Przetargi.pl
Przedmiotem zamówienia są dostawy różnych artykułów spożywczych do Aresztu Śledczego w Suwałkach Sprawa nr 6/Ż/2017

Areszt Śledczy w Suwałkach ogłasza przetarg

  • Adres: 16400 Suwałki, ul. Wojska Polskiego
  • Województwo: podlaskie
  • Telefon/fax: tel. 875 651 207 , fax. 875 650 328
  • Data zamieszczenia: 2017-10-05
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Areszt Śledczy w Suwałkach
    ul. Wojska Polskiego 29
    16400 Suwałki, woj. podlaskie
    tel. 875 651 207, fax. 875 650 328
    REGON: 31959800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: państwowa jednostka organizacyjna nie posiadająca osobowości prawnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przedmiotem zamówienia są dostawy różnych artykułów spożywczych do Aresztu Śledczego w Suwałkach Sprawa nr 6/Ż/2017
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiot zamówienia obejmuje dostawę następujących artykułów: Część I – Przyprawy 1) Sól jodowana - opakowanie jedn. max. 1 kg – 1,840,00 kg, 2) Kawa zbożowa opakowanie jedn. max. 1 kg –620,00 kg, 3) Herbata granulowana- opakowanie jedn. max. 100 g – 450,00 kg, 4) Ketchup - opakowanie jedn. max. 5 kg – 420,00 kg, 5) Przyprawa do zup w płynie - opakowanie jedn. max. 1 l – 460,00 l, 6) Przyprawa jarzynka w proszku - opakowanie jedn. max. 1 kg – 480,00 kg 7) Koper nać suszona - opakowanie jedn. max. 25 g – 54,00 kg, 8) Pietruszka nać suszona - opakowanie jedn. max. 25 g – 29,00 kg, 9) Liść laurowy - opakowanie jedn. max. 10 g – 57,00 kg, 10) Majeranek - opakowanie jedn. max. 10 g – 61,00 kg, 11) Papryka mielona słodka - opakowanie jedn. Max. 25 g – 38,00 kg, 12) Pieprz czarny mielony - opakowanie jedn. max. 25 g – 71,00 kg, 13) Pieprz ziołowy - opakowanie jedn. max. 25 g – 53,00 kg, 14) Ziele angielskie- opakowanie jedn. max. 15 g – 33,00 kg, 15) Kwasek cytrynowy - opakowanie jedn. max. 25 g – 15,00 kg, 16) Ocet - opakowanie jedn. max. 0,5 l – 95,00 l, 17) Majonez - opakowanie jedn. max. 5 kg – 155,00 kg, 18) Przyprawa do kurczaka -) opakowanie jedn. max. 1 kg – 37,00 kg, 19) Przyprawa do bigosu - opakowanie jedn. max. 1 kg – 38,00 kg, 20) Musztarda – opakowanie jednostkowe max. 5 kg. –315,00 kg, 21) Chrzan tarty -opakowanie jednostkowe max. 5 kg – 840,00 kg, 22) Włoszczyzna suszona (- opak. jedn. max. 1 kg – 160,00 kg 23) Cynamon - opak. jedn. maks. 15 g – 4,00 kg, 24) Syrop owocowy - opak. Jedn. 10 l – 69,00 l, 25) Zupa pieczarkowa w proszku –opak. jedn. maks. 5 kg – 1.500,00 kg, 26) Zupa ogonowa w proszku–opak. jedn. maks. 5 kg – 790,00 kg, 27) Zupa rosół drobiowy w proszku–opak. jedn. maks. 5 kg –300,00 kg, 28) Żurek w proszku–opak. jedn. maks. 5 kg – 540,00 kg, Część II- Przetwory z warzyw 1) Leczo warzywne pasteryzowane - opak. jedn. max. 5 kg – 2.150,00 kg; 2) Koncentrat pomidorowy 30% -opak. jedn. max. 1 kg – 2.500,00 kg, 3) Szczaw konserwowy cięty, - opak. jedn. max. 1 kg – 1.350,00 kg, Część III - tłuszcze 1) Margaryna do smarowania – kostka, opakowanie jednostkowe 250 g - 10.400,00 kg 2) Olej roślinny uniwersalny- opakowanie jednostkowe 1,3,5 litrów – 2.460,00 l Część IV – przetwory z owoców 1) Dżem - opakowanie jedn. max. 15 kg –1750,00 kg 2) Marmolada wieloowocowa - opak. jedn. max. 15 kg – 1.950,00 kg Część V - cukier 1) cukier - opak. jedn. max. 1 kg – 6.000,00 kg 2. Zamawiający nie dopuszcza dostawy przedmiotu zamówienia o innej gramaturze, niż podana w opisie przedmiotu zamówienia 3. W/w artykuły muszą odpowiadać Polskiej Normie. 4. Wszystkie w/w produkty muszą spełniać normy, co do jakości, jakie wynikają z obowiązujących przepisów polskiego prawa dla produktów żywnościowych. 5. Podane ilości są szacunkowe (maksymalne) i w czasie obowiązywania umowy mogą ulec zmianie. 6. Wykonawcy będzie przysługiwało prawo do wynagrodzenia za faktycznie dostarczone ilości towaru. 7. Z tytułu zmniejszenia wielkości zamówienia Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia finansowe ani prawne. 8. Wymagania i warunki realizacji zamówienia stawiane Wykonawcy: 1) Miejsce realizacji zamówienia: magazyn Aresztu Śledczego w Suwałkach. 2) Transport towaru odbywać się będzie na koszt i ryzyko wykonawcy. 3) Dostawy będą częściowe i sukcesywne. Ilość i rodzaj zamawianego towaru zamawiający określał będzie każdorazowo telefonicznie bądź faxem do godziny 900 na dwa dni przed dostawą. 4) Dostawa towaru odbywać się będzie codziennie do godz. 1100 z wyłączeniem sobót, niedziel i świąt. 5) Zamawiający dokonywał będzie odbioru jakościowego i ilościowego dostarczanego towaru w swojej siedzibie, w dniu dostawy każdej partii. 6) Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań umowy. 7) Ustalenia i decyzje dotyczące wykonywania zamówienia uzgadniane będą przez zamawiającego z ustanowionym przedstawicielem wykonawcy. 8) Określenie przez Wykonawcę telefonów kontaktowych i numerów fax. oraz innych ustaleń niezbędnych dla sprawnego i terminowego wykonania zamówienia. 9) Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia. 10) Wszystkie opakowania powinny być bezzwrotne. 11) Przedmiotem zamówienia w niniejszym postępowaniu są artykuły żywnościowe. Dla dostaw opisanych przez Zamawiającego standardy jakościowe nie są ustalane indywidualnie przez Zamawiającego na jego konkretne potrzeby, ale Zamawiający zaspokaja swoje potrzeby poprzez nabywanie towarów ogólnie dostępnych, powszechnie oferowanych, takich jakie są oferowane wszystkim, ewentualnie zainteresowanym ich zakupem. Różnią się tylko ceną nabycia. Zamawiający uwzględnił koszty ponoszone w całym okresie korzystania z przedmiotu zamówienia poprzez opisany sposób dostawy na koszt Wykonawcy, wymagania dotyczące okresu przydatności do spożycia oferowanych produktów, gramaturę produktów, sposób pakowania, zastrzeżenie zmienności ilości zamawianych produktów a przede wszystkim niezmienność oferowanej ceny w okresie realizacji umowy z zastrzeżeniem zmian ustawowych wysokości obowiązującej stawki VAT oraz waloryzacji cen jednostkowych na podstawie wskaźnika ogłoszonego przez GUS. W przypadku produktów żywnościowych, ze względu na ich specyfikę nie ma możliwości uwzględnienia w opisie przedmiotu zamówienia kosztu cyklu życia produktu. 12) CPV artykuły z grup 15800000-6, 15330000-0, 15332200-6, 15430000-1
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15800000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie stawia szczegółowych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 3. Wszyscy Wykonawcy, w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5, przekazują Zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23. Wraz ze złożeniem oświadczenia, wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. 4. Wykonawca może w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu, w stosownych sytuacjach oraz w odniesieniu do konkretnego zamówienia, lub jego części, polegać na zdolnościach technicznych lub zawodowych lub sytuacji finansowej lub ekonomicznej innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nim stosunków prawnych. 5. Zamawiający oceni, czy udostępniane Wykonawcy przez inne podmioty zdolności techniczne lub zawodowe lub ich sytuacja finansowa lub ekonomiczna, pozwalają na wykazanie przez Wykonawcę spełnienia warunków udziału w postępowaniu oraz zbada, czy nie zachodzą wobec tego podmiotu podstawy wykluczenia, o których mowa w art. 24 ust. 1 pkt 13-22. 6. Wykonawca, który polega na zdolnościach lub sytuacji innych podmiotów, musi udowodnić Zamawiającemu, że realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów, w szczególności przedstawiając, wraz z ofertą, zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia. Przedstawiony dokument, musi zawierać w szczególności: 1) zakres dostępnych wykonawcy zasobów innego podmiotu; 2) sposób wykorzystania zasobów innego podmiotu, przez wykonawcę, przy wykonywaniu zamówienia publicznego; 3) zakres i okres udziału innego podmiotu przy wykonywaniu zamówienia publicznego; 4) czy podmiot, na zdolnościach którego wykonawca polega w odniesieniu do warunków udziału w postępowaniu dotyczących wykształcenia, kwalifikacji zawodowych lub doświadczenia, zrealizuje roboty budowlane, których wskazane zdolności dotyczą. Zobowiązanie innego podmiotu należy złożyć w oryginale. 7. Wykonawca, który powołuje się na zasoby innych podmiotów, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia oraz spełniania, w zakresie, w jakim powołuje się na ich zasoby, warunków udziału w postępowaniu, zamieszcza informacje o tych podmiotach w oświadczeniu (załączniki nr 2 i 3).

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach