Przetargi.pl
Przedmiotem zamówienia jest organizacja i przeprowadzenie szkolenia dla 10 osób bezrobotnych zarejestrowanych w Powiatowym Urzędzie Pracy w Tarnowie pn. Szef kuchni.

Powiatowy Urząd Pracy w Tarnowie ogłasza przetarg

  • Adres: 33-100 Tarnów, pl. J. Bema
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 146 882 300 , fax. 146 882 301
  • Data zamieszczenia: 2019-08-02
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Powiatowy Urząd Pracy w Tarnowie
    pl. J. Bema 3
    33-100 Tarnów, woj. małopolskie
    tel. 146 882 300, fax. 146 882 301
    REGON: 85176311800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://tarnow.praca.gov.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przedmiotem zamówienia jest organizacja i przeprowadzenie szkolenia dla 10 osób bezrobotnych zarejestrowanych w Powiatowym Urzędzie Pracy w Tarnowie pn. Szef kuchni.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiot zamówienia: 1) przedmiotem zamówienia jest organizacja i przeprowadzenie szkolenia pn. Szef kuchni dla 10 osób, 2) szkolenie realizowane jest w ramach projektu „Aktywizacja osób młodych pozostających bez pracy w powiecie tarnowskim i m. Tarnów (IV) – Młodzi na start”, realizowanego przez Powiatowy Urząd Pracy w Tarnowie w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój 2014-2020, Oś I Osoby młode na rynku pracy, Działanie 1.1 Wsparcie osób młodych pozostających bez pracy na regionalnym rynku pracy – projekty pozakonkursowe, Poddziałanie 1.1.1 Wsparcie udzielane z Europejskiego Funduszu Społecznego, współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego, 3) szkolenie winno obejmować minimum 80 godzin zegarowych zajęć, w tym minimum 50 godzin zajęć praktycznych, czasu trwania egzaminu, o którym mowa w III Etapie – Ocena, nie wlicza się do liczby godzin szkolenia, 4) program szkolenia winien obejmować w szczególności:  podstawowe zagadnienia z zakresu: HACCP, BHP, PPOŻ, GMP, GHP,  zasady bezpieczeństwa pracy w kuchni,  zasady tworzenia menu dostosowanego do potrzeb klienta (klasyczna i nowoczesna karta menu),  zasady obsługi gości przy stole,  zastosowanie tradycyjnych i nowoczesnych technik gotowania (nowoczesny design potraw),  prawidłowa gospodarka magazynowa oraz zasady kontrolowania w oparciu o analizy FOOD COST,  zasady zarządzania zasobami ludzkimi,  administrowanie pracy w kuchni,  zajęcia praktyczne, 5) celem szkolenia jest nabycie przez uczestnika umiejętności/kompetencji w zakresie szefa kuchni, 6) fakt nabycia umiejętności/kompetencji będzie weryfikowany przez Wykonawcę w ramach następujących etapów: I. Etap – Zakres – zdefiniowanie grupy docelowej: Grupę docelową projektu stanowią osoby młode w wieku od 18 do 29 roku życia, zarejestrowane jako bezrobotne w PUP w Tarnowie. II. Etap – Wzorzec – zdefiniowanie efektów uczenia się, które osiągną uczestnicy w wyniku przeprowadzonego szkolenia: Cele szkolenia ujęte w kategoriach efektów uczenia się:  z uwzględnieniem wiedzy: • zna zasady bezpieczeństwa pracy w kuchni oraz zagadnienia z zakresu: HACCP, BHP, PPOŻ,GMP, GHP, • zna zasady tworzenia menu dostosowanego do potrzeb klienta (klasyczna i nowoczesna karta menu), • zna zasady obsługi gości przy stole, • zna nowoczesne i tradycyjne techniki gotowania (nowoczesny desing potraw), • zna zasady funkcjonowania prawidłowej gospodarki magazynowej oraz zasady kontrolowania w oparciu o analizy FOOD COST, • zna zasady zarządzania zasobami ludzkimi, • zna zasady administrowania pracy w kuchni, • inne (należy wskazać);  z uwzględnieniem umiejętności: • potrafi pracować w kuchni z zachowaniem zasad bezpieczeństwa na stanowisku pracy, • potrafi wykorzystać zagadnienia z zakresu: HACCP, BHP, PPOŻ, GMP, GHP, • potrafi tworzyć menu dostosowane do potrzeb klienta (klasyczna i nowoczesna karta menu) oraz potrafi obsługiwać gości przy stole, • potrafi zastosować nowoczesne i tradycyjne techniki gotowania (nowoczesny design potraw), • potrafi prawidłowo prowadzić gospodarkę magazynową oraz wykorzystać zasady kontrolowania w oparciu o analizy FOOD COST, • potrafi zarządzać zasobami ludzkimi, • potrafi administrować pracę w kuchni, • inne (należy wskazać);  z uwzględnieniem kompetencji społecznych: • buduje oraz dba o konstruktywne relacje z zespołem w środowisku pracy, • tworzy i rozwija wzorce właściwego postępowania z zachowaniem zasad bezpieczeństwa i higieny pracy, ochrony przeciwpożarowej i ochrony środowiska przy organizacji własnego stanowiska pracy, • inne (należy wskazać).  z uwzględnieniem kompetencji cyfrowych - należy wskazać jakie: • (Wykonawca w oparciu o definicję kompetencji cyfrowych, sam wskazuje jakie kompetencje uzyska uczestnik szkolenia po jego zakończeniu). III. Etap – Ocena – przeprowadzenie weryfikacji na podstawie opracowanych kryteriów oceny po zakończeniu szkolenia: Na podstawie opracowanych kryteriów oceny Wykonawca, przed rozpoczęciem szkolenia i po jego zakończeniu, przeprowadzi egzamin z części teoretycznej i praktycznej szkolenia w celu sprawdzenia poziomu wiedzy uczestników szkolenia z zakresu objętego programem szkolenia. Z przeprowadzonych egzaminów Wykonawca sporządzi protokół zawierający imienny wykaz osób wraz z uzyskanymi wynikami z części teoretycznej i praktycznej i przedłoży go Zamawiającemu. IV. Etap – Porównanie – porównanie uzyskanych wyników etapu III (ocena) z przyjętymi wymaganiami (określonymi na etapie II) po zakończeniu szkolenia: Po zakończeniu szkolenia, w oparciu o wyniki z przeprowadzonych egzaminów, Wykonawca sporządzi analizę porównawczą dającą podstawę do stwierdzenia uzyskanych efektów uczenia się z uwzględnieniem: wiedzy, umiejętności, kompetencji społecznych i kompetencji cyfrowych, osiągniętych w wyniku przeprowadzonego szkolenia dla każdej ze skierowanych osób i przedłoży ją Zamawiającemu. 7) każda osoba uczestnicząca w szkoleniu musi posiadać do dyspozycji 1 stanowisko komputerowe z oprogramowaniem niezbędnym do przeprowadzenia szkolenia z dostępem do Internetu oraz musi mieć zapewniony niezbędny sprzęt kuchenny w stanie technicznym zapewniającym wysoki poziom kształcenia, jak również niezbędną ilość produktów spożywczych potrzebnych do realizacji zajęć praktycznych, 8) Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia liczby uczestników szkolenia w przypadkach niezależnych od Zamawiającego, 9) w przypadku zmniejszenia liczby uczestników szkolenia, o którym wyżej mowa Zamawiający zapłaci Wykonawcy wynagrodzenie, które będzie iloczynem faktycznej liczby uczestników szkolenia oraz jednostkowego kosztu szkolenia określonego w ofercie Wykonawcy, 10) Wykonawca zobowiązany jest prowadzić szkolenie wyłącznie z udziałem osób skierowanych przez Zamawiającego (nie dopuszcza się dołączania do grupy innych uczestników), 11) w przypadku skierowania przez Zamawiającego do odbycia szkolenia osób posiadających orzeczony stopień niepełnosprawności, Wykonawca zobowiązany będzie uwzględnić wymagania w zakresie rodzaju niepełnosprawności tych osób, tj. dostosować sposób prowadzenia szkolenia oraz potencjał techniczny i kadrowy do skierowanych osób niepełnosprawnych, 12) jeżeli Zamawiający będzie kierował osobę niepełnosprawną na szkolenie, poinformuje o tym Wykonawcę na piśmie, wskazując rodzaj i stopień niepełnosprawności kierowanej osoby, 13) Wykonawca zobowiązany jest przeprowadzić na zakończenie szkolenia wśród uczestników szkolenia ankietę, wypełnione ankiety Wykonawca przekaże Zamawiającemu, 14) absolwent szkolenia otrzymuje zaświadczenie lub inny dokument potwierdzający ukończenie szkolenia i uzyskanie umiejętności/kompetencji zawierający m.in.: numer z rejestru, imię i nazwisko oraz numer PESEL uczestnika szkolenia, a w przypadku cudzoziemca numer dokumentu stwierdzającego tożsamość, nazwę instytucji szkoleniowej przeprowadzającej szkolenie, formę i nazwę szkolenia, okres trwania szkolenia, miejsce i datę wydania zaświadczenia lub innego dokumentu potwierdzającego ukończenie szkolenia i uzyskanie umiejętności/kompetencji, tematy i wymiar godzin zajęć edukacyjnych, opis uzyskanych efektów uczenia się w odniesieniu do wiedzy, umiejętności, kompetencji społecznych i kompetencji cyfrowych (określonych w pkt. 12 załącznika nr 4 do SIWZ), podpis osoby upoważnionej przez instytucję szkoleniową przeprowadzającą szkolenie, 15) zaświadczenie i dokumenty szkoleniowe muszą być oznaczone:  znakiem Unia Europejska Europejski Fundusz Społeczny,  barwami RP wraz z nazwą „Rzeczpospolita Polska”,  znakiem Fundusze Europejskie Program Wiedza Edukacja Rozwój, zgodnie z przepisami Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1303/2013 z dnia 17 grudnia 2013 r. i Rozporządzenia wykonawczego Komisji (UE) nr 821/2014 z dnia 28 lipca 2014 r. ustanawiającego zasady stosowania rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1303/2013 w zakresie szczegółowych uregulowań dotyczących transferu wkładów z programów i zarządzania nimi, przekazywania sprawozdań z wdrażania instrumentów finansowych, charakterystyki technicznej działań informacyjnych i komunikacyjnych w odniesieniu do operacji oraz systemu rejestracji i przechowywania danych (Dz. Urz. UE L 223 z 29.07.2014, str. 7) oraz zgodnie z Podręcznikiem wnioskodawcy i beneficjenta programów polityki spójności 2014 – 2020 w zakresie informacji i promocji. Dokumenty dotyczące oznaczania projektów dostępne są na stronie internetowej www.power.gov.pl. Zestawienie znaków zawsze występuje w wersji pełnokolorowej. 16) wymienione wyżej dokumenty muszą posiadać informacje:  o projekcie w ramach którego prowadzone będzie szkolenie: „Aktywizacja osób młodych pozostających bez pracy w powiecie tarnowskim i m. Tarnów (IV) – Młodzi na start” realizowanym przez Powiatowy Urząd Pracy w Tarnowie w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój 2014-2020, Oś I Osoby młode na rynku pracy, Działanie 1.1 Wsparcie osób młodych pozostających bez pracy na regionalnym rynku pracy – projekty pozakonkursowe, Poddziałanie 1.1.1 Wsparcie udzielane z Europejskiego Funduszu Społecznego,  dotyczące współfinansowania projektu przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego, 17) Zamawiający nie dopuszcza prowadzenia zajęć w formule kształcenia na odległość, 18) zajęcia mogą być realizowane od poniedziałku do piątku (tj. przez 5 dni w tygodniu), w przedziale czasowym między godziną 700 a 1900, 19) zajęcia nie mogą odbywać się dłużej niż 8 godzin zegarowych dziennie, 20) szkolenie musi trwać średnio nie mniej niż 25 godzin zegarowych w tygodniu, 21) Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia cateringu w każdym dniu szkolenia w postaci: gorących i zimnych napojów (kawa, herbata, sok, woda mineralna) oraz drożdżówek/kanapek, 22) szkolenie musi być przeprowadzone z uwzględnieniem technologii informatycznych takich jak: rzutnik/projektor multimedialny/tablica interaktywna.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80530000-8
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Wykonawca wykaże, że jest instytucją szkoleniową w rozumieniu art. 20 ust. 1 ustawy o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy (Dz. U. z 2018 r. poz. 1265, z późn. zm.), tj. posiada wpis do rejestru instytucji szkoleniowych (RIS) prowadzonego przez wojewódzki urząd pracy właściwy ze względu na siedzibę Wykonawcy oraz aktualizację na 2019 rok;
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1) Formularz ofertowy – załącznik nr 1 do SIWZ. 2) Program szkolenia pn. Szef kuchni zgodny z opisem przedmiotu zamówienia – załącznik nr 4 do SIWZ. 3) Kalkulacja kosztów szkolenia – załącznik nr 5 do SIWZ. 4) Zaakceptowany projekt umowy o przeprowadzenie szkolenia – załącznik nr 6 do SIWZ. 5) Dodatkowe informacje niezbędne do oceny kryteriów, którymi Zamawiający będzie się kierował przy wyborze najkorzystniejszej oferty – załącznik nr 7 do SIWZ.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach