Przetargi.pl
Postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego prowadzonego w trybie przetargu nieograniczonego o wartości szacunkowej poniżej 221 000 euro, którego przedmiotem jest: Sukcesywna dostawa mięsa, wędlin, drobiu i konserw mięsnych do Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Gdyni

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 81265 Gdynia, ul. Grabowo
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 058 7810120, 7820124 w. 55, 38 , fax. 058 7820124 w. 38
  • Data zamieszczenia: 2018-03-22
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Grabowo 2
    81265 Gdynia, woj. pomorskie
    tel. 058 7810120, 7820124 w. 55, 38, fax. 058 7820124 w. 38
    REGON: 283033200000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mopsgdynia.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego prowadzonego w trybie przetargu nieograniczonego o wartości szacunkowej poniżej 221 000 euro, którego przedmiotem jest: Sukcesywna dostawa mięsa, wędlin, drobiu i konserw mięsnych do Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Gdyni
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa mięsa, wędlin, drobiu i konserw mięsnych dla Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Gdyni wyszczególnionych w formularzu cenowym stanowiącym załącznik Nr 2 do SIWZ. Dostawy będą realizowane wyłącznie w granicach administracyjnych Gminy Miasta Gdynia, tj. do: 1) Dzienny Dom Pomocy Społecznej ul. Generała Maczka 1, 2) Zespół Opiekuńczy ul. Fredry 3, 3) Ośrodek Opiekuńczy dla Osób Przewlekle Chorych ul. Bosmańska 32A, 4) Środowiskowy Dom Samopomocy ul. Generała Maczka 1, 5) Środowiskowy Dom Samopomocy ul. Wąsowicza 3, 6) Środowiskowy Dom Samopomocy ul. Maciejewicza 11, 7) Klub 1,2,3, ul. Warszawska 42, 8) Zespół Doradztwa ds. Osób Niepełnosprawnych, ul. Chrzanowskiego 14/3, 9) Zespół ds. Intensywnej Pracy Socjalnej z Rodziną ul. Wolności 11A 81-324 Gdynia 2. Przedmiot zamówienia powinien spełniać następujące wymagania organoleptyczne: 1) Obróbka: powierzchnia cięć powstałych przy podziale półtusz lub ćwierćtusz na części zasadnicze – gładkie; luźne strzępy mięśni i tłuszczu oraz ewentualne odłamki kości, błony, tłuszcz usunięte; niedopuszczalne przekrwienia powierzchniowe. 2) Powierzchnia: sucha, dopuszczalna lekko wilgotna; gładka, niezakrwawiona, niepostrzępiona, bez pomiażdżonych kości, głębszych zacięć; niedopuszczalna oślizgłość, nalot pleśni. 3) Czystość: mięso czyste, bez śladów jakichkolwiek zanieczyszczeń 4) Barwa mięśni jasnoczerwona, czerwona, ciemnoczerwona do brązowo wiśniowej, dla mięsa wołowego oraz jasnoróżowa do czerwonej dla mięsa wieprzowego, jasnoróżowa dla mięsa drobiowego. Dopuszczalne matowienie, niedopuszczalny odcień szary lub zielonkawy. 5) Konsystencja: jędrna i elastyczna. 6) Zapach: swoisty, charakterystyczny dla świeżego mięsa, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia; niedopuszczalny zapach obcy. 3. Wykonawca dostarczy produkty żywnościowe spełniające wymogi określone przepisami: 1) Ustawy z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. z 2010 r. Nr 136, poz. 914 ze zm.); 2) Ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego ( Dz. U z 2006 r. Nr 17 poz. 127 ze zm.); 3) Ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. o Inspekcji Weterynaryjnej (t. j Dz. U. z 2010 r. Nr 112 poz. 744); 4) Ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych ( t.j Dz. U. z 2005 r. Nr 187, poz.1577 ze zm.); 4. Dostawy będą realizowane sukcesywnie, zgodnie z zapotrzebowaniem składanym za pomocą faksu lub poczty elektronicznej. Zamawiający każdorazowo ustali rodzaj i ilość zamawianego towaru oraz miejsce dostawy, z zastrzeżeniem, że termin realizacji każdorazowej dostawy liczony od dania złożenia zamówienia przez Zamawiającego do dnia dostarczenia zamawianych artykułów, stanowiących przedmiot zamówienia, do miejsca wskazanego przez Zamawiającego, określony ilością dni - nie może być dłuższy niż 3 dni robocze. 5. Dostawa przedmiotu zamówienia wykonywana będzie środkami transportu dopuszczonymi do przewozu żywności. Osoby wykonujące dostawę muszą legitymować się aktualnym orzeczeniem lekarskim dla celów sanitarno – epidemiologicznych, które okazują na żądanie Zamawiającego. Wykonawca przedstawi na każde żądanie Zamawiającego aktualne badania weterynaryjne partii asortymentu dostarczanego do Zamawiającego. 6. Wykonawca zobowiązany będzie do wskazania w Formularzu cenowym, którego wzór stanowi załącznik nr 2 do SIWZ, pełnej nazwy handlowej oferowanego produktu oraz producenta lub dystrybutora oferowanego produktu. 7. W związku z tym, że w trakcie obowiązywania umowy dotyczącej przedmiotowego zamówienia może zmniejszyć się zapotrzebowanie na zamawiane produkty Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia ilości poszczególnych artykułów z zakresu przedmiotu zamówienia o nie więcej niż 25% w stosunku do zamawianych ilości. W takim przypadku Wykonawcy będzie przysługiwać tylko wynagrodzenie wynikające ze zrealizowanych dostaw i nie będzie on zgłaszać roszczeń, co do realizacji pozostałej części. 8. W związku z realizacją zamówienia Wykonawca winien zapewnić na własny koszt i ryzyko transport zamawianego asortymentu do siedziby Zamawiającego. Ewentualne koszty związane z transportem wykonawca winien wkalkulować w cenę jednostkową zamawianego asortymentu. 9. Wykonawcy występujący wspólnie ponoszą solidarną odpowiedzialność za niewykonanie lub nienależyte wykonanie zamówienia.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15110000-2
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie określa niniejszego warunku udziału w postępowaniu.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 2. W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez Wykonawców, Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Oświadczenia, o których mowa w ust. 1 składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie. Oświadczenia te mają potwierdzać spełnianie warunków udziału w postępowaniu oraz brak podstaw wykluczenia w zakresie, w którym każdy z Wykonawców wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu oraz brak podstaw wykluczenia. 3. Zamawiający żąda aby Wykonawca, który zamierza powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcom, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia z udziału podstaw wykluczenia z udziału w postępowaniu zamieścili informacje o podwykonawcach w oświadczeniu, o którym mowa w Rozdziale 5 ust. 1 pkt. 2 niniejszej SIWZ. 4. Wykonawca, który powołuje się na zasoby innych podmiotów, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia oraz spełnienia – w zakresie, w jakim powołuje się na ich zasoby – warunków udziału w postępowaniu zamieszcza informacje o tych podmiotach w oświadczeniach, o których mowa w Rozdziale 5 ust. 1 pkt. 1-2 niniejszej SIWZ.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach