Przetargi.pl
Organizacja międzynarodowej konferencji naukowej podsumowującej projekty badawcze „Polish – Hungarian Research Platform” i „Comparative Research Platform”

Instytut Wymiaru Sprawiedliwości ogłasza przetarg

  • Adres: 00-071 Warszawa, Krakowskie Przedmieście 25
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 22 826 03 63 , fax. 22 826 24 01
  • Data zamieszczenia: 2023-09-19
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Instytut Wymiaru Sprawiedliwości
    Krakowskie Przedmieście 25
    00-071 Warszawa, woj. mazowieckie
    tel. 22 826 03 63, fax. 22 826 24 01
    REGON: 141768967
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.iws.gov.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Organizacja międzynarodowej konferencji naukowej podsumowującej projekty badawcze „Polish – Hungarian Research Platform” i „Comparative Research Platform”
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Usługi transportowe i hotelowe (usługi A) obejmują:1) usługi międzynarodowego transportu pasażerskiego lotniczego, 2) usługi zagranicznego i krajowego transportu pasażerskiego kolejowego, 3) transfer zagranicznych uczestników Konferencji lokalnymi środkami transportu drogowego od lotniska stołecznego i dworca stołecznego do hotelu zlokalizowanego w obrębie centrum miasta Warszawy oraz od miejsca Konferencji do lotniska stołecznego i dworca stołecznego,4) usługi hotelowe, obejmujące hotelowe usługi podstawowe, w tym noclegi wraz z wyżywieniem,5) transfer uczestników Konferencji lokalnym środkiem transportu drogowego na trasie od hotelu do miejsca Konferencji i z powrotem.Obsługa medialno-techniczna obejmuje:1) przygotowanie elektronicznej oprawy wizualnej i komunikatów wizualnych,2) zapewnienie, przygotowanie, montaż i próbne uruchomienie wyposażenia technicznego oraz jego obsługa i zapewnienie niezakłóconego jego działania przez cały czas trwania Konferencji,3) streaming przebiegu Konferencji w mediach społecznościowych i utrwalenie przebiegu Konferencji w postaci nagrania audiowizualnego,4) montaż filmu pokonferencyjnego wraz z jego odtworzeniem,5) demontaż wyposażenia technicznego i jego usunięcie z miejsca Konferencji.Usługi cateringowe (usługi C) obejmują:1) zorganizowanie przestrzeni gastronomicznej oraz zapewnienie wyposażenia gastronomicznego, 2) dostawę i zapewnienie posiłków i napojów,3) obsługę kelnerska oraz utrzymanie czystości i należytego stanu higienicznego,4) uprzątnięcie i opróżnienie przestrzeni gastronomicznej bezpośrednio po zakończeniu Konferencji.Usługi restauracyjne (usługi D) obejmują:1) udostępnienie wskazanym przez Zamawiającego osobom (gościom) na wyłączność sali restauracyjnej,2) realizację usługi gastronomiczną w formie uroczystej kolacji z wyborem dań i napojów z karty,3) obsługę kelnerską uroczystej kolacji.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55110000-4
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki udziału w postępowaniu, dotyczące zdolności technicznej i zawodowej.W odniesieniu do usług transportowych i hotelowych (usługi A) warunek dotyczący zdolności technicznej i zawodowej polega na potwierdzeniu:1) posiadania niezbędnego doświadczenia co najmniej 2 usług, każda z nich obejmująca w ramach tego samego przedsięwzięcia:a) usługi międzynarodowego transportu pasażerskiego lotniczego, o wartości nie niższej niż 30.000,00 złotych brutto orazb) usługi hotelowe o wartości nie niższej niż 75.000,00 złotych brutto,zrealizowanych lub realizowanych w okresie ostatnich 3 lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy, w tym okresie, zwanych dalej „usługami referencyjnymi A”,2) dysponowaniem przez Wykonawcę osobami, które będą brały udział w realizacji zamówienia, zdolnymi do wykonania zamówienia, o kwalifikacjach zawodowych, doświadczeniu i wykształceniu niezbędnym do wykonania zamówienia, tj. koordynatorem, który przez okres co najmniej 18 miesięcy w ciągu 3 lat poprzedzających wyznaczony termin składania ofert był lub jest odpowiedzialny za kierowanie co najmniej 2 usługami referencyjnymi A.W odniesieniu do obsługi medialno-technicznej (usługi B) warunek dotyczący zdolności technicznej i zawodowej polega na potwierdzeniu:1) posiadania niezbędnego doświadczenia w realizacji co najmniej 2 usług, obejmujących co najmniej nagranie i transmisję wydarzenia naukowego, kulturalnego, edukacyjnego albo którego organizatorem była lub jest organizacja społeczna, inna organizacja pożytku publicznego, non-profit lub organ administracji publicznej, zorganizowanych w pomieszczeniach budynków obiektów publicznych, każda przy udziale nie mniej niż 50 uczestników i trwająca przez co najmniej 2 kolejne dni, zrealizowanych lub realizowanych w okresie ostatnich 3 lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy, w tym okresie, zwanych dalej „usługami referencyjnymi B”,2) dysponowania przez Wykonawcę osobami, które będą brały udział w realizacji zamówienia, zdolnymi do wykonania zamówienia, o kwalifikacjach zawodowych, doświadczeniu i wykształceniu niezbędnym do wykonania zamówienia, tj. koordynatorem, który przez okres co najmniej 18 miesięcy w ciągu 3 lat poprzedzających wyznaczony termin składania ofert był lub jest odpowiedzialny za kierowanie co najmniej 2 usługami referencyjnymi B.W odniesieniu do usług cateringowych (usługi C) warunek dotyczący zdolności technicznej i zawodowej polega na potwierdzeniu:1) posiadania niezbędnego doświadczenia w realizacji co najmniej 2 usług, obejmujących dostarczenie i udostępnienie posiłków na rzecz co najmniej 50 uczestników wydarzenia naukowego, kulturalnego, edukacyjnego albo którego organizatorem była lub jest organizacja społeczna, inna organizacja pożytku publicznego, non-profit lub organ administracji publicznej, zorganizowanych w pomieszczeniach budynków obiektów publicznych, każda przy udziale nie mniej niż 50 uczestników i trwająca przez co najmniej 2 kolejne dni, zrealizowanych lub realizowanych w okresie ostatnich 3 lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy, w tym okresie, zwanych dalej „usługami referencyjnymi C”,2) dysponowania przez Wykonawcę osobami, które będą brały udział w realizacji zamówienia, zdolnymi do wykonania zamówienia, o kwalifikacjach zawodowych, doświadczeniu i wykształceniu niezbędnym do wykonania zamówienia, tj. koordynatorem, który przez okres co najmniej 18 miesięcy w ciągu 3 lat poprzedzających wyznaczony termin składania ofert był lub jest odpowiedzialny za kierowanie co najmniej 2 usługami referencyjnymi C.W odniesieniu do usług restauracyjnych (usługi D) warunek dotyczący zdolności technicznej i zawodowej polega na potwierdzeniu:1) posiadania niezbędnego doświadczenia w realizacji co najmniej 2 usług, obejmujących wynajem sali restauracyjnej na wyłączność i usługę gastronomiczną wraz z obsługą kelnerską dla co najmniej 30 osób, zrealizowanych lub realizowanych w okresie ostatnich 3 lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy, w tym okresie, zwanych dalej „usługami referencyjnymi D”,2) dysponowania przez Wykonawcę osobami, które będą brały udział w realizacji zamówienia, zdolnymi do wykonania zamówienia, o kwalifikacjach zawodowych, doświadczeniu i wykształceniu niezbędnym do wykonania zamówienia, tj. koordynatorem, który przez okres co najmniej 18 miesięcy w ciągu 3 lat poprzedzających wyznaczony termin składania ofert był lub jest odpowiedzialny za kierowanie co najmniej 2 usługami referencyjnymi D.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-09-28

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach