Starostwo Powiatowe w Miechowie ogłasza przetarg
- Adres: 32-200 Miechów, ul. Racławicka 12
- Województwo: małopolskie
- Telefon/fax: tel. 041 3821110 , fax. 041 3821118
- Data zamieszczenia: 2013-05-06
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Starostwo Powiatowe w Miechowie
ul. Racławicka 12 12
32-200 Miechów, woj. małopolskie
tel. 041 3821110, fax. 041 3821118
REGON: 29994340000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.miechow.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
ORGANIZACJĘ I PRZEPROWADZENIE KURSÓW W RAMACH PROJEKTU MODERNIZACJA KSZTAŁCENIA ZAWODOWEGO W MAŁOPOLSCE W OKRESIE OD 2010 - 2014 R. Opis przedmiotu zamówienia: Zamówienie składa się z 2 części: CZĘŚĆ I KURS BARISTYCZNY CZĘŚĆ II KURS KELNERSKI - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
CZĘŚĆ I: KURS BARISTYCZNY CPV - 80.57.00.00-0 1. Przedmiotem zamówienia jest usługa polegająca na przeprowadzeniu kursu baristycznego (parzenia kawy) dla grupy 10 uczniów w ramach projektu Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce współfinansowanego ze środków UE w ramach POKL. 2. Celem szkolenia jest zdobycie przez uczestników podstawowej wiedzy i umiejętności związanych z profesjonalnym parzeniem kawy. 3. Program szkolenia powinien obejmować minimum 8 godz. zajęć, w tym zajęć praktycznych minimum 6 godz. 4. Kursant powinien pozyskać wiedzę i praktyczne umiejętności w zakresach: 1) Część teoretyczna Podstawowe informacje o kawie czyli Coffee Culture Uprawa kawy, metody jej pozyskiwania, transport i przechowywanie, jakość ziarna, prażenie, cechy organoleptyczne Ekspres do parzenia kawy typu Espresso a) budowa urządzenia, b) zasady pracy przy ekspresie - teoria i praktyka, c) młynek do kawy - budowa, sposób ustawienia, grubość mielenia, porcja na 1 espresso. c) Espresso 1. zasady dobrego espresso, 2. reguła 4m, 3. błędy przy parzeniu espresso, 4. mleko - rodzaj mleka, sposoby spieniania, 5. rodzaje kaw na bazie espresso, 6. parzenie kawy w ekspresie ciśnieniowym - omówienie kolejnych czynności Część praktyczna a) Espresso 7. przygotowanie ekspresu do pracy 8. ustawienie młynka do kawy 9. dozowanie kawy 10. ubijanie kawy 11. etapy przygotowania espresso 12. rozpoznawanie źle przygotowanego espresso 13. kończenie pracy na ekspresie, czyszczenie i konserwacja b) Napoje kawowe na bazie espresso 14. przyrządy i dodatki stosowane do napojów kawowych niezbędne do pracy z ekspresem 15. spienianie mleka 16. dobór filiżanek 17. podstawowe napoje na bazie espresso ( cappuccino, macchiatto, latte) 18. latte art - sztuka zdobienia kawy 19. inne napoje na bazie espresso ( z użycie syropów, sosów, lodów, bitej śmietany itp ) c) Dbałość o stanowisko pracy 20. konserwacji i czyszczenie ekspresu 21. konserwacja i czyszczenie młynka 22. postępowanie z kawą ( przechowywanie, dozowanie) 5. Termin wykonania zamówienia: do 20.06.2013 roku. 6. Miejscem organizacji szkolenia będzie Zespół Szkół Nr 2 w Miechowie, ul. B. Prusa 2. 7. Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia materiału dydaktycznego, teoretycznego i praktycznego, w tym surowców, dla każdego uczestnika kursu. 8. Zajęcia mogą odbywać się w godzinach popołudniowych od poniedziałku do piątku oraz przedpołudniowych w sobotę i lub w niedzielę, zgodnie z harmonogramem uzgodnionym i zaakceptowanym przez szkolnego lidera projektu. 9. Wykonawca zobowiązany jest do przedstawienia, do zaakceptowania, na minimum 7 dni przed rozpoczęciem kursu, programu kursu. 10. Wykonawca zobowiązany jest do rzetelnego i systematycznego prowadzenia wszelkiej dokumentacji kursu; podczas trwania kursu dokumentacja będzie przechowywana w miejscu wskazanym przez szkolnego lidera projektu, a po zakończeniu kursu niezwłocznie przekazana szkolnemu liderowi projektu. 11. Wykonawca zobowiązany będzie po ukończeniu kursu wydać stosowne certyfikaty potwierdzające ukończenie szkolenia. 12. Wszystkie dokumenty i materiały szkoleniowe, miejsce prowadzenia szkolenia i listy obecności muszą być oznaczone logotypami projektu zgodnie ze wskazaniem Zamawiającego. 13. Godzina zegarowa szkolenia - liczy się 60 minut i obejmuje zajęcia edukacyjne liczące 45 min. oraz przerwę, liczącą średnio 15 minut - długość przerw jest ustalana w sposób elastyczny przez Wykonawcę, w uzgodnieniu ze szkolnym liderem projekt II część KURS KELNERSKI kod CPV - 80530000-8 Opis przedmiotu zamówienia. 1.Przedmiotem zamówienia jest usługa polegająca na przeprowadzeniu kursu kelnerskiego dla grupy 20 uczniów w ramach projektu Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce współfinansowanego ze środków UE w ramach POKL. 2.Celem szkolenia jest przygotowanie uczestników kursu do wykonywania zadań kelnera. 3.Program szkolenia powinien obejmować minimum 40 godz. zajęć łącznie, w tym minimum 20 godz. zajęć praktycznych. Kursant powinien pozyskać wiedzę i praktyczne umiejętności z zakresu kelnerstwa, w szczególności: 1. obsługi kelnerskiej gości, 2. savoir vivre, 3. nakrywania do stołu, 4. serwowania potraw i napojów, 5. organizowania różnych form przyjęć i bankietów, 6. przygotowania sali konsumenckiej do obsługi, 7. techniki noszenia naczyń itp. 8. systemu rozliczeń kelnerskich 4.Termin wykonania zamówienia: do 20.06.2013 roku. 5.Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany ilości uczestników kursu w przypadkach losowych lub rezygnacji uczestnika w trakcie kursu. 6.Miejscem organizacji szkolenia będzie Zespół Szkół Nr 1 w Miechowie. 7.Wykonawca zapewni swój sprzęt szkoleniowy oraz materiał dydaktyczny dla każdego uczestnika kursu. 8.Zajęcia mogą odbywać się w godzinach popołudniowych od poniedziałku do piątku oraz przedpołudniowych w sobotę i lub w niedzielę, zgodnie z harmonogramem uzgodnionym i zaakceptowanym przez szkolnego lidera projektu. 9.Wykonawca zobowiązany jest do przedstawienia, do zaakceptowania, na minimum 7 dni przed rozpoczęciem kursu, programu i wstępnego harmonogramu kursu. 10.Wykonawca zobowiązany jest do rzetelnego i systematycznego prowadzenia wszelkiej dokumentacji kursu; podczas trwania kursu dokumentacja będzie przechowywana w miejscu wskazanym przez szkolnego lidera projektu, a po zakończeniu kursu niezwłocznie przekazana szkolnemu liderowi projektu. 11.Wykonawca zobowiązany będzie po ukończeniu kursu powinien przeprowadzić egzamin wewnętrzny sprawdzający umiejętności i na tej podstawie wydać stosowne dokumenty świadczące o ukończeniu kursu (zaświadczenie, świadectwo, certyfikat itp.) zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej. 12.Wszystkie dokumenty i materiały szkoleniowe, miejsce prowadzenia szkolenia i listy obecności muszą być oznaczone logotypami projektu zgodnie ze wskazaniem Zamawiającego. 13.Godzina zegarowa szkolenia - liczy się 60 minut i obejmuje zajęcia edukacyjne liczące 45 min. oraz przerwę, liczącą średnio 15 minut - czas i długość przerw jest ustalana w sposób elastyczny przez Wykonawcę, w uzgodnieniu ze szkolnym liderem projektu. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 805700000
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.miechow.pl/ BiP zamawiającego
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przeprowadzenie szkoleń tematyka III dla grup liczących maksymalnie 10 osób, realizowanych w ramach Projektu KIK/14 Dolina Karpia - szansa na przyszłość. Nr procedury ZAR/P/4/2016
Dodano: 2016-03-09 - Przeprowadzenie szkoleń tematyka II dla grup liczących maksymalnie 10 osób, realizowanych w ramach Projektu KIK/14 Dolina Karpia - szansa na przyszłość. Nr procedury ZAR/P/3/2016
Dodano: 2016-03-07 - Przeprowadzenie szkoleń dla grup liczących maksymalnie 10 osób, realizowanych w ramach Projektu KIK/14 Dolina Karpia - szansa na przyszłość Nr procedury ZAR/P/2/2016
Dodano: 2016-02-04 - Zorganizowanie i wykonanie usługi szkoleniowej polegającej na przeprowadzeniu grupowego doradztwa zawodowego dla uczniów szkół gimnazjalnych znajdujących się na terenie Gmin biorących udział w Projekcie KIK/14 pn.: Dolina Karpia - szansa na przyszłość tj. Gmin: Zator, Osiek, Brzeźnica, Polanka Wielka, Przeciszów. Nr procedury ZAR/P/1/2016
Dodano: 2016-01-12 - Zorganizowanie i wykonanie usługi szkoleniowej polegającej na przeprowadzeniu grupowego doradztwa zawodowego dla uczniów szkół gimnazjalnych znajdujących się na terenie Gmin biorących udział w Projekcie KIK/14 pn.: Dolina Karpia - szansa na przyszłość. Nr procedury ZAR/P/2/2015
Dodano: 2015-12-04 - Zorganizowanie i przeprowadzenie warsztatów w formie stacjonarnej i niestacjonarnej dla osób doświadczających przemocy w rodzinie. Przedmiot zamówienia został podzielony na trzy części.
Dodano: 2015-10-29 - Zorganizowanie i przeprowadzenie trzydniowego pobytu szkoleniowego dla zawodowych rodzin zastępczych oraz prowadzących rodzinne domy dziecka.
Dodano: 2015-10-13 - Zorganizowanie i przeprowadzenie usługi polegającej na przeprowadzeniu grupowego doradztwa zawodowego dla uczniów szkół gimnazjalnych znajdujących się na terenie Gmin biorących udział w Projekcie KIK/14 pn.: Dolina Karpia - szansa na przyszłość Nr procedury ZAR/P/1/2015
Dodano: 2015-09-14 - Zorganizowanie i przeprowadzenie trzydniowych warsztatów kompetencji rodzicielskich i rodzinnych w formie niestacjonarnej dla rodzin współpracujących z asystentem rodziny, będących beneficjentami projektu Parasol Praca Przyszłość
Dodano: 2015-04-23 - Przedmiotem zamówienia jest zorganizowanie i przeprowadzenie warsztatów kompetencji społecznych w formie niestacjonarnej dla beneficjentów projektu systemowego Pora na aktywność, będących klientami zamawiającego
Dodano: 2015-01-29