Przetargi.pl
Organizacja kampanii promocyjnej ryb i produktów rybnych w Sztumie -A gdyby tak ryby !!! Piknik w Sztumie

Miasto i Gmina Sztum ogłasza przetarg

  • Adres: 82-400 Sztum, ul. Mickiewicza 39
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 055 6406303 , fax. 055 6406300
  • Data zamieszczenia: 2011-06-20
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miasto i Gmina Sztum
    ul. Mickiewicza 39 39
    82-400 Sztum, woj. pomorskie
    tel. 055 6406303, fax. 055 6406300
    REGON: 00052897100000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.sztum.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Organizacja kampanii promocyjnej ryb i produktów rybnych w Sztumie -A gdyby tak ryby !!! Piknik w Sztumie
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.Zorganizowanie kampanii promującej spożywanie ryb i produktów rybnych pn. A gdyby tak ryby !!! Piknik w Sztumie- wraz z zapleczem niezbędnym do jej przeprowadzenia. Kampania promocyjna ma się składać z dwóch głównych elementów: 1.1 kampanii informacyjno-edukacyjnej - zakłada się wywieszenie bannera, plakatów promocyjnych, rozdawanie folderów zawierających informacje o prozdrowotnych walorach potraw rybnych oraz przepisy na smaczne potrawy rybne. Kampania rozpocznie się w miesiącu sierpniu 2011 r. 1.2 dwudniowej imprezy promującej spożycie ryb i produktów rybnych - impreza odbędzie się od dnia 09 września 2011r. od godz. 15:00 do dnia 10 września 2011r. do godz. 23:00 na terenie Parku Miejskiego w Sztumie. W czasie imprezy zakłada się degustację ryb oraz produktów rybnych (co w połączeniu z kampanią informacyjno-edukacyjną ma skłonić do zmiany nawyków żywieniowych), przeprowadzenie 20 konkursów wśród dzieci i dorosłych (co ma się przyczynić do upowszechniania wiedzy o pozytywnych aspektach spożywania ryb i produktów rybnych). 2.Przedmiot zamówienia obejmuje: 2.1) Zapewnienie odpowiedniego zaplecza sanitarnego - wynajęcie 15 szt. kabin sanitarnych, w tym jednej kabiny dostosowanej do potrzeb osób niepełnosprawnych w dniach 09-10.09.2011r.; 2.2) Ubezpieczenie imprezy na wartość 300 tys. zł (ma obejmować OC i NNW), 2.3) Wynajem karetki z ekipą ratowniczą (lekarz, sanitariusz, pielęgniarka), zaplanowany jest on na 4 godziny, po dwie godziny każdego dnia. W dniu 09.09.2011r. od godz. 16:00 do godz. 18:00 oraz w dniu 10.09.2011r. od godz. 16:00 do godz. 18:00; 2.4) Ochronę imprezy - wynajęcie 32 pracowników ochrony; 2.5) Wynajem barierek ochronnych (100 szt.); 2.6) Wynajem sceny z zadaszeniem o wymiarach 10 m x 6 m; 2.7) Usługa sprzątania terenu po imprezie - wymagane jest zatrudnienie 10 osób sprzątających oraz wywóz odpadów komunalnych. W czasie imprezy kosze na śmieci zapewnia Wykonawca; 2.8) Projekt, wykonanie i powieszenie bannera reklamowego o wymiarach 9 m x 2,5 m. Banner musi zawierać: nazwę imprezy, datę i miejsce imprezy, godzinę rozpoczęcia, zarys programu, informacje o współfinansowaniu imprezy ze środków UE oraz wymagane loga. 2.9) Zaprojektowanie i wydruk plakatów promocyjnych formatu B2, wydruk w pełnym kolorze na papierze kredowym w ilości 400 szt. Plakaty muszą zawierać: nazwę imprezy, datę i miejsce imprezy, godzinę rozpoczęcia, program imprezy, informację o współfinansowaniu imprezy ze środków UE oraz wymagane loga; 2.10) Zaprojektowanie, wykonanie i udostępnienie scenografii miejsca imprezy o tematyce związanej ze spożyciem ryb zgodnie z projektem zatwierdzonym przez Zamawiającego. Projekt scenografii powinien zakładać utworzenie na terenie Parku Miejskiego w Sztumie zadaszonych stanowisk o łącznej długości ok. 40m, w których pobierane będą do degustacji potrawy rybne. Stanowiska powinny być zadaszone przypominające stragan ludowy. Dodatkowo każde stanowisko powinno być udekorowane np. sieciami rybackimi, lampionami, linami. Elementem scenografii powinno być też utworzenie imitacji terenu rybackiego z elementami charakterystycznymi w połowie ryb (np. hamakami, chorągiewkami, łódkami itp.) Ponadto jednym z elementów scenografii powinna być -Tawerna Rybacka, która niewątpliwie ma wpłynąć na atrakcyjność scenografii, a tym samym na zainteresowanie mieszkańców zaplanowaną imprezą. Tawerna powinna być wykonana z drewnianych konstrukcji oraz udekorowana motywami związanym z tematyką rybacką; 2.11) Prowadzenie imprezy - zaangażowanie konferansjera i 3 osób prowadzących konkursy. Osoby prowadzące konkursy powinni wystąpić w odpowiednie dobranym przebraniu odpowiadającym charakterystyce imprezy; 2.12) Wynajem aparatury nagłośnieniowej o mocy 2 x 5kW oraz oświetlenia (rampa oświetleniowa, główki, stroboskopy); 2.13) Zaprojektowanie, wydruk i dystrybucja 3000 szt. folderów promocyjnych dotyczących pozytywnych aspektów spożywania produktów rybnych oraz zawierających przepisy na dania rybne - formatu A4 składany do formatu mniejszego, dwustronny, wydrukowane w pełnym kolorze na papierze kredowym o gramaturze 220 - 250g. Foldery muszą zawierać nazwę imprezy, datę i miejsce imprezy, godzinę rozpoczęcia, program całej imprezy, przepisy na potrawy rybne, krótkie informacje związane ze spożyciem ryb i produktów rybnych w Polsce oraz o ich wartościach odżywczych, informację o współfinansowaniu imprezy ze środków UE oraz wymagane loga; 2.14) Zakup nagród konkursowych dla dzieci i dorosłych o tematyce związanej z projektem w ilości 60 szt. (komplety wędek - 20 szt., podbieraki - 20 szt., maskotki lub książki o tematyce rybnej - 20 szt.). Komplet wędek obejmuje jedną wędkę z całym osprzętem tj. wędka, kołowrotek, żyłka. 2.15) Wynajęcie 5 wyposażonych stanowisk do przygotowania i podawania potraw rybnych do degustacji podczas imprezy - stanowiska muszą być wyposażone w sprzęt niezbędny do przygotowania i podawania potraw do degustacji, czyli patelnie, grill, garnki, itp.. Stanowiska muszą mięć zapewniony dostęp do prądu i bieżącej wody; 2.16) Dostarczenie, przyrządzenie i podanie przeznaczonych do degustacji potraw z ryb i produktów rybnych (każda potrawa po 600 porcji) - Zaplanowano minimum 10 rodzajów potraw z ryb (ryba po grecku, marynowany filet z pstrąga, karaś złocisty w śmietanie z pieczarkami, flądra smażona, lin smażony, dorsz smażony, łosoś z grilla, zupa rybna, łosoś wędzony, sałatka śledziowa), zakłada się, że do degustacji porcja powinna ważyć maksymalnie 100 g, zestaw obejmuje sztućce, talerzyk, pieczywo; 2.17) Wynajęcie miejsc siedzących do degustacji potraw dla 400 osób -ławy ze stolami.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 799520002
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: 1. Zamawiający wymaga wniesienia wadium 2. Ustala się wadium w wysokości: 1.700,00 złotych. (Słownie złotych: jeden tysiąc siedemset)

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.sztum.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach