Uniwersytet Warszawski ogłasza przetarg
- Adres: 00-927 Warszawa, ul. Krakowskie Przedmieście
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel. 225 520 360 , fax. 225 522 507
- Data zamieszczenia: 2017-11-10
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Uniwersytet Warszawski
ul. Krakowskie Przedmieście -
00-927 Warszawa, woj. mazowieckie
tel. 225 520 360, fax. 225 522 507
REGON: 125800000
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Projekt technologii zaplecza gastronomicznego wraz z dostawą i montażem wyposażenia w budynku B Wydziału Nauk Ekonomicznych Uniwersytetu Warszawskiego przy ul. Długiej 44/50 w Warszawie - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest projekt technologii zaplecza gastronomicznego wraz z dostawą i montażem wyposażenia w budynku B Wydziału Nauk Ekonomicznych Uniwersytetu Warszawskiego przy ul. Długiej 44/50 w Warszawie. 2. Zamówienie obejmuje: 1) Kompleksowe zaprojektowanie technologiczne zaplecza gastronomicznego, 2) Dostosowanie mediów i wyposażenie zaplecza gastronomicznego, 3) Uzyskanie zgody Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w m. st. Warszawa na prowadzenie działalności gastronomicznej w pomieszczeniach objętych niniejszym zamówieniem. 3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi Załącznik nr 1 do SIWZ dostępny na stronie internetowej Zamawiającego, na który składają się: 1) Plan pomieszczeń zaplecza gastronomicznego wraz z istniejącymi instalacjami, 2) Plan zaplecza bufetu, 3) Opis przedmiotu zamówienia, 4) Specyfikacja sprzętowa. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 39141000-2
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Każda oferta musi być zabezpieczona wadium na cały okres związania ofertą, w wysokości 3 000,00 zł (słownie: trzy tysiące złotych) lub równowartość tej kwoty wg średniego kursu NBP z dnia wniesienia wadium. W przypadku wnoszenia wadium w formie pieniądza, w tytule przelewu należy wpisać: wadium i numer postępowania.
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie określa takich warunków.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Wykonawca złoży wraz z ofertą: 1) pełnomocnictwo do reprezentowania Wykonawcy w niniejszym postępowaniu lub /i do podpisania umowy (o ile nie wynika z dokumentów rejestracyjnych). Pełnomocnictwo musi być podpisane przez osoby uprawnione do reprezentowania Wykonawcy (podpisy i pieczęcie oryginalne) lub mieć postać aktu notarialnego, albo notarialnie potwierdzonej kopii, 2) dowód wniesienia wadium (wadium wnoszone w gwarancjach lub/i poręczeniach należy składać w formie oryginału. Oryginały można dołączyć do oferty lub złożyć przed upływem terminu składania ofert do Działu Zamówień Publicznych – pok. 33 lub dołączyć np. w koszulce do wierzchniej strony koperty zawierającej ofertę). 3) Formularz cenowy wraz z oświadczeniem dotyczącym spełnienia przez oferowane elementy zamówienia wszystkich wymaganych parametrów (dla pozycji wskazanych przez Zamawiającego - zaznaczonych w Formularzu cenowym na kolor czerwony - należy podać producenta i model, które w sposób jednoznaczny i niebudzący wątpliwości będą identyfikowały dany element zamówienia) – zgodnie z wzorem stanowiącym załącznik do SIWZ. Oferty niezawierające nazwy producenta i modelu dla wskazanych przez Zamawiającego pozycji zostaną odrzucone. UWAGA!!! Formularz cenowy nie obejmuje całego zakresu zamówienia. Dotyczy on jedynie wyposażenia zaplecza gastronomicznego. Pozostałe elementy zamówienia należy wycenić zgodnie z załącznikiem nr 1 do SIWZ, a ich wartość podać w Formularzu oferty – w Tabeli nr 1. 4) formularz - informacja o częściach zamówienia, których wykonanie wykonawca zamierza powierzyć podwykonawcom lub wykonaniu przedmiotu zamówienia siłami własnymi – według wzoru stanowiącego załącznik do SIWZ, 5) W przypadku gdy Wykonawca będzie polegał na zdolnościach lub sytuacji innych podmiotów, musi udowodnić Zamawiającemu, że realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów, w szczególności przedstawiając zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia. 2. W celu potwierdzenia braku podstaw do wykluczenia z postępowania o udzielenie zamówienia Wykonawcy w okolicznościach, o których mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy oraz zgodnie z art. 24 ust. 11 ustawy Wykonawca w terminie 3 dni od zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy, przekazuje Zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt. 23 ustawy według wzoru stanowiącego załącznik do SIWZ. Wraz ze złożeniem oświadczenia, Wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia niniejsze oświadczenie składa każdy z Wykonawców.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa wyposażenia kuchni w Samorządowej Szkole Podstawowej w Ruchnie
Dodano: 2023-08-01 - Dostawa wyposażenia bloku żywienia w Przedszkolu Specjalnym nr 213 przy ul. Teligi 1 w Warszawie
Dodano: 2023-07-07 - Sukcesywna dostawa mebli kuchennych pod zabudowę oraz wyposażenia pomieszczeń w Ministerstwie Infrastruktury.
Dodano: 2022-12-28 - Dostawa i montaż wyposażenia kuchni - jako pierwsze wyposażenie budynku Przedszkola nr 148 przy ul. Kazimierzowskiej 45
Dodano: 2022-08-22 - Dostawa i montaż sprzętu gastronomicznego i chłodniczego w ramach zadania inwestycyjnego pn.: „Modernizacja budynku Zespołu Szkół Specjalnych nr 99 ul. Różana 22/24”.
Dodano: 2020-10-19 - dostawa wraz z rozmieszczeniem nowych mebli i wyposażenia do pomieszczeń w budynku przy ul. Poligonowej 3 w Warszawie
Dodano: 2020-09-29 - Zakup wyposażenia do żłobka w Seroczynie w ramach projektu „Utworzenie gminnego żłobka z siedzibą w Seroczynie ”
Dodano: 2020-09-11 - Dostawa wyposażenia do kuchni i stołówek szkolnych w ramach realizacji programu ,,Posiłek w szkole i w domu”
Dodano: 2020-08-28 - Modernizacja zespołu kuchennego wraz z wyposażeniem w Zespole Oświatowym w Golicach
Dodano: 2020-08-18 - Zakup, dostawa i montaż mebli i sprzętu AGD w ramach pierwszego wyposażenia Centrum Lokalnego dla zadania inwestycyjnego pn.: „Budowa Centrum Lokalnego w Dzielnicy Żoliborz – I etap”.
Dodano: 2020-07-23