Przetargi.pl
Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostarczenie gorącego posiłku dla uczniów szkół oraz dzieci nie objętych obowiązkiem szkolnym w dni nauki szkolnej oraz osób dorosłych z terenu gminy Kępice skierowanych przez OPS w okresie od 03.02.2014r. do 31.12.2014r

Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 77-230 Kępice, ul. Niepodległości 6
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 059 8576359 , fax. 059 8576359
  • Data zamieszczenia: 2013-12-18
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Niepodległości 6 6
    77-230 Kępice, woj. pomorskie
    tel. 059 8576359, fax. 059 8576359
    REGON: 00531115300000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.pomorskie.eu/pl/bip/gminy/kepice/ops_kepice
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostarczenie gorącego posiłku dla uczniów szkół oraz dzieci nie objętych obowiązkiem szkolnym w dni nauki szkolnej oraz osób dorosłych z terenu gminy Kępice skierowanych przez OPS w okresie od 03.02.2014r. do 31.12.2014r
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostarczenie gorącego posiłku dla uczniów szkół oraz dzieci nie objętych obowiązkiem szkolnym w dni nauki szkolnej oraz osób dorosłych z terenu gminy Kępice skierowanych przez OPS w okresie od 03.02.2014r. do 31.12.2014r. do niżej wymienionych placówek: 1) Szkoły Podstawowej z oddziałem przedszkolnym w Warcinie - ok. 60 osób 2) Zespołu Szkół z oddziałem przedszkolnym w Barcinie - ok. 40 osób, 3) Zespołu Szkół z oddziałem przedszkolnym w Biesowicach - ok. 50 osób, 4) Zespołu Szkół z oddziałem przedszkolnym w Korzybiu - ok. 40 osób, 5) Zespołu Szkół w Kępicach - ok. 45 osób, 6) Gimnazjum w Kępicach - ok. 45 osób, 2. Posiłki muszą posiadać wartość energetyczną zgodną z normą żywieniową , muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego (wg Systemu Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli HACCP). 3. Posiłki powinny uwzględniać powszechnie uznane preferencje pokarmowe dzieci i winny być przygotowane z komponentów zakupionych przez Wykonawcę. Od poniedziałku do piątku posiłek składa się z dwóch dań tj.: 1) I danie - zupa (250 ml) + chleb (50g), 2) II danie - cztery razy w tygodniu danie mięsne lub rybne + kompot zawierające sztukę mięsa w sosie lub kotlet schabowy lub udziec z kurczaka lub kotlet z piersi drobiowej lub kotlet mielony lub pulpety lub schab pieczony lub filet rybny lub paluszki rybne ( min.150g) oraz dodatek w postaci ziemniaków, zamiennie ryż lub kasza (min. 200g), surówkę lub jarzyny gotowane (min. 100g), kompot lub napój(250 ml), jeden raz w tygodniu danie jarskie typu: naleśniki z serem lub konfiturą, kopytka w sosie, pierogi, pyzy, krokiety lub danie z makaronem itp. o minimalnej gramaturze 250 g + napój lub kompot (250 ml). 4. Zamawiający nie dopuszcza, ażeby w ciągu dekady (10 dni) wystąpiła powtarzalność tego samego rodzaju posiłku. 5. Posiłki Wykonawca dostarczać będzie transportem spełniającym wymagania konieczne do zapewnienia właściwych warunków higienicznych i zdrowotnych, na własny koszt, w przenośnych termosach z utrzymaniem odpowiedniej temperatury posiłków. Wykonawca zobowiązuje się do załadunku i rozładunku wszystkich dostaw posiłków, oraz zadba o czystość termosów do transportu posiłków. 6. Szacunkowa liczba osób objętych dożywianiem to ok. 280 (liczba ta w trakcie roku 2014 może ulec zmianie - zmniejszeniu lub zwiększeniu o ok. 10%). W przypadku zmiany liczby posiłków, Wykonawca będzie obowiązany do uwzględnienia w tym zakresie zgłaszanych na bieżąco potrzeb zarówno mających wpływ na zwiększenie jak i na zmniejszenie liczby posiłków. 7. Określona przez Zamawiającego liczba osób objętych posiłkiem jest wartością prognozowaną, ustaloną dla okresu obowiązywania umowy i jako taka nie może stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę jakichkolwiek roszczeń, co do wysokości faktycznej należności z tytułu wykonania zamówienia . 8. Zamawiający zastrzega sobie prawo ograniczenia przedmiotu zamówienia w zakresie ilościowym, w przypadku gdy z powodów ekonomicznych, bieżących potrzeb lub innych, będzie leżało to w interesie Zamawiającego. W związku z tym Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia w stosunku do Zamawiającego. 9. Wykonawca jest zobowiązany do przedłożenia Zamawiającemu jadłospisu dekadowego w dwóch jednobrzmiących egzemplarzach najpóźniej w czwartek na kolejny okres dekadowy. 10. Posiłki winne być dostarczone do poszczególnych placówek wyłącznie w dni nauki szkolnej, najpóźniej do godz.12.30. 11. Zgodnie z wymogami Państwowej Inspekcji Sanitarnej, posiłek w formie cateringu musi zostać wydany w czasie do 4 godzin od momentu jego sporządzenia (wyprodukowania). 12. Wykonawca w ramach świadczonych usług zobowiązany jest do współpracy z dyrektorem szkoły lub wskazanym pracownikiem i kierownikiem Ośrodka Pomocy Społecznej lub inną osobą upoważnioną w zakresie realizacji dożywiania (przyjmowanie zgłoszeń, rezygnacja z posiłków, itp.). 13. Wykonawca zapewnia talerze i sztućce dla wszystkich wydawanych posiłków. 14. Zamawiający nie dopuszcza sztućców oraz talerzy z tworzyw sztucznych (plastiki, papierowe itp.). 15. Dla zachowania bezpieczeństwa BHP wykorzystane naczynia i sztućce winny zostać usunięte z placówki niezwłocznie po zakończeniu posiłku. 16. UWAGA!. Zamawiający informuje Wykonawców, że obiekt kuchni i jadalni w Zespole Szkół w Kępicach jest w zarządzaniu przez podmiot zewnętrzny na zasadach najmu, w związku z czym należy ten fakt uwzględnić w sporządzanej ofercie, w szczególności w zakresie zapewnienia wyposażenia w postaci talerzy i sztućców. Bliższych informacji udziela Dyrekcja Zespołu Szkół w Kępicach, ul. Szkolna 1, 77-230 Kępice telefon: (59) 8576631; fax: (59) 8576101; email: spke@op.pl) od poniedziałku do piątku w godzinach od 7.00 do 15.30
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiajacy nie przewiduje wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Klauzula społeczna
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.pomorskie.eu/pl/bip/gminy/kepice/ops_kepice
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach