Przetargi.pl
Prowadzenie staży zawodowych i usługa cateringowa dla uczniów Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Tarnobrzegu w ramach projektu systemowego pn. Podkarpacie stawia na zawodowców współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego. Numer ewidencyjny projektu: WND-POKL.09.02.00-18-001/12 Priorytet IX. Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionie w ramach Działania 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki

Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 2 im. Bartosza Głowackiego w Tarnobrzegu ogłasza przetarg

  • Adres: 39-400 Tarnobrzeg, ul. Kopernika 18
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel. 15 8225557 , fax. 15 8236917
  • Data zamieszczenia: 2014-06-26
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 2 im. Bartosza Głowackiego w Tarnobrzegu
    ul. Kopernika 18 18
    39-400 Tarnobrzeg, woj. podkarpackie
    tel. 15 8225557, fax. 15 8236917
    REGON: 18064299000000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Prowadzenie staży zawodowych i usługa cateringowa dla uczniów Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Tarnobrzegu w ramach projektu systemowego pn. Podkarpacie stawia na zawodowców współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego. Numer ewidencyjny projektu: WND-POKL.09.02.00-18-001/12 Priorytet IX. Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionie w ramach Działania 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.Przedmiotem zamówienia jest wykonanie zadania pn.: Prowadzenie staży zawodowych i usługa cateringowa dla uczniów Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Tarnobrzegu w ramach projektu systemowego pn. Podkarpacie stawia na zawodowców współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego. Numer ewidencyjny projektu: WND-POKL.09.02.00-18-001/12 Priorytet IX. Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionie w ramach Działania 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki- składającym się z 3 zadań. 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: ZADANIE 1 Przeprowadzenie stażu zawodowego dla 1 uczennicy Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych. Podana cena powinna być ceną brutto za 4 tygodnie stażu i obejmować wszystkie koszty. ZADANIE 2 Przeprowadzenie stażu zawodowego dla 1 uczennicy Technikum Żywienia i Gospodarstwa Domowego. Podana cena powinna być ceną brutto za 4 tygodnie stażu i obejmować wszystkie koszty. ZADANIE 3 Usługa cateringowa dla 6 uczennic Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Tarnobrzegu. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla zadań1-2: Staż powinien być prowadzony w zakładach pracy wyposażonych w odpowiedni sprzęt i urządzenia techniczne, umożliwiających nabycie kompetencji zawodowych niezbędnych na rynku pracy. Staż uczniowski wynosi 150 godzin i trwa w sposób nieprzerwany przez cztery tygodnie. Staż będzie realizowany według harmonogramu określonego przez pracodawcę. Szkoła zapewni ubezpieczenie uczniów od następstw nieszczęśliwych wypadków, pokryje koszty dojazdu oraz dokona zgłoszenia do ubezpieczenia społecznego uczniów kierowanych na staż. Opis wymagań stawianych Wykonawcy: Wykonawca oświadcza, że jest pracodawcą w rozumieniu obowiązujących przepisów prawa, posiada warunki lokalowe i socjalne umożliwiające przeprowadzenie stażu zgodnie z przepisami bhp i p.poż. oraz odpowiednie zaplecze techniczne. Wykonawca wyznaczy opiekuna uczestnika/uczestników stażu na terenie zakładu pracy o wykształceniu minimum średnim lub kierunkowym zawodowym lub z tytułem mistrza w zawodzie, któremu wypłaci świadczenie z tytułu w/w opieki. Pracodawca zobowiązany jest do pokrycia: 1.Kosztów socjalnych: szkolenia BHP, odzieży roboczej spełniającej wymagania bhp w skład której wejdą w przypadku uczniów Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych, Technikum Żywienia i Gospodarstwa Domowego - fartuch, zapaska, nakrycie głowy i obuwie profilaktyczne. Ubranie robocze po zakończeniu stażu staje się własnością stażysty. 1 ciepłego posiłku dziennie, a w przypadku realizacji stażu poza miejscem zamieszkania w odległości uniemożliwiającej codzienny dojazd - zakwaterowania i całodziennego wyżywienia (3 posiłki) 2.Kosztu wynagrodzenia opiekuna stażu z ramienia zakładu pracy Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla zadania 3: Catering obiadowy Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowania i dostarczenia posiłków - catering obiadowy do miejsca wskazanego przez Zamawiającego w Tarnobrzegu i okolicy dla 6 uczennic odbywających staż, w terminie do 29 sierpnia 2014r., który będzie trwał nieprzerwanie przez 4 tygodnie-20dni (z wyłączeniem sobót i niedziel). Termin stażu zostanie indywidualnie ustalony z wybranym Wykonawcą. Posiłek powinien zawierać: a) danie główne - potrawa mięsna, dodatek skrobiowy, surówka b) deser do obiadu - ciasto, c) wodę mineralną, napoje d) plastikowy kubek. Koszty dostawy, obsługi kelnerskiej i utylizacji opakowań pokrywa Wykonawca. Wykonawca oświadcza, że posiada zaplecze techniczne i lokalowe, personel zdolny i uprawniony do realizacji usługi. UWAGA dotyczy zadań od 1-2: Zamawiający zastrzega, iż codzienny dojazd uczniów na staże nie może być dłuższy niż 50 km. Zamawiający informuje, iż wynagrodzenie opiekuna stażu z ramienia zakładu pracy nie może przekroczyć kwoty 150 zł brutto za ucznia ( wytyczne z budżetu projektu Podkarpacie stawia na zawodowców POKL)
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 800000004
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.tarnobrzeg.eobip.pl, www.zsrtbg.republika.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach