Przetargi.pl
Prowadzenie stołówki szkolnej poprzez świadczenie usług żywieniowych w Zespole Szkół Ogólnokształcących nr 1 im. Zbigniewa Herberta w Lublinie w okresie od 01.01.2016r. do 31.12.2017r.

Zespół Szkół Ogólnokształcących Nr 1 ogłasza przetarg

  • Adres: 20-850 Lublin, ul. Radzyńska 5
  • Województwo: lubelskie
  • Telefon/fax: tel. 81 7413 703 , fax. 81 7413 703
  • Data zamieszczenia: 2015-11-20
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkół Ogólnokształcących Nr 1
    ul. Radzyńska 5 5
    20-850 Lublin, woj. lubelskie
    tel. 81 7413 703, fax. 81 7413 703
    REGON: 00127320800000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Samorządowa Jednostka Budżetowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Prowadzenie stołówki szkolnej poprzez świadczenie usług żywieniowych w Zespole Szkół Ogólnokształcących nr 1 im. Zbigniewa Herberta w Lublinie w okresie od 01.01.2016r. do 31.12.2017r.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest: Prowadzenie stołówki szkolnej poprzez świadczenie usług żywieniowych w Zespole Szkół Ogólnokształcących nr 1 im. Zbigniewa Herberta w Lublinie w okresie od 01.01.2016r. do 31.12.2017r. Przedmiotem zamówienia jest prowadzenie stołówki szkolnej w tym : 1. Świadczenie usług żywnościowych dla uczniów ZSO nr 1. 2. Wykonawca przystępując do realizacji niniejszego zamówienia zobowiązany będzie do dzierżawy pomieszczeń kuchennych i magazynowych o pow. 452.85 m2-zał. Nr 6 - za kwotę 3100 zł brutto miesiąc. 3. Wykonawca przystępując do realizacji niniejszego zamówienia zobowiązany będzie do dzierżawy pomieszczenia do prowadzenia sklepiku szkolnego o pow.16.m2 za kwotę 500 zł brutto miesiąc 4. Zamawiający użyczy nieodpłatnie pomieszczenia jadalni o pow.250.0 m2 na czas prowadzenia żywienia. Ad.1 Przedmiotem zamówienie jest przygotowywanie i podawanie obiadów dla uczniów ZSO nr 1. Szacunkowa ilość obiadów wynosi do 300 dziennie. Zamawiający szacuje, że przez cały okres zamówienia ilość posiłków wyniesie: - obiadów 126 000. - zalecany wsad do kotła min. 3.50 zł Zamawiający będzie refundował Wykonawcy różnicę pomiędzy ceną całkowitą obiadu a wsadem do kotła. Koszty wsadu do kotła będą pokrywane przez uczniów korzystających z posiłków poprzez bezpośrednie regulowanie opłat na rachunek wskazany przez Wykonawcę lub bezpośrednio u Wykonawcy. Refundacja dotyczy tylko uczniów ZSO nr 1. Podana ilość obiadów jest szacunkowa i może ulec zmniejszeniu . Wydawanie obiadów będzie odbywać się począwszy od dnia 01.01.2016 r.- do 31.12.2017 r od poniedziałku do piątku z wyłączeniem okresu ferii letnich w godzinach 11.25-14.00 W wyjątkowej sytuacji związanej ze zmianą organizacji dnia pracy szkoły, wydawanie obiadu odbędzie się o innej godzinie - po wcześniejszym uzgodnieniu z Wykonawcą. Wykonawca dostarczał będzie w pierwszy dzień tygodnia, tygodniowy jadłospis z podaniem składników wagowych (gramatury) potraw - do wiadomości Zamawiającego i umieszczenie w gablocie przy stołówce szkolnej. Wykonawca zobowiązany jest do zachowania jakości obiadów zgodnie z przedstawionym jadłospisem. Wszystkie posiłki powinny być przygotowane zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami prawa. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2006 r. Nr 171 poz. 1225 z późn. zm.) łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy. Bezwzględnie należy przestrzegać norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określone przez Instytut Żywienia i Żywności. Posiłki mają być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia dzieci i młodzieży. Obiad musi spełniać następujące warunki ilościowe: zupa: gramatura ok. 250 ml i kaloryczność ok. 200 kcal, drugie danie: gramatura ok. 400 gram i kaloryczność ok. 600 kcal, deser: np. kompot, owoc, napoje owocowe lub warzywne o poj. Do 200 ml. Posiłki muszą spełniać następujące warunki jakościowe: jadłospis powinien być urozmaicony; rodzaj potrawy nie może powtarzać się w tym samym tygodniu, w tygodniu powinien być dostarczany co najmniej 3 razy obiad z drugim daniem mięsnym (z przewagą drobiowego), co najmniej 1 raz obiad z drugim daniem rybnym. potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowywane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, bez dodatków konserwujących, barwiących, sztucznie aromatyzowanych, w jadłospisie powinny przeważać potrawy gotowane, pieczone i duszone, okazjonalnie smażone, do przygotowania posiłku zalecane jest: stosowanie tłuszczów spożywczych - oleje, masło, margaryny miękkie kubkowe niearomatyzowane zaś do smażenia olej roślinny rafinowany, stosowanie dużej ilości warzyw i owoców, w tym także nasion roślin strączkowych, różnego rodzaju kasz, umiarkowane stosowanie jaj, cukru i soli (obniżona zawartość sodu) ważna jest estetyka potraw i posiłków. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP. Obowiązkiem Wykonawcy jest przechowywanie próbek pokarmowych ze wszystkich przygotowanych i dostarczonych posiłków, każdego dnia przez okres 72 godzin z oznaczeniem daty, godziny, zawartości próbki pokarmowej z podpisem osoby odpowiedzialnej za pobieranie tych próbek. Zamawiający zastrzega sobie prawo bieżącej kontroli w zakresie przestrzegania przez Wykonawcę przepisów dotyczących technologii produkcji i jakości wykonywanych usług. Wykonawca przed przystąpieniem do przetargu powinien zapoznać sie ze stanem technicznym pomieszczeń ,urządzeń, instalacji .itp. Transport posiłków powinien odbywać się w naczyniach zapewniających właściwą ochronę i temperaturę oraz jakość przewożonych potraw . Wykonawca przyjmuje na siebie wszelkie sprawy organizacyjne związane z bezpośrednim wydawaniem posiłków dzieciom korzystającym z usług stołówki szkolnej takie jak : - porcjowanie posiłków - nalewanie zupy do waz i umieszczenie ich na stolikach -nalewanie i podawanie zupy na stoliki dla klas 1-3 SP - rozkładanie i zbieranie talerzy i sztućców - codzienne sprzątanie pomieszczeń jadalni po posiłkach - organizacja zbierania należności za wydawane posiłki oraz terminowe rozliczanie się z działem księgowości szkolnej za dzierżawione pomieszczenia - organizacja zgłoszeń odpisów za nie korzystanie z posiłków (zwolnienia lekarskie) Koszty związane z dystrybucją ,wydawaniem obiadów, myciem naczyń i termosów, sprzątaniem stołówki ,wywóz resztek poobiadowych ponosić będzie Wykonawca Ponadto Wykonawca zobowiązany będzie do : - utrzymania czystości i porządku na terenie stołówki i pomieszczeń kuchennych zgodnie z wymogami odpowiednich służb sanitarnych , - wyposażyć na własny koszt wynajęte pomieszczenia w urządzenia i naczynia niezbędne do prowadzenia działalności gospodarczej . - na własny koszt Wykonawca przeprowadzi niezbędne prace remontowe pomieszczeń przeznaczonych do prowadzenia działalności . - na własny koszt Wykonawca przeprowadzać będzie konserwacje , naprawy , przeglądy okresowe, zgodnie z technologią użytkowania i prawem budowlanym. Ad.2 -dzierżawa pomieszczeń kuchennych i magazynowych o powierzchni 452.85 m2 czynsz za wynajem pomieszczeń za kwotę 3100.00 zł miesięcznie + media. Warunki zapłaty czynszu określa wzór umowy. Ad.3 - dzierżawa pomieszczenia do prowadzenia sklepiku szkolnego o powierzchni 16 m2 w godzinach od 8.00- 14.30 czynsz za wynajem w kwocie 500.00zł/miesięcznie+ media Warunki zapłaty czynszu określa wzór umowy. Ad.4 - Użyczenie pomieszczenia jadalni o pow.250.0m2 na czas prowadzenia żywienia Opłata miesięczna za używane media naliczana jest następująco: - gaz na podstawie faktury z Zakładu Gazowniczego (wykonawca jedyny odbiorca gazu) - woda , energia elektryczna , -naliczanie wg.wskazań podliczników - centralne ogrzewanie -naliczane proporcjonalnie w ilości dzierżawionej powierzchni w stosunku do całkowitej powierzchni szkoły. Opłata okresowa za : przeglądy gazowe , kominowe i wentylacyjne na podstawie faktur, rachunków wystawianych dla zamawiającego . Należności za media płatne do 20 dnia kolejnego miesiąca na podstawie noty obciążeniowej. Zamawiający wymaga od wykonawcy świadczenia usług (przygotowywania posiłków) w pomieszczeniu zamawiającego oraz najmu pomieszczeń za kwotę określoną w niniejszej SIWZ i wzorze umowy.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Termin płatności
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zso1.lublin.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach