Przetargi.pl
PCFE.272.38.2013 Dostawa wyposażenia przeznaczonego do obróbki owoców, warzyw i ziół na potrzeby projektu pn.: Lokalne inicjatywy na rzecz rozwoju regionalnego powiatu gorlickiego i nowosądeckiego

Powiatowe Centrum Funduszy Europejskich ogłasza przetarg

  • Adres: 33-300 Nowy Sącz, ul. Kościuszki 3
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 18 262 18 92 , fax. 18 262 18 92
  • Data zamieszczenia: 2013-09-05
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Powiatowe Centrum Funduszy Europejskich
    ul. Kościuszki 3 3
    33-300 Nowy Sącz, woj. małopolskie
    tel. 18 262 18 92, fax. 18 262 18 92
    REGON: 12109129100000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.pcfe.powiat-ns.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    PCFE.272.38.2013 Dostawa wyposażenia przeznaczonego do obróbki owoców, warzyw i ziół na potrzeby projektu pn.: Lokalne inicjatywy na rzecz rozwoju regionalnego powiatu gorlickiego i nowosądeckiego
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa suszarni i krajalnicy-szatkownicy oraz stołu roboczego. Dostawa realizowana jest w ramach projektu pn. Lokalne inicjatywy na rzecz rozwoju regionalnego powiatu gorlickiego i nowosądeckiego, współfinansowanego przez Szwajcarię w ramach szwajcarskiego programu współpracy z nowymi krajami członkowskimi Unii Europejskiej, Umowa w sprawie Realizacji Projektu nr URP/SPPW/1.1/KIK/06. 2. Zamówienie zostało podzielona na dwie części (Pakiety): I. Pakiet I: Dostawa suszarni. Oferowana suszarnia musi posiadać następujące parametry techniczne /parametry minimalne/: 1) Ilość: 1 sztuka, 2) Moc nagrzewnicy elektrycznej od 5,0 do 6,0 kW, pobór mocy max. 7,5 kW, 3) Max. temperatura powietrza suszącego 90 C°, 4) Suszarnia fabrycznie nowa (wyprodukowana nie wcześniej niż w 2012 r.), 5) Przeznaczenie: suszenie owoców, warzyw i ziół, 6) Suszarnia typu komorowego, wolnostojąca, 7) Ogrzewana energią elektryczną, 8) Wyposażona w nagrzewnicę, wentylator, kominek nawiewny, kominek wywiewny, 9) Sterownik z instalacją elektryczną, kontrolujący i zabezpieczający proces suszenia, 10) Wymiary przestrzeni załadowczej (komory suszarniczej): a) długość od 110 cm do 130 cm, b) szerokość od 90cm do 100 cm, c) wysokość min. 140 cm. 11) Szkielet i poszycie wykonane z aluminium oraz blach zabezpieczonych antykorozyjnie powłoką przeznaczoną do zabezpieczenia powierzchni w przemyśle spożywczym, 12) Czujnik wilgotności i temperatury powietrza suszącego do ciągłej kontroli procesu suszenia, 13) Wyposażenie: 2 wózki załadowcze, wyposażone w minimum 10 sit w pełni wykorzystujące przestrzeń załadowczą komory suszarniczej (sito - oczka nie większe niż 1,8mm), 14) Gwarancja minimum 15 miesięcy. II. Pakiet II: Dostawa krajalnicy-szatkownicy oraz stołu roboczego. A. Oferowana krajalnica - szatkownica musi posiadać następujące parametry techniczne /parametry minimalne/: 1) Ilość: 1 sztuka, 2) Przeznaczenie: krojenie (szatkowanie) owoców, warzyw i ziół, 3) Wydajność na godz. min 150kg , podajnik ręczny, 4) Asynchroniczny silnik, magnetyczny system bezpieczeństwa i hamulec silnikowy, 5) Napięcie U 400V, 6) Moc silnika: od 0,75 kW do 1,5 kW, 7) Dwie prędkości narzędzia tnącego; do 400 obr/min oraz ponad 650 obr/min, 8) Konstrukcja ze stali KO i innych materiałów dopuszczonych do kontaktów z żywnością, spełniająca wymagania higieniczne, 9) Wyposażona w ruchomą podstawę jezdną z 2 pojemnikami o poj. min.10 kg, 10) Możliwość instalacji tarcz do krojenia: a) plastrów o grubości od 2 do 8mm, b) słupków i kostki 11) Średnica podającego leja min. 150 mm, 12) Zestaw tarcz tnących do krojenia/ 2 komplety/, 13) Gwarancja minimum 15 miesięcy. B. Oferowany stół roboczy musi posiadać następujące parametry techniczne /parametry minimalne/: 1) Ilość: 1 sztuka, 2) Stół roboczy przyścienny ze stali kwasoodpornej z dwoma półkami, 3) Wymiary (+/- 10%): a) szerokość 2000mm, b) głębokość 700mm, c) wysokość 850mm. 3. Pozostałe informacje dotyczące przedmiotu zamówienia /łącznie dla obu Pakietów/: a) Miejsce dostawy: Nawojowa 348B, 33-335 Nawojowa, powiat nowosądecki, województwo małopolskie. b) Wykonawca jest zobowiązany dostarczyć przedmiot zamówienia nowy, bez wad, śladów używania i uszkodzeń mechanicznych, pełnowartościowy, spełniający wymogi techniczne i ilościowe określone w specyfikacji istotnych warunków zamówienia, c) Wykonawca zobowiązany jest do zrealizowania usług towarzyszących dostawie takich jak transport, załadunek, rozładunek, montaż w miejscu dostawy. d) Wykonawca zobowiązany jest do wykonania prób technologicznych (jednokrotnego uruchomienia i skonfigurowania wszystkich elementów). e) Zamawiający wymaga aby po dostarczeniu i zamontowaniu przedmiotu zamówienia Wykonawca przeszkolił minimum 3 osoby wskazane przez Zamawiającego z zakresu podstawowych funkcji i obsługi każdego urządzenia. f) Wykonawca jest zobowiązany poinformować Zamawiającego e-mailem albo faksem o planowanym terminie dostawy na 3 dni przed tym terminem. W czasie prac montażowych i instalacyjnych obecni będą upoważnieni przedstawiciele Zamawiającego. 4. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w specyfikacji istotnych warunków zamówienia.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 422142001
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Z uwagi na wartość przedmiotu zamówienia Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.pcfe.powiat-ns.pl/index.php?id=61
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach