Przetargi.pl
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa podłoży bakteriologicznych do Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Koninie, ul. Staszica 16.

Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Koninie ogłasza przetarg

  • Adres: 62-500 Konin, ul. Staszica 16
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 063 2439052 , fax. 063 2439057
  • Data zamieszczenia: 2012-04-27
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Koninie
    ul. Staszica 16 16
    62-500 Konin, woj. wielkopolskie
    tel. 063 2439052, fax. 063 2439057
    REGON: 00077818800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.psse-konin.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Organ kontroli państwowej lub ochrony prawa, sąd lub trybunał

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa podłoży bakteriologicznych do Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Koninie, ul. Staszica 16.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa podłoży bakteriologicznych do Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Koninie, ul. Staszica 16. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert częściowych. Przedmiot zamówienia obejmuje również transport zamawianych podłoży na koszt Wykonawcy. Dostawa przedmiotu zamówienia będzie się odbywała w miarę bieżącego zapotrzebowania. Podłoża powinny być wyprodukowane zgodnie z systemem zarządzania jakością ISO 9001. Skład pożywek powinien być zgodny z przytoczonymi normami. Do każdej dostarczanej partii suchych pożywek i suplementów należy dołączyć dokumentację zawierającą: - nazwa producenta - nazwę pożywki - skład pożywki i suplementu - numer wyprodukowanej partii - numer katalogowy - datę przydatności do użycia - kartę charakterystyki - wartość pH przed użyciem pożywki - czytelną i szczegółową instrukcję przygotowania pożywki - informację o warunkach przechowywania - świadectwo kontroli jakości Pożywka bazowa i odpowiadający jej suplement muszą pochodzić od tego samego producenta. Przygotowanie pożywki nie może wymagać zastosowania sterylizacji przy użyciu filtrów bakteriologicznych. Świadectwo kontroli jakości od producenta musi zawierać następujące informacje; - właściwości fizyczne pożywki - wykaz szczepów wzorcowych ATCC użytych do kontroli - wykaz szczepów wzorcowych użytych do kontroli powinien zawierać - wszystkie szczepy wymienione w specyfikacji technicznej PKN -CEN ISO/TS 11133- 2 - wykaz szczepów wzorcowych ATCC wymaganych do przeprowadzenia przez użytkownika kontroli ujemnej( najmniej dwa szczepy) i dodatniej ( najmniej dwa szczepy) - kontrola jakościowa - kontrola ilościowa wyrażona liczbowo w postaci procentowego odzysku bakterii z pożywki badanej oraz liczbowo w postaci wzrostu bakterii w jtk - data wystawienia świadectwa Każda partia pożywek gotowych musi zawierać następujące informacje: - nazwa produktu i producenta - numer serii - termin ważności - skład - ogólna charakterystyka pożywki ( kolor, pH, sterylność, opakowanie) - świadectwo kontroli jakości ( wykaz szczepów wzorcowych ATCC, ilościowe oznaczenie odzysku w postaci wzrostu bakterii w jtk, opis morfologii kolonii) - opis każdej płytki ( nazwa pożywki, nr serii , data ważności, godzina rozlania pożywki) Terminy ważności pożywek i innych preparatów diagnostycznych: - pożywki suche i suplementy min. 1 rok - pożywki gotowe na płytkach min. 8 tygodni - surowice lateksowe min. 1 rok Wielkość zamówienia określa załącznik nr 2 do SIWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 249560000
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Wadium - zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.psse-konin.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach