Dom Pomocy Społecznej w Podobowicach ogłasza przetarg
- Adres: 88-400 Żnin, Podobowice 49
- Województwo: kujawsko-pomorskie
- Telefon/fax: tel. 52 3024723 , fax. 52 2024778
- Data zamieszczenia: 2014-01-07
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej w Podobowicach
Podobowice 49 49
88-400 Żnin, woj. kujawsko-pomorskie
tel. 52 3024723, fax. 52 2024778
REGON: 00029815200000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.dpspodobowice.republika.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednostka samorządu terytorialnego
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przedmiotem zamówienia są dostawy mięsa i produktów mięsnych dla Domu Pomocy Społecznej w Podobowicach w 2014 roku z podziałem na części: PAKIET 1 - DOSTAWY MIĘSA I WĘDLIN WIEPRZOWYCH PAKIET 2 - DOSTAWY MIĘSA I WĘDLIN DROBIOWYCH - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia przedstawia formularz cenowy, stanowiący załącznik nr 2 (dla każdego pakietu odrębny) do SIWZ, w którym określono asortyment i szacunkową ilość mięsa i produktów mięsnych zaplanowaną do zakupienia w okresie trwania umowy. 2.Zamawiający zastrzega sobie, iż w okresie realizacji umowy podane ilości w formularzu cenowym mogą w poszczególnych pozycjach danego asortymentu ulec niewielkim zmianom, w zależności od stanu ilościowego mieszkańców oraz zaleceń dietetyka i propozycji Rady Mieszkańców. 3.Zamawiający zastrzega sobie prawo do niewykorzystania limitu dostaw w ilości określonej w formularzu cenowym. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec Zamawiającego. 4.Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia lub zwiększenia ilości dostaw o +/- 20 % w zależności od potrzeb w tym zakresie. 5.Zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych pod warunkiem, że oferowany asortyment będzie posiadał takie same lub lepsze walory smakowe i właściwości co produkt podany przez Zamawiającego. W takim przypadku w formularzu cenowym stanowiącym załącznik nr 2 do SIWZ w kolumnie 3(nazwa produktu równoważnego),należy wpisać nazwę tego produktu. 6. Dostawy winny być realizowane w ilościach i asortymencie, zgodnie z terminem dostawy wskazanym w niniejszym opisie: PAKIET 1 - dwa razy w tygodniu najpóźniej do godziny 12:00, według odrębnych zamówień składanych przez Zamawiającego telefonicznie lub faksem,minimum z jednodniowym wyprzedzeniem. PAKIET 2 - dwa razy w miesiącu najpóźniej do godziny 12:00, według odrębnych zamówień składanych przez Zamawiającego telefonicznie lub faksem, minimum z jednodniowym wyprzedzeniem. 7. Wykonawca winien zagwarantować , że dostarczany towar będzie posiadał najwyższą klasę jakości, bez jakichkolwiek oznak nieświeżości, będzie odpowiadał wymaganiom jakościowym stawianym przez Polską Normę oraz będzie zgodny z zasadami systemu HACCP. 8. Na każde żądanie Zamawiającego Wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskimi,itp. 9. Mięso i produkty mięsne muszą być opatrzone etykietą określającą ich datę przydatności do spożycia. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151000009
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.dpspodobowice.republika.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawy mięsa i jego wyrobów dla Miejskiej Jadłodajni U Świętego Antoniego we Włocławku (znak sprawy: MJ.AZ.2420-07/2016)
Dodano: 2016-05-20 - Dostawa mięsa wołowego ,mięsa wieprzowego, podrobów oraz wędlin wieprzowych i wołowych - CPV 15100000 - 9
Dodano: 2016-04-29 - Mięso i wędliny
Dodano: 2016-04-12 - sukcesywne dostawy artykułów spożywczych
Dodano: 2016-03-18 - Dostawa artykułów spożywczych
Dodano: 2016-03-15 - Sukcesywna dostawa mięsa i jego przetworów do Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej Sanatorium Uzdrowiskowego Ministerstwa Spraw Wewnętrznych ORION w Ciechocinku
Dodano: 2016-03-11 - Realizacja imiennych talonów na artykuły mięsne i wędliny dla klientów Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w Grudziądzu w okresie od dnia 2 stycznia 2016 r. do dnia 31 grudnia 2016 r
Dodano: 2015-12-09 - Dostawę mięsa i wędlin dla stołówki Gimnazjum Nr 4 na Osiedlu Łokietka 15 w Nakle nad Notecią
Dodano: 2015-12-09 - Dostawa mięsa i wyrobów mięsnych dla potrzeb Miejskiego Zespołu Szkół w Skępem w 2016 roku
Dodano: 2015-12-01 - Dostawy mięsa i jego wyrobów dla Miejskiej Jadłodajni U Świętego Antoniego we Włocławku (znak sprawy: MJ.AZ.2420-12/2015)
Dodano: 2015-11-24