Starostwo Powiatowe w Płocku ogłasza przetarg
- Adres: 09-400 Płock, ul. Bielska 59
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel. 024 2676777 , fax. 024 2676848
- Data zamieszczenia: 2012-05-29
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Starostwo Powiatowe w Płocku
ul. Bielska 59 59
09-400 Płock, woj. mazowieckie
tel. 024 2676777, fax. 024 2676848
REGON: 61101533600000 - Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.powiat.plock.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Organizacja praktyk i staży zawodowych dla uczniów Technikum Zawodowego przy Zespole Szkół im Jana Śniadeckiego w Wyszogrodzie. Projekt Nowa jakość kształcenia w Technikum Zawodowego przy Zespole Szkół im Jana Śniadeckiego w Wyszogrodzie współfinansowany przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego - PO KL - Priorytet IX, Działanie 9.2 - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1.Praktyki zawodowe i staże organizowane w celu zastosowania i pogłębiania zdobytej wiedzy i umiejętności zawodowych w rzeczywistych warunkach pracy oraz w przyszłej pracy zawodowej. 2.Praktyki zawodowe i staże powinny odbywać się w zakładach pracy/instytucjach sektora Małych, Średnich i Dużych Przedsiębiorstw działających w branży gastronomicznej, hotelarskiej i rolniczej. 3.Miejsce odbywania praktyk/staży zawodowych -Instytucja(e) lub/i zakład(y) pracy zlokalizowane na terenie województwa mazowieckiego lub/i ościennych. 4.Praktyką zawodową objętych zostanie 41 uczniów w roku 2012 kształcących się w zawodach: technik obsługi turystycznej - 19 uczniów, technik organizacji usług gastronomicznych - 22 uczniów; 5.Stażami zawodowymi zostanie objętych 43 uczniów w roku 2012 kształcących się w zawodzie -technik żywienia i gospodarstwa domowego - 5 uczniów; technik rolnik- 10 uczniów; technik obsługi turystycznej - 10 uczniów; technik handlowiec - 8 uczniów; technik organizacji usług gastronomicznych - 10 uczniów 6.Wykonawca jest zobowiązany podzielić uczestników praktyk i staży na grupy co najmniej 5 osobowe. Praktyka zawodowa i staż każdej z grup może odbywać się w innej instytucji/zakładzie. Zamawiający dopuszcza łączenie poszczególnych grup, które odbywają praktyki lub staż w tym samym czasie, w jednym zakładzie, z tym jednak zastrzeżeniem, że w takim przypadku łączna liczba uczestników praktyk i staży nie przekroczy - 20 osób. 7.Czas trwania praktyki zawodowej dla 1 uczestnika praktyk wynosi 4 tygodnie w terminie wrzesień 2012r. Praktyki muszą odbywać się w sposób ciągły. Zamawiający nie dopuszcza podziału praktyki na części. 8.Wymiar praktyk zawodowych wynosi 40 godzin tygodniowo (5 dni x 8 godzin). Praktyki odbywać się będą w dni robocze od poniedziałku do piątku. Praktyki nie mogą odbywać się w dni ustawowo wolne od pracy. 9.Praktyki muszą odbywać się w przedziale czasowym od 7.00 do 17.00, z zastrzeżeniem, że czas trwania praktyki jest nieprzerwany przez 8 godzin z uwzględnieniem przerw wynikających z przepisów obowiązujących w danym zakładzie pracy. 10.Czas trwania stażu zawodowego dla 1 uczestnika wynosi 4 tygodnie w terminie lipiec-sierpień 2012r; Staże muszą odbywać się w sposób ciągły. Zamawiający nie dopuszcza podziału stażu na części. 11.Wymiar stażu wynosi 40 godzin tygodniowo (5 dni x 8 godzin). Staże odbywać się będą w dni robocze od poniedziałku do piątku. Staże nie mogą odbywać się w dni ustawowo wolne od pracy. 12.Staże muszą odbywać się w przedziale czasowym od 7.00 do 17.00, z zastrzeżeniem, że czas trwania stażu jest nieprzerwany przez 8 godzin z uwzględnieniem przerw wynikających z przepisów obowiązujących w danym zakładzie pracy. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 805200005
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Doświadczenie zawodowe
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.powiatplocki.bip.org.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną