Samorządowy Zakład Opieki Zdrowotnej ogłasza przetarg
- Adres: 49-100 Niemodlin, ul. Zamkowa 4
- Województwo: opolskie
- Telefon/fax: tel. 077 403 34 15 , fax. 077 403 34 15
- Data zamieszczenia: 2010-05-05
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Samorządowy Zakład Opieki Zdrowotnej
ul. Zamkowa 4 4
49-100 Niemodlin, woj. opolskie
tel. 077 403 34 15, fax. 077 403 34 15
REGON: 53220380800000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.zolniemodlin.home.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostarczanie posiłków dla pacjentów ZOL obejmujące całodzienne wyżywienie (catering) przez wszystkie dni tygodnia przez okres jednego roku od dnia 01.06.2010r. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1.Ilość posiłków może ulegać zmianie w zależności od stanu i ilości pacjentów. Zamawiający oświadcza, że ilość żywionych pacjentów nie będzie mniejsza niż 45 i nie większa niż 60 pacjentów dziennie. Fakt taki będzie zgłaszany przez upoważnionego pracownika Zamawiającego. Średnio w okresie ostatnich 12 miesięcy żywiono 54 pacjentów dziennie. 2. Przedmiot zamówienia zostanie zrealizowany przez Wykonawcę w następujący sposób: 2.1 Przygotowanie posiłków w kuchni Wykonawcy. Wszystkie posiłki powinny być przygotowywane zgodnie z obowiązującymi normami żywieniowymi wg Instytutu Żywienia i Żywności, jak również przepisami prawa w zakresie higieny żywienia. 2.2 Dostarczanie posiłków do siedziby Zamawiającego: 2.2.1 Wykonawca będzie dostarczał posiłki codziennie, własnym transportem, na swój koszt, samochodem przystosowanym do przewozu żywności posiadającym pozytywną opinię Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej. 2.2.2 Posiłki będą dostarczane do siedziby SZOZ, a następnie na oddziały ZOL w ilości i rodzaju diet na podstawie zamówienia telefonicznego dokonanego przez pracownika Zamawiającego do godz. 1400 na dzień następny. 2.2.3 Posiłki powinny być dostarczane w odpowiednich pojemnikach spełniających wymogi sanitarno-epidemiologiczne. Posiłki ciepłe powinny być dostarczane w termosach transportowych utrzymujących odpowiednią temperaturę. 2.2.4 Przekazanie, odbiór posiłków i sprawdzenie ilości i rodzaju diet następować będzie w obecności pracowników Zamawiającego i Wykonawcy. 2.2.5 Wyżywienie pacjentów obejmuje 3 posiłki dziennie: śniadanie godz. 800 obiad godz. 1300; kolacja godz. 1700, natomiast dla diety cukrzycowej 2 posiłki dodatkowo o godz. 1000 i 2000. 2.3 Wykonawca zapewnia usuwanie wszystkich odpadów pokonsumpcyjnych po każdym posiłku zgodnie z obowiązującymi przepisami oraz zaleceniami odpowiednich służb sanitarnych. 2.4 Wykonawca zapewnia odbiór, mycie, dezynfekcję / wyparzanie naczyń oraz czynności porządkowe po spożyciu posiłków. 2.5 Przygotowanie próbek posiłków do celów sanitarno-epidemiologicznych zgodnie z obowiązującymi przepisami. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555200001
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zolniemodlin.home.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Na kompleksowa obsługę żywienia pacjentów Ośrodka Leczenia Odwykowego w Woskowicach Małych polegającą na przygotowaniu, dostarczeniu i wydaniu posiłków określonych w załączniku nr 1 do SWIZ w ilości 60 000 osobodni żywieniowych, oraz myciu naczyń i odbiorze odpadów.
Dodano: 2016-07-14 - Usługa cateringow w ramach operacji Innowacyjne rozwiązania w technologiach uprawy roślin rolniczych oraz nowości odmianowe na polu doświadczalnym Opolskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Łosiowie
Dodano: 2016-04-07 - Usługi cateringowe na potrzeby szkoleń, spotkań i warsztatów organizowanych w ramach projektu pn. Bioróżnorodność Opolszczyzny - skarbem dziedzictwa przyrodniczego realizowanego przez Departament Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Nr postępowania: DOA-IV.272.14.2016.
Dodano: 2016-03-24 - Świadczenie usług cateringowych i dostarczanie posiłków na potrzeby spotkań o różnej randze organizowanych w ramach Planu operacyjnego KSOW 2014-2020 dla Województwa Opolskiego na lata 2016-2017 w ramach 3 zadań: 1) Zlecenie usługi cateringowej na szkolenia 2) Zlecenie usługi cateringowej na VII Festiwal Piosenki Turystycznej 3) Zlecenie usługi cateringowej na spotkania informacyjno-konsultacyjne PROW 2014-2020 w 2016r
Dodano: 2016-03-23 - Usługi cateringowe
Dodano: 2016-02-22 - Świadczenie usługi całodobowego wyżywienia pacjentów na rzecz SP ZOZ w Kędzierzynie-Koźlu - NLP.2015.21
Dodano: 2015-11-09 - Świadczenie usługi całodobowego wyżywienia pacjentów na rzecz SP ZOZ w Kędzierzynie-Koźlu-NLP.2015.20
Dodano: 2015-10-26 - Przygotowanie, dostarczanie i przekazywanie na oddziały szpitalne Powiatowego Centrum Zdrowia w Kluczborku oraz Zakładu Opiekuńczo - Leczniczego w Wołczynie posiłków i odbiór odpadów pokonsumpcyjnych nr sprawy: ZP 14/15
Dodano: 2015-09-02 - Na kompleksową obsługę żywienia pacjentów Ośrodka Leczenia Odwykowego w Woskowicach Małych polegająca na przygotowaniu, dostarczeniu i wydaniu posiłków określonych w załączniku nr 1 do SIWZ w ilości 47000 osobodni żywieniowych, oraz myciu naczyń i odbiorze odpadów
Dodano: 2015-03-13 - Na kompleksową obsługę żywienia pacjentów Ośrodka Leczenia Odwykowego w Woskowicach Małych polegająca na przygotowaniu, dostarczeniu i wydaniu posiłków określonych w załączniku nr 1 do SIWZ w ilości 51000 osobodni żywieniowych, oraz myciu naczyń i odbiorze odpadów.
Dodano: 2015-02-27