolne od wad w terminie 2 dni roboczych od pisemnego zgłoszenia zastrzeżeń jakościowych towaru. Zwrot jakości towaru i dostarczenie wolnego od wad następuje na koszt Wykonawcy. W przypadku nieprzestrzegania terminów dostaw, jakości towarów oraz powtarzających się uchybień w realizacji warunków umowy, Zamawiający ma prawo wypowiedzenia umowy w terminie natychmiastowym. 1. Szczegółowe postanowienia umowy zawarto w projekcie umowy stanowiącym załącznik nr 16 do SIWZ. 2. Zamawiający przewiduje możliwość istotnych zmian postanowień umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy w szczególności: a) Dopuszcza się możliwość wprowadzenia zmian ilościowych w stosunku do wielkości zapotrzebowań określonych w SIWZ w ramach zawartej umowy; b) W przypadku ustawowej zmiany stawek podatkowych (VAT) w okresie obowiązywania umowy, strony dopuszczają możliwość zmiany stawek podatkowych obowiązujących w umowie zgodnie z obowiązującymi przepisami; c) Dopuszcza się zmianę świadczenia Wykonawcy na świadczenie lepszej jakości przy zachowaniu tożsamości przedmiotu zamówienia. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający uzna warunek za spełniony na podstawie oświadczenia, o którym mowa w Rozdziale 7 SIWZ złożonego przez Wykonawcę wg wzoru zamieszczonego w załączniku nr 11 do SIWZ. Oświadczenie wykonawcy dotyczące spełnienia warunków w postępowaniu.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Zakup i sukcesywne dostawy produktów żywnościowych - mrożonki
Dodano: 2024-07-02 - Dostawa produktów żywnościowych do Przedszkola Miejskiego nr 25 „Kubuś Puchatek” w Słupsku.
Dodano: 2024-07-01 - Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego nr 6 w Gdańsku (2).
Dodano: 2024-05-28 - Sukcesywna dostawa ryb, przetworów rybnych oraz mrożonek owocowych i warzywnych na potrzeby Powiatowej Bursy Szkolnej w Człuchowie
Dodano: 2024-05-14 - Sukcesywna dostawa art. spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Wejherowie w roku 2024
Dodano: 2024-04-25 - Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych.
Dodano: 2024-03-18 - Dostawa produktów żywnościowych (warzywa i owoce, artykuły bio i diety specjalne, mięso i wędliny, mrożonki) do Przedszkola Miejskiego Integracyjnego nr 8 „Zamek Skarbów” w Słupsku.
Dodano: 2024-02-08 - Sukcesywna dostawa produktów spożywczych na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 19 im. Zasłużonych Ludzi Morza w Gdańsku z podziałem na 7 części
Dodano: 2024-01-23 - Sukcesywna dostawa art. spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Wejherowie w roku 2024
Dodano: 2024-01-19 - „Dostawa ryb do Przedszkola Miejskiego nr 11 „Calineczka” w Słupsku”
Dodano: 2024-01-08