Przetargi.pl
Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostarczenie kanapek oraz paczek żywnościowych

Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Koluszkach ogłasza przetarg

  • Adres: 97-040 Koluszki, ul. Brzezińska 32
  • Województwo: łódzkie
  • Telefon/fax: tel. 44 714 58 25 , fax. 44 714 58 25
  • Data zamieszczenia: 2015-11-30
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Koluszkach
    ul. Brzezińska 32 32
    97-040 Koluszki, woj. łódzkie
    tel. 44 714 58 25, fax. 44 714 58 25
    REGON: 59000621500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.mgopskoluszki.wikom.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednostka Organizacyjna Gminy

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostarczenie kanapek oraz paczek żywnościowych
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem niniejszego zamówienia jest 1. Przygotowanie i dostawa kanapek dla uczniów szkół podstawowych i gimnazjum w ilości maksymalnej około 60 szt. dziennie przez 176 dni w których dzieci uczęszczają do szkoły tj. ogółem 10.560 sztuk. Kanapki dowiezione powinny być do: Szkoły Podstawowej w Długiem, około 5szt. Szkoły Podstawowej i Gimnazjum w Gałkowie Dużym, około 10szt. Szkoły Podstawowej i Gimnazjum nr 1 w Koluszkach przy ul. Zagajnikowej 12, około 18szt. Szkoły Podstawowej nr 2 i Przedszkole nr 1w Koluszkach przy ul. Kościuszki 16, około 14szt. Gimnazjum nr 2 w Koluszkach przy ul. Mickiewicza 8, około 5szt. Szkoła Podstawowa w Różycy, około 5szt. Szkoła Podstawowa w Będzelinie, około 3szt. Zamawiający przyjmuje, że codziennie będzie dostarczane ogółem około 60 sztuk kanapek. Kanapka powinna być zapakowana w torebkę papierową jednorazowego użytku wraz z serwetką. Ilość kanapek do poszczególnych szkół będzie uzgodniona z M.G.O.P.S. w Koluszkach. O wszelkich zmianach ilości Zamawiający będzie informował Wykonawcę z 2 - dniowym wyprzedzeniem. Wykonanie, przechowywanie i dostarczanie kanapek powinno odbywać się w odpowiednich warunkach higieniczno - sanitarnych. Kanapki muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej dla żywienia zbiorowego. Muszą być wykonane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia. Dożywianie dzieci odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej w okresie 11.01.2016r. do 31.12.2016r. z uwzględnieniem przerw w organizacji nauki (ferie zimowe, przerwa wakacyjna, przerwy świąteczne itp.). Ilości kanapek zależeć będą od rzeczywistych potrzeb Zamawiającego, które w decydującym stopniu zależą od ilości faktycznych uczestników zajęć lekcyjnych i ilości dzieci zakwalifikowanych do dożywiania. Wykonawca w ramach świadczonych usług zobowiązany jest do współpracy z Dyrektorami szkół lub osobami upoważnionymi przez nich oraz Zamawiającym. Za sprawy organizacyjne oraz harmonogram dostarczania i wydawania kanapek dzieciom korzystającym z dożywiania odpowiadają Dyrektorzy szkół lub osoby upoważnione przez nich. Skład kanapki: a) duża bułka b) masło c) zamiennie: plaster szynki, żółty ser, pasztet d) liść sałaty lub pokrojony ogórek Do każdej kanapki należy dostarczyć jogurt - od 125 - 150 g 2. Przygotowanie paczek żywnościowych dla rodzin znajdujących się w trudnej sytuacji materialnej w ilości maksymalnej około 4.620 sztuk paczek na rok rozłożonych na poszczególne miesiące. Zestaw I dla rodziny, który powinien być w paczce: 1) chleb krojony 0,50 kg - 2 szt. 2) cukier 1 kg 3) margaryna do smarowania pieczywa 0,5 kg - 1 szt. 4) konserwa rybna netto 160 - 200g - 1 szt. 5) pasztet wieprzowy 150 - 250 g - 1 szt. 6) kaszanka - 0,5 kg 7) kiełbasa wieprzowa - 0,5kg 8) dania obiadowe - od 480g do 600g - 2 szt.( fasola + pulpety) 9) mąka pszenna 1kg 10) mleko UHT 2% - 2 litry 11) dżem - do 280 g - 1 szt. Zestaw II dla rodziny, który powinien być w paczce: 1) chleb krojony 0,5 kg - 2 szt. 2) olej słonecznikowy lub rzepakowy 1 litr - 1 szt. 3) herbata ekspresowa 100szt. - 1 op. 4) parówki - 1 kg 5) paprykarz 300g - 1 szt. 6) kasza jęczmienna lub ryż - 1 kg 7) dania obiadowe - od 480g do 600 g - 2 szt.( klopsiki + gołąbki) 8) mleko UHT 2% - 2 litry 9)dżem - do 280 g - 1 szt. 3. Przygotowanie paczek żywnościowych dla osób znajdujących się w trudnej sytuacji materialnej w ilości maksymalnej około 4.760 sztuk paczek na rok rozłożonych na poszczególne miesiące. Zestaw I dla jednej osoby, który powinien być w paczce: 1) chleb krojony 0,50kg - 1 szt. 2) margaryna do smarowania pieczywa 250g - 1 szt. 3) konserwa rybna netto 160 - 200g - 1 szt. 4) kaszanka 0,50 kg 5) pasztet wieprzowy 150- 250g - 1 szt. 6) dania obiadowe - od 480g do 600 g - 1 szt.( fasola lub pulpety) 7) dżem - do 280 g - 1 szt. Zestaw II dla jednej osoby, który powinien być w paczce: 1) chleb krojony 0,50 kg - 1 szt. 2) parówki 1kg 3) herbata ekspresowa 100szt. - 1 op. 4) cukier 1 kg 5) dania obiadowe - od 480g do 600 g - 1 szt.( klopsiki lub gołąbki) Paczka żywnościowa powinna być zapakowana w torbę jednorazowego użytku. We wtorki powinien być przygotowany zestaw nr I, a w piątki zestaw nr II. Powyższe zakresy usług są jedynie ilościami szacunkowymi określonymi dla potrzeb przeprowadzenia niniejszego postępowania. Zamawiający dopuszcza możliwość zlecenia mniejszej lub większej ilości poszczególnych usług, w zależności od ilości świadczeniobiorców MGOPS w Koluszkach. Przewidywane ilości poszczególnych usług będących przedmiotem niniejszego zamówienia nie mogą stanowić podstawy do wnoszenia roszczeń przez Wykonawcę, co do ilości faktycznie zamówionych przez Zamawiającego usług w toku realizacji umowy. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia lub zwiększenia przedmiotu umowy w zakresie ilościowym. Wydawanie i rozwiezienie paczek. Paczki powinny być dowiezione do miejscowości Gałkówek (siedziba NFZOZ Esculap s.c. ul. Dzieci Polskich 6c) ok. 20 paczek żywnościowych ( w tym około 10 paczek dla rodzin i około 10 dla osób samotnych). Pozostałe paczki powinny być wydawane w lokalu, znajdującym się w centrum Koluszek. Wykonanie, przechowywanie i dostarczanie paczek żywnościowych powinno odbywać się w odpowiednich warunkach higieniczno - sanitarnych. Paczki żywnościowe muszą być wykonane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia. Wydawanie paczek powinno być we wtorek oraz piątek w godzinach 12:00-14:00. Zamawiający zobowiązuje się do przekazania Wykonawcy (fax., e-mail) imiennej listy uprawnionych do odbioru paczek żywnościowych do 10 dnia każdego miesiąca. W szczególnych przypadkach tj. choroba, niesprzyjające warunki atmosferyczne, kiedy osoba bądź rodzina nie będzie w stanie osobiście dotrzeć do miejsca wydawania paczek żywnościowych, wówczas Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć paczkę żywnościową do miejsca zamieszkania danej osoby na własny koszt
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158000006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Termin płatności faktur
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.mgopskoluszki.wikom.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach