Przetargi.pl
POSIŁKI DLA UCZESTNIKÓW PROJEKTU

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Dębicy ogłasza przetarg

  • Adres: 39-200 Dębica, Akademicka 12
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel. 14 681-35-90 , fax. 14 670 -50-06
  • Data zamieszczenia: 2022-09-15
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Dębicy
    Akademicka 12
    39-200 Dębica, woj. podkarpackie
    tel. 14 681-35-90, fax. 14 670 -50-06
    REGON: 850019168
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mops-debica.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    POSIŁKI DLA UCZESTNIKÓW PROJEKTU
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: Posiłki dla uczestników projektu - śniadanie i obiad średnio 20 dni/miesiąc x 30 uczestników. 1 posiłek to śniadanie i obiad dla 1 uczestnika.2. Wykonawca zobowiązany będzie do:1) wykonania posiłków dla seniorów, tj. osób powyżej 60 roku życia - śniadanie i obiad (obiad dwudaniowy z kompotem – dania mięsne co najmniej 3 razy w tygodniu), dostarczenia do Ośrodka Wsparcia Dziennego w Dębicy przy ul. Rzeszowskiej 15 i wydawania ich uczestnikom w oparciu o przykładowy jadłospis, będący załącznikiem nr 8 do SWZ.2) przygotowania śniadań i obiadów porcjowanych, oddzielnie dla każdego uczestnika. Zupa, herbata i kompot dostarczana w termosach.3) wykonywania posiłków w ramach diety, których cena będzie taka sama jak inne posiłki. 4) przygotowywania posiłków w sposób zróżnicowany (posiłek każdego dnia jest inny) z pełnowartościowych, świeżych i nieprzeterminowanych produktów o właściwej temperaturze do spożycia, zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia i muszą one odpowiadać: jakościowo, ilościowo, wagowo i pod względem kaloryczności przykładowemu jadłospisowi przez cały okres realizacji zamówienia.5) podawania posiłków uczestnikom przy wykorzystaniu własnych naczyń, sztućców, talerzy, kubków/szklanek, serwetek (wielokrotnego użytku lub jednorazowych) zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa oraz rekomendacjami odpowiednich służb np.: podczas pandemii. Podawanie posiłków powinno odbywać się w sposób estetyczny. W przypadku wykorzystania jednorazowych naczyń, muszą one spełniać obowiązujące normy prawne.6) zapewnienia posiłków przez 5 dni w tygodniu (od poniedziałku do piątku), wyłączając dni wolne od pracy Zamawiającego.7) przygotowywania i dostarczania posiłków w terminach i godzinach ustalonych przez Zamawiającego (śniadanie w godzinach: 930 – 1000, obiad w godz. 1300 - 1330), transportem zapewnionym przez Wykonawcę, przy zachowaniu odpowiednich warunków higieniczno - sanitarnych, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa, a w szczególności Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. z 2020 r., poz. 2021 ze zm.), gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. Przechowywania próbek wykonanych posiłków do celów sanitarno-epidemiologicznych, zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa.8) ponoszenia odpowiedzialności za zgodność jakości dostarczanych posiłków z obowiązującymi w kraju normami Instytutu Żywności i Żywienia.9) zapewnienia transportu posiłków, zgodnie z zasadami sanitarno – epidemiologicznymi przy wykorzystaniu termosów i innych naczyń niezbędnych do tego zamówienia.10)dostarczania w formie papierowej lub e-mail, osobie wyznaczonej w Ośrodku Wsparcia Dziennego tygodniowych lub miesięcznych jadłospisów zawierających dzień, opis posiłków i ich gramaturę nie później niż na dwa dni przed rozpoczęciem kolejnego tygodnia lub miesiąca.11)odbioru termosów, naczyń, jednorazowych zużytych pojemników i pozostałości (resztek) posiłków. 12)posprzątania miejsca wydawania posiłków, m. in.: zebranie naczyń, starcie stolików, pozamiatanie, wymycie podłogi.13)przestrzegania zaleceń Głównego Inspektora Sanitarnego oraz właściwych ministerstw na czas pandemii w zakresie realizacji przedmiotu zamówienia.14)posiadania ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia ze wskazaniem sumy gwarancyjnej, tj. nie mniej niż 100 000zł przez cały okres trwania umowy.15) cena całkowita jednego posiłku ma uwzględniać wszystkie wymogi opisane w SWZ. 16) w przypadku zmiany miejsca przygotowywania posiłków lub środka transportu Wykonawca będzie zobowiązany powiadomić pisemnie Zamawiającego i przedłożyć decyzję, inspektora sanitarnego, dotyczącą nowego lokalu.3. Zamawiający zobowiązuje się zgłaszać telefonicznie Wykonawcy każdego dnia do godz. 8:00 liczbę uczestników, którym należy przygotować śniadanie i obiad oraz liczbę posiłków w ramach diety. Zamawiający zapłaci za faktyczną liczbę wykorzystanych posiłków.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu na zasadach określonych w Rozdziale VIII SWZ, oraz spełniają określone przez Zamawiającego warunki udziału w postępowaniu.2. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące:1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:Zamawiający wymaga dokument potwierdzający, że Wykonawca działający na rynku spożywczym lub na rynku materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością posiada aktualną decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego, zezwalającą na prowadzenie określonej działalności gospodarczej.3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej:Zamawiający wymaga dokument potwierdzający, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia ze wskazaniem sumy gwarancyjnej, tj. nie mniej niż 100 000zł.4) zdolności technicznej lub zawodowej:Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże, że:a) w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, świadczył co najmniej 2 usługi przygotowywania i dostarczania zbiorowych posiłków dla nie mniej niż 30 osób, załączając dowody określające, czy te usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie.b) dysponuje nie mniej niż 3 osobami odpowiedzialnymi za realizację tego zamówienia, odpowiedzialnymi za to zamówienie, tj. kucharza, osobę dostarczającą posiłki, osobę wydającą posiłki.- Zamawiający stawia wymagania związane z realizacją zamówienia w zakresie zatrudnienia zgodnie z art. 95 Pzp przez Wykonawcę na podstawie stosunku pracy min. jednej osoby wykonującej wskazane przez zamawiającego czynności w zakresie realizacji zamówienia, których czynności polegają na wykonywaniu pracy w sposób określony w art. 22 § 1 ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. - Kodeks pracy (t. j. Dz. U. z 2020 r. poz. 1320 ze zm.) i obejmują następujące rodzaje czynności: koordynację realizacji zamówienia, kontakt z osobą wyznaczoną przez Zamawiającego. Szczegółowe wymagania dotyczące realizacji oraz weryfikacji wymogu zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, oraz sankcji z tytułu niespełnienia tych wymagań zostały określone we wzorze umowy.- Zamawiający określa dodatkowe wymagania związane z zatrudnianiem osób, o których mowa w art. 96 ust. 2 pkt 2 Pzp., tj. zatrudnienia przy realizacji przedmiotu zamówienia:a) bezrobotnych w rozumieniu ustawy z dnia 20 kwietnia 2004 r. o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy,b) osób poszukujących pracy, niepozostających w zatrudnieniu lub niewykonujących innej pracy zarobkowej, w rozumieniu ustawy z dnia 20 kwietnia 2004 r. o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy,c) osób usamodzielnianych, o których mowa w art. 140 ust. 1 i 2 ustawy z dnia 9 czerwca 2011 r. o wspieraniu rodziny i systemie pieczy zastępczej,d) młodocianych, o których mowa w przepisach prawa pracy, w celu przygotowania zawodowego,e) osób niepełnosprawnych w rozumieniu ustawy z dnia 27 sierpnia 1997 r. o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnianiu osób niepełnosprawnych,f) innych osób niż określone w lit. a-e, o których mowa w ustawie z dnia 13 czerwca 2003 r. o zatrudnieniu socjalnym lub we właściwych przepisach państw członkowskich Unii Europejskiej lub Europejskiego Obszaru Gospodarczego,g) osób do 30. roku życia oraz po ukończeniu 50. roku życia, posiadających status osoby poszukującej pracy, bez zatrudnieniaw liczbie: min. jednej osoby z dowolnie wskazanej z ww. wymienionych grup. Wykonawca będzie zobowiązany do zatrudnienia osoby we wskazanej grupie przez cały okres realizacji zamówienia.W ramach czynności kontrolnych, prowadzonych w trakcie realizacji zamówienia, zamawiający jest uprawniony w szczególności do: żądania oświadczeń i dokumentów w zakresie potwierdzenia spełniania ww. wymogów i dokonywania ich oceny, żądania wyjaśnień w przypadku wątpliwości w zakresie potwierdzenia spełniania ww. wymogów, przeprowadzania kontroli na miejscu wykonywania świadczenia. Szczegółowe wymagania dotyczące realizacji oraz weryfikacji tego wymogu oraz sankcji z tytułu niespełnienia tych wymagań zostały określone we wzorze umowy.c) posiada lub będzie posiadać urządzenia i narzędzia niezbędne do realizacji zamówienia:- zaplecze kuchenne – w którym będą przygotowywane posiłki, które spełnia wymagania określone przepisami dot. bezpieczeństwa,- samochód dostosowany do transportu posiłków – spełniającym wszystkie wymagania określone obowiązującymi przepisami prawa,- termosy/naczynia niezbędne do przewozu żywności – spełniającym wszystkie wymagania określone obowiązującymi przepisami prawa.3. Zamawiający, w stosunku do Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, w odniesieniu do warunku dotyczącego zdolności technicznej lub zawodowej – dopuszcza łączne spełnianie warunku przez Wykonawców.4. Zamawiający może na każdym etapie postępowania, uznać, że Wykonawca nie posiada wymaganych zdolności, jeżeli posiadanie przez wykonawcę sprzecznych interesów, w szczególności zaangażowanie zasobów technicznych lub zawodowych wykonawcy w inne przedsięwzięcia gospodarcze wykonawcy może mieć negatywny wpływ na realizację zamówienia.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2022-09-23

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach