Przetargi.pl
PN ponizej kwot okreslonych w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy z dnia 29-01-2004r Prawo zamówień publicznych na dostawy tłuszczów roslinnych

Zakład Karny ogłasza przetarg

  • Adres: 47-400 Racibórz, ul. Eichendorffa 14
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 032 4539600
  • Data zamieszczenia: 2013-10-31
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny
    ul. Eichendorffa 14 14
    47-400 Racibórz, woj. śląskie
    tel. 032 4539600
    REGON: 00032021300000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: państwowa jednostka organizacyjna nie posiadająca osobowości prawnej: zakład karny

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    PN ponizej kwot okreslonych w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy z dnia 29-01-2004r Prawo zamówień publicznych na dostawy tłuszczów roslinnych
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy niżej wymienionych artykułów artykułów spożywczych: grupa I 1. tłuszcz do smarowania pieczywa PN-A-86901 produkt spożywczy otrzymany z mieszaniny tłuszczów roślinnych i olejów surowych przeznaczony do smarowania pieczywa, zawartość tłuszczu nie mniej niż 30%, opakowanie jednostkowe - kostka o wadze - od 200 g do 250 g w papierze pergaminowym lub folii aluminiowej, termin przydatności do spożycia od momentu dostawy do magazynu min 1 miesiąc 1. Zawartość substancji tłuszczowej, % nie mniej niż 30 (PN-A-86933) 2. Zawartość metali, mg na 1 kg produktu nie więcej niż - arsenu 0,1 (PN-A-86939-4) - ołowiu 0,1 (PN-A-86939-5) - miedzi 0,1 (PN-A-86939-3) - żelaza 1,5 (PN-A-04015) - niklu 0,2 (PN-EN ISO 8294) - kadmu 0,05 (PN-A-86939-7) 3. Liczba kwasowa osnowy, mg KOH na 1 kg produktu, nie więcej niż 1,5 (PN-ISO 660) 4. Zawartość nadtlenków w osnowie jako milirównoważnik tlenu aktywnego na 1 kg produktu, nie więcej niż 4,0 (PN-EN ISO 3960) 5. Zawartość środków konserwujących , mg na 1 kg produktu, nie więcej niż - kwasu benzoesowego lub jego soli sodowej 1000 ( PN-A-75101-24) - kwasu sorbowego lub jego soli sodowej, potasowej, wapniowej 600 (PN-A-75101-25) ilośc: 15 000 kg 2. Olej jadalny rzepakowy produkt spożywczy otrzymany z oleju surowego rzepakowego, który został poddany następującym procesom rafinacyjnym: odśluzowaniu (odszlamowaniu), odkwaszaniu (neutralizacji i/lub destylacji), odbarwianiu (bieleniu) oraz odwanianiu (dezodoryzacji), opakowanie jednostkowe - butelka plastikowa (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu żywnością) o poj. od 1 l do 5 l , termin przydatności do spożycia od momentu dostawy do magazynu min. 3 m-ce ilość: 3000 l Sposób wyprodukowania, opakowania i transportu żywności musi spełniać wymagania obowiązujących krajowych i unijnych przepisów prawa żywnościowego, w szczególności: 1) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225, z późn. zm.); 2) rozporządzenia (WE) Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiającego ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz. Urz. WE L 31 z 01.02.2002, str. 1; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 15, t. 6, str. 463, z późn. zm.); 3) rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004, str. 1 - 54; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 13, tom 34, str. 319 - 337, z późn. zm.);rozporządzenia (WE) nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG (Dz. Urz. UE L 338 z 13.11.2004 r., str. 4 - 17, z późn. zm.); 4) rozporządzenia Komisji (WE) nr 1881/2006 z dnia 19 grudnia 2006 r. ustalającego najwyższe dopuszczalne poziomy niektórych zanieczyszczeń w środkach spożywczych (Dz. Urz. UE L 364 z 20.12.2006 r., str. 5 - 24, z późn.zm.); 5) rozporządzenia Komisji (WE) nr 2073/2005 z dnia 15 listopada 2005 r. w sprawie kryteriów mikrobiologicznych dotyczących środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 338 z 07.12 .2005 r. , str. 1 -26, z późn. zm.); 6) rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007 r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U. z 2007r. Nr 137, poz. 966, z późn. zm.). 7) rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 6 czerwca 2007 r. w sprawie dostaw bezpośrednich środków spożywczych (Dz.U. z 2007 r. Nr 112, poz. 774) 8) PN-A-86908 Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce - Rafinowane oleje roślinne; 9) PN-EN ISO 10539 Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce - Oznaczanie alkaliczności; 10) PN-EN ISO 6885 Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce - Oznaczanie liczby anizydynowej; 11) PN-A-86934 Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce - Spektrofotometryczne oznaczanie barwy ogólnej; 12) PN-A-86935 Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce - Ocena sensoryczna smakowitości metodą punktową rafinowanych olejów i tłuszczów; 13) PN-C-04534-02 Analiza chemiczna - Oznaczanie barwy produktów chemicznych za pomocą skali jodowej; 14) PN-EN ISO 5508 Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce - Analiza estrów metylowych kwasów tłuszczowych metodą chromatografii gazowej; 15) PN-ISO 660 Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce - Oznaczanie liczby kwasowej i kwasowości; 16) PN-EN ISO 3596 Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce - Oznaczanie substancji niezmydlających się - Metoda ekstrakcji eterem etylowym; 17) PN-EN ISO 18609 Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce - Oznaczanie substancji niezmydlających się - Metoda ekstrakcji heksanem; 18) PN-EN ISO 3960 Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce - Oznaczanie liczby nadtlenkowej - Jodometryczne (wizualne) oznaczanie punktu końcowego; 19) PN-EN ISO 5555 Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce - Pobieranie próbek; 20) PN-EN ISO 662 Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce - Oznaczanie zawartości wody i substancji lotnych; 21) PN-EN ISO 663 Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce - Oznaczanie zawartości zanieczyszczeń nierozpuszczalnych; 22) Rozporządzenie (WE) Nr 396/2005 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 23 lutego 2005 r. w sprawie najwyższych dopuszczalnych poziomów pozostałości pestycydów w żywności i paszy pochodzenia roślinnego i zwierzęcego oraz na ich powierzchni, zmieniające dyrektywę Rady 91/414/EWG (Dz. U. L 70 z 16.03.2005, s 1 z późn. zm.) 23) Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 18 września 2008 r. w sprawie dozwolonych substancji dodatkowych ( Dz. U. 2008r. nr 177 poz.1094); 24) Rozporządzenie Ministra Rolnictwa I Rozwoju Wsi z dnia 15 kwietnia 2004 r. w sprawie metody analizy zawartości kwasu erukowego w niektórych artykułach rolno-spożywczych (Dz. U. z 2004 r. nr 73, poz.663); 25) Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 25 lipca 2007r. w sprawie znakowania żywności wartością odżywczą (Dz. U. 2007r. nr 137 poz. 967 z późn. zm.); 26) Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 19 grudnia 2002 r. w sprawie substancji wzbogacających dodawanych do żywności i warunków ich stosowania (Dz. U. z 2003 r. Nr 27 poz. 237). 27) PN-A-86929 Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce. Pobieranie i przygotowanie próbek margaryn do badań chemicznych i fizykochemicznych; 28) PN-A-86936 Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce. Ocena sensoryczna margaryn metodą punktową; 29) PN-A-86933 Tłuszcze roślinne jadalne - Metody badań - Określanie zawartości substancji tłuszczowej w margarynie; 30) PN-A-86939-3 Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce - Oznaczanie zawartości metali ciężkich metodą atomowej spektrometrii emisyjnej - Oznaczanie zawartości miedzi; 31) PN-A-86939-4 Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce - Oznaczanie zawartości metali ciężkich metodą atomowej spektrometrii emisyjnej - Oznaczanie zawartości arsenu; 32) PN-A-86939-5 Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce - Oznaczanie zawartości metali ciężkich metodą atomowej spektrometrii emisyjnej - Oznaczanie zawartości ołowiu; 33) PN-EN ISO 8294 Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce - Oznaczanie zawartości miedzi, żelaza i niklu - Metoda absorpcji atomowej z użyciem pieca grafitowego; 34) PN-A-86939-7 Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce - Oznaczanie zawartości metali ciężkich metodą atomowej spektrometrii emisyjnej - Oznaczanie zawartości kadmu; 35) PN-ISO 660 Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce. Oznaczanie liczby kwasowej i kwasowości; 36) PN-EN ISO 3960 Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce. Oznaczanie liczby nadtlenkowej. Jodometryczne (wizualne) oznaczanie punktu końcowego; 37) Ustawa z dnia 7 maja 2009 r. o towarach paczkowanych (Dz. U. z 2009r. nr 91 poz. 740 z późn. zm.); 38) Rozporządzenie (WE) Nr 1925/2006 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 20 grudnia 2006 r. w sprawie dodawania do żywności witamin i składników mineralnych oraz niektórych innych substancji (Dz. U. L 404 z 30.12.2006, s 26); Wymagania w zakresie znakowania i opakowań: 1. Produkt oznakowany będzie zgodnie z obowiązującym prawem sanitarnym . każde opakowanie transportowe musi zawierać etykietę zawierającą co najmniej następujące dane: a. nazwę produktu i rodzaj, b. wykaz składników , c. termin przydatności do spożycia, d. masę netto, e. warunki przechowywania , f. nazwę i adres producenta, 2. Opakowanie zbiorcze /transportowe - oplombowane pieczęcią producenta zawierającą dane producenta, asortyment, ilość, datę produkcji i datę przydatności  3. Materiały opakowaniowe i opakowania powinny być przechowywane w warunkach nieobniżających ich jakości, a przed użyciem sprawdzone pod względem uszkodzeń, czystości i zapachu częstotliwość dostaw: raz w tygodniu
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 154310008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Warunkiem udziału w postępowaniu jest wniesienie wadium. Zamawiający określa łączną wartość wadium na kwotę 1500,00 PLN (słownie: jeden tysiąc pięćset złotych ),(Formy wnoszenia wadium-zgodnie z art. 45.1 pkt. 6 ustawy pzp) Wadium w formie pieniężnej należy wnosić na konto zamawiającego przed upływem terminu składania ofert; Nazwa i numer konta: Zakład Karny w Raciborzu ul. Józefa von Eichendorffa 14 47-400 Racibórz Konto: Nr NBP OKatowice Nr 92 1010 1212 3061 0213 9120 0000 z dopiskiem WADIUM NA DOSTAWY TŁUSZCZU DO SMAROWANIA PIECZYWA I OLEJU JADALNEGO Wadium wnoszone w formie innej niż pieniężna należy zdeponować w kasie zamawiającego przed upływem terminu składania ofert tj. do dnia 28-11-2013r do godziny 9:30 . Do oferty należy dołączyć dokument potwierdzający wniesienie wadium. Zamawiający uzna , że termin wpłaty wadium został dotrzymany,jeżeli przed upływem terminu składania ofert zostało uznane konto zamawiającego. Wykonawcy, którzy nie wniosą wadium w terminie lub wniosą je w niepełnej wysokości albo w innej niż dopuszczalna  formie zostaną wykluczeni z postępowania na podstawie art. 24 ust. 2 pkt 4 Pzp. Wadium wniesione w pieniądzu Zamawiający przechowuje na nieoprocentowanym rachunku bankowym.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach