Przetargi.pl
Postępowanie na sukcesywną dostawę WARZYW I OWOCÓW do obiektów Centrum Usług Logistycznych

Centrum Usług Logistycznych ogłasza przetarg

  • Adres: 00-789 Warszawa, ul. Słoneczna 37
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 22 601 33 29 , fax. 22 601 50 11
  • Data zamieszczenia: 2014-06-11
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Centrum Usług Logistycznych
    ul. Słoneczna 37 37
    00-789 Warszawa, woj. mazowieckie
    tel. 22 601 33 29, fax. 22 601 50 11
    REGON: 14273254600000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.cul.com.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Instytucja Gospodarki Budżetowej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Postępowanie na sukcesywną dostawę WARZYW I OWOCÓW do obiektów Centrum Usług Logistycznych
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Opis przedmiotu zamówienia 1.1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa warzyw i owoców do obiektów Centrum Usług Logistycznych, położonych w miejscach określonych w punkcie 1.2 Asortyment szczegółowo określono w załącznikach od nr 1a do nr 1e do SIWZ - Formularz kalkulacji cenowej dla poszczególnych części. Wykonawca nie może dostarczać Zamawiającemu produktów innych niż zaoferowane w odpowiednim do części zestawieniu FORMULARZA CENOWEGO. Jeżeli w opisie przedmiotu zamówienia Zamawiający podał opis ze wskazaniem na typ należy przyjąć, że Zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych o parametrach nie gorszych niż podane w opisie Przedmiotu Zamówienia - podstawa prawna art. 29 ust. 3 ustawy PZP. Zamawiający ustala następujące cechy wyrobów równoważnych: 1) gramatura oferowanego produktu równoważnego nie może być niższa niż wskazane w formularzu cenowym 2) zaoferowane produkty równoważne muszą posiadać te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, estetyka, konsystencja); Zamawiający w asortymencie PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA określonego w specyfikacjach stanowiących załączniki nr 1a do nr 1e do SIWZ, wymaga aby: dostarczane produkty były dopuszczone do sprzedaży, wszystkie dostarczane produkty nosiły nazwę (logo) producenta na opakowaniach zbiorczych oraz opakowaniach jednostkowych, dostarczane produkty były pierwszego gatunku, dostarczane produkty posiadały certyfikat - handlowy dokument identyfikacyjny (HDI). 1) Wykonawca zobowiązany jest do: a) sukcesywnego dostarczania przedmiotu zamówienia w asortymencie i ilości zgodnej ze złożonym zamówieniem przez Zamawiającego, częstotliwość dostaw: średnio 2 razy w tygodniu, godziny dostaw: 7.00 - 15.00, b) dostarczania produktów dopuszczonych do obrotu, pierwszej jakości, świeżych, nie zwiędniętych, bez uszkodzeń mechanicznych, zmian mikrobiologicznych, płukanych bez śladu piachu i brudu (dla roślin okopowych tj. ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, buraki itd.), opakowanych i przewożonych w odpowiednich warunkach zgodnie z wymaganiami HACCP, c) realizowania dostaw zgodnie z wymogami sanitarnymi określonymi w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z 19 grudnia 2002r. w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności, substancji pomagających w przetwarzaniu, dozwolonych substancji dodatkowych i innych składników żywności (tekst jednolity Dz. U. z 2003r. nr 21 poz. 179), d) dostarczania towarów zgodnie z wymaganiami i warunkami określonymi w Ustawie o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia (tekst jednolity Dz. U. nr 31 poz. 265 z 2005r.) e) dostarczania towarów środkiem transportu określonym w dokumentach dopuszczających środek transportu do przewozu towaru, f) dostarczania towarów do magazynów w obiektach wymienionych w pkt. 1.2 Zamawiającego, transportem na własny koszt i ryzyko, g) dokonywania we własnym zakresie wyładunku i wniesienia dostarczanego towaru do pomieszczeń magazynowych w obiektach wymienionych w pkt. 1.2 Zamawiającego, h) dołączania do każdej dostawy faktury VAT, z wyszczególnieniem rodzaju i nazwy produktu, ich ilości, ceny jednostkowej, kwoty VAT i kwoty brutto, i) terminowego dostarczania zamówionych towarów. W przypadku nie dostarczenia przez Wykonawcę towarów w terminie, Zamawiającemu przysługuje prawo zakupu danego towaru u innego podmiotu i obciążenia Wykonawcy różnicą między ceną zakupu u innego podmiotu, a ceną wynikającą z umowy - w takim przypadku Zamawiający ma prawo odmówić przyjęcia towaru dostarczonego po terminie. 2) Wykonawca zobowiązany jest do: a) Zamawiający składać będzie cząstkowe zamówienia telefonicznie lub faxem, wynikające z bieżącego zapotrzebowania. Zamawiający dopuszcza możliwość ograniczenia lub zwiększenia ilościowego dostaw towarów wyszczególnionych w FORMULARZACH CENOWYCH - załącznikach do oferty o nr 1a do 1e do obiektywnie istniejących potrzeb. b) Z uwagi na sezonowość produktów oraz możliwość wcześniejszego wyczerpania kwoty przeznaczonej na dostawy poszczególnych pozycji asortymentowych wymienionych w załącznikach od nr 1a do 1e, Zamawiający zastrzega sobie prawo do całkowitej rezygnacji z dostaw takich produktów wymienionych w załącznikach od nr 1a do 1e do umowy, a Wykonawca oświadcza, że nie będzie występował względem Zamawiającego z roszczeniami z tytułu niezrealizowanych dostaw produktów wskazanych w załącznikach od nr 1a do 1e do SIWZ. c) Ostateczna wartość dostaw wynikać będzie z faktycznej ilości dostarczonego PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA, według cen zawartych w FORMULARZACH CENOWYCH - załącznikach od nr 1a do 1e do SIWZ d) Należność za dostarczone towary regulowana będzie przelewem na konto Wykonawcy w ciągu 30 dni od daty otrzymania przez Zamawiającego faktury VAT. Zamówienie podlega sukcesywnej realizacji, w miarę potrzeb Zamawiającego, do 31.12.2014r., jeżeli wcześniej nie nastąpi wyczerpanie kwoty brutto umowy. 1.2. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych. Wykonawca może złożyć ofertę do jednej lub większej ilości części. Zamówienie zostało podzielone na 5 niżej wymienionych części: 1) Część nr 1 Międzyzdroje - dostawa warzyw i owoców do Ośrodka Wczasowego w Międzyzdrojach, położonego przy ul. Krótka 1, 72-500 Międzyzdroje, w ilościach i asortymencie określonym w załączniku nr 1a do SIWZ - Formularz kalkulacji cenowej dla części nr 1; 2) Część nr 2 Dziwnów - dostawa warzyw i owoców do Ośrodka Wczasowego w Dziwnowie, położonego przy ul. kpr. Koniecznego 13, 72-418 Dziwnów, w ilościach i asortymencie określonym w załączniku nr 1b do SIWZ - Formularz kalkulacji cenowej dla części nr 2; 3) Część nr 3 Świnoujście - dostawa warzyw i owoców do Ośrodka Szkoleniowo-Wypoczynkowy w Świnoujściu, położonego przy ul. Słowackiego 4/6, 72-600 Świnoujście, w ilościach i asortymencie określonym w załączniku nr 1c do SIWZ - Formularz kalkulacji cenowej dla części nr 3; 4) Część nr 4 Jurata - dostawa warzyw i owoców do Ośrodka Szkoleniowo-Wypoczynkowy Kaper w Juracie, położonego przy ul. Mestwina 45, 84-141 Jurata, w ilościach i asortymencie określonym w załączniku nr 1d do SIWZ - Formularz kalkulacji cenowej dla części nr 4; 5) Część nr 5 Polańczyk - dostawa warzyw i owoców do Ośrodka Szkoleniowo-Wypoczynkowego Jawor w Polańczyku, położonym przy ul. Zdrojowa 21, 38-610 Polańczyk, w ilościach i asortymencie określonym w załączniku nr 1e do SIWZ - Formularz kalkulacji cenowej dla części nr 5. 1.3. Zamawiający przewiduje zakup, w ramach prawa opcji, o którym mowa w art. 34 ust. 5 ustawy Prawo zamówień publicznych. Wartość towaru zakupionego przez Zamawiającego w ramach opcji nie przekroczy kwoty: 1) 10 955,00 zł brutto dla Części nr 4 Jurata; Decyzja o uruchomieniu zakupu towaru w ramach opcji zostanie podjęta przez Zamawiającego. Wszystkie zapisy specyfikacji istotnych warunków zamówienia jednakowo dotyczą wszystkich części chyba, że w poszczególnych punktach zostały określone odmienne zapisy dla poszczególnych części zamówienia. 1.4. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych. Wykonawca może złożyć ofertę do jednej albo większej ilości części zamówienia.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 153000000
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wadium w postępowaniu

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.cul.com.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach