Przetargi.pl
Przedmiotem zamówienia jest usługa dot. przygotowania i dowożenia gorących posiłków uczniom szkół oraz innym osobom skierowanym przez Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Słupsku w jednostkach Gminy Słupsk w roku 2012

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Słupsku ogłasza przetarg

  • Adres: 76-200 Słupsk, ul. Sportowa 9A
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 0-59 840 16 82, 847 51 33 , fax. 0-59 840 16 82, 847 51 33
  • Data zamieszczenia: 2011-11-10
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Słupsku
    ul. Sportowa 9A 9A
    76-200 Słupsk, woj. pomorskie
    tel. 0-59 840 16 82, 847 51 33, fax. 0-59 840 16 82, 847 51 33
    REGON: 00531099800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://bip.gops.slupsk.ug.gov.pl/
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przedmiotem zamówienia jest usługa dot. przygotowania i dowożenia gorących posiłków uczniom szkół oraz innym osobom skierowanym przez Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Słupsku w jednostkach Gminy Słupsk w roku 2012
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Zakres przedmiotu zamówienia obejmuje przygotowanie i dowiezienie posiłku uczniom szkół i przedszkoli dla około łącznie 500 osób dziennie z wyłączeniem wakacji, ferii, i dni wolnych od nauki (ok 190 dni) rozpoczynając od dnia 01.01.2012 r., do 31.12.2012 r., zgodnie z następującym podziałem na poszczególne jednostki organizacyjne i zadania: 1) Zadanie nr 1 - Szkoła Podstawowa we Wrześciu - do 60 dzieci, 2) Zadanie nr 2 - Szkoła Podstawowa w Bierkowie - do 40 dzieci, 3) Zadanie nr 3 - Zespół Szkół w Redzikowie - do 100 dzieci, 4) Zadanie nr 4 - Zespół Szkół w Siemianicach - do 50 dzieci, 5) Zadanie nr 5 - Zespół Szkół w Jezierzycach - do 100 dzieci, 6) Zadanie nr 6 - Szkoła Podstawowa we Włynkówku - do 50 dzieci, 7) Zadanie nr 7 - Szkoła Podstawowa w Głobinie - do 100 dzieci. 2. Szacunkowa łączna liczba obiadów w całym okresie realizacji umowy wynosi - 95 000. 3. Liczby dzieci i ilość posiłków podane w pkt. 1 i 2 są liczbami szacunkowymi i jako takie nie mogą stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę jakichkolwiek roszczeń co do ilości posiłków faktycznie zamówionych przez Zamawiającego (poprzez upoważnionych kierowników jednostek) w toku realizacji umowy w sprawie zamówienia publicznego. 4. Zamawiający zastrzega sobie prawo ograniczenia przedmiotu zamówienia w zakresie ilościowym, w przypadku, gdy z powodów ekonomicznych, bieżących potrzeb lub innych, nie będzie to leżało w interesie Zamawiającego. 5. W związku z ograniczeniem przez Zamawiającego przedmiotu umowy, Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia w stosunku do Zamawiającego. 6. Rozliczanie w toku realizacji umowy w sprawie zamówienia publicznego następować będzie sukcesywnie w oparciu o faktycznie zamówione posiłki i cenę jednostkową zadeklarowaną w ofercie. 7. W zakresie realizacji dostawy posiłków dla każdej jednostki będzie zajmował się odrębnie Kierownik jednostki w oparciu o wzór umowy załączony do SIWZ oddzielnie na każde zadanie. 8. Kierownicy jednostek będą bezpośrednio uprawnieni do konsultowania składu posiłków z Wykonawcą oraz będą aktualizować listę osób skierowanych do odbioru posiłków. 9. Wymagania jakościowe posiłków przeznaczonych dla dzieci szkolnych: 1) posiłek będzie obejmował trzy razy w tygodniu drugie danie: a) dwa razy danie mięsne z możliwością zamiany na rybę, w tym: -kasza, ryż, ziemniaki (zmiennie) - min. 200 g, -danie mięsne - min. 80 g, -surówka - 100 g, b) raz danie jarskie (np. typu pierogi, naleśniki, pyzy itp.), 2) pozostałe dwa dni w tygodniu posiłek będzie obejmował zupę z wkładką i pieczywo, w tym: zupa - min. 300 ml, pieczywo - min. 30g, wkładka - min. 80 g. 3) wymagana kaloryczność każdego posiłku przeznaczonego dla dzieci szkolnych to 900 kcal, 4) posiłek musi być dostosowany do obowiązujących przepisów norm żywności i żywienia w zakresie dożywiania dzieci i młodzieży. Wartość odżywcza przygotowanych posiłków powinna być zgodna z obowiązującymi przepisami, o dożywianiu dzieci i młodzieży, 5) przykładowe menu dla dzieci szkolnych zostało określone w załączniku nr 6 do SIWZ, które stanowi wymagany standard jakościowy
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wadium w niniejszym postępowaniu.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.gminaslupsk.pl/
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach