Przetargi.pl
Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne.

Samodzielny Publiczny Zespół Opieki Zdrowotnej ogłasza przetarg

  • Adres: 32-800 Brzesko, ul. Kościuszki
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. , fax. 146 621 155
  • Data zamieszczenia: 2020-12-17
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Samodzielny Publiczny Zespół Opieki Zdrowotnej
    ul. Kościuszki 68
    32-800 Brzesko, woj. małopolskie, fax. 146 621 155
    REGON: 00000000000000

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest dostawa, Produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych, w ilościach wyszczególnionych w załączniku nr 1 do SIWZ. Zamówienie obejmuje dostawy produktów mięsnych według zamówień składanych przez Zamawiającego, do magazynu żywności w siedzibie Zamawiającego, 1) Dostawy odbywać się będą na koszt i ryzyko Wykonawcy na podstawie zamówień składanych telefonicznie w dniu poprzednim. 2) Dostarczane produkty mięsne i wędliny muszą być I klasy, świeże, nie mrożone ( wyjątek poz.41), wyprodukowane i dostarczone zgodne z wymogami SANEPIDUM i systemem HACCAP , oraz spełniać warunki wynikające z ustawy z o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2020.r poz.2021 z poź.zm). 3) Wszystkie produkty mięsne objęte niniejszym postępowaniem (każda dostawa) powinny być pakowanie tak, aby zabezpieczać produkty mięsne przed uszkodzeniami i zanieczyszczeniami. Zapewniać właściwą jakość zapobiec utracie walorów smakowych i odżywczych produktu mięsnego, podczas całego okresu przydatności do spożycia . Opakowania powinny być czyste, bez obcych zapachów, zabrudzeń śladów pleśni, wykonane z materiałów opuszczonych do kontaktu z żywnością, spełniać wymagania POLSKIEJ NORMY pod względem jakościowym. Nie dopuszcza się opakowań zastępczych. 4) Opakowania powinny posiadać czytelne, trwałe napisy z nazwą produktu mięsnego, wykazem składników, terminem przydatności do spożycia , nazwą dostawcy( adresem), warunkami przechowywania, oznaczeniem partii produkcji . 5) Produkty mięsne należy dostarczać w pojemnikach posiadających atest PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością, tak, by dostawy realizowane były zgodnie z zasadami „dobrej praktyki higienicznej” (dotyczy to głównie: stanu higienicznego samochodu, higieny osobistej kierowcy). 6) Wykonawca winien używać nazw dostarczonych produktów takich jakich użył Zamawiający, lub złożyć oświadczenie, że nazwa jaką używa Wykonawca odpowiada jakością, składem produktowi jaki chce otrzymywać Zamawiający, oraz ma spełnić wymagania POLSKIEJ NORMY pod względem jakościowym. 7) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia przedstawia Załącznik nr 1 do niniejszej SIWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15100000-9
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: a) aktualną decyzją administracyjną wystawioną przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia niezwierzęcego lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nie objęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z art. 62 ust.1 pkt 2 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia tj. (t.j. Dz. U. z 2020 r. poz.2021 z póź.zm.) lub b) zaświadczenia o wpisie do rejestru zakładów, zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r., w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz. U. z 2007 r. Nr 106, poz. 730) lub c) aktualną decyzją administracyjną wystawioną przez właściwego Powiatowego Lekarza Weterynarii w sprawie zatwierdzenia, warunkowego zatwierdzenia albo przedłużenia warunkowego zatwierdzenia zakładu do produkcji lub obrotu, określającą rodzaj i zakres działalności oraz nadającą weterynaryjny numer identyfikacyjny, zgodnie z art. 20 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (t.j. Dz. U. z 2019 r., poz. 824).

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach