Przetargi.pl
Organizacja kampanii promocyjnej Pokochaj ryby-ryba sposobem na dobre samopoczucie i zdrowe życie.

Gmina Tuchomie ogłasza przetarg

  • Adres: 77-133 Tuchomie, ul. Jana III Sobieskiego 16
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 059 8215040 , fax. 059 8215056
  • Data zamieszczenia: 2010-10-11
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Tuchomie
    ul. Jana III Sobieskiego 16 16
    77-133 Tuchomie, woj. pomorskie
    tel. 059 8215040, fax. 059 8215056
    REGON: 77097959400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://bip.tuchomie.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Organizacja kampanii promocyjnej Pokochaj ryby-ryba sposobem na dobre samopoczucie i zdrowe życie.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest Organizacja kampanii promocyjnej Pokochaj ryby-ryba sposobem na dobre samopoczucie i zdrowe życie. Miejsce realizacji: - Tuchomie, ul. Ks. Jana Hinza 1, 77-133 Tuchomie, gmina Tuchomie, powiat bytowski, województwo pomorskie (degustacja i promocja) - Kramarzyny, ul. Pomorska 56, 77-135 Kramarzyny, gmina Tuchomie, powiat bytowski, województwo pomorskie (promocja) Przedmiot zamówienia obejmuje: 2.1. Zakup nagród do konkursów, na co składa się: - miejsce I -Encyklopedia potraw z ryb - szt. 12 - miejsce II - Atlas ryb - szt. 12 - miejsce III - koszulka z logo akcji - szt. 12 - gadżety promocyjne dla pozostałych - smycze z logo programu - szt. 442 2.2. Publikacja i wykonanie materiałów i gadżetów promocyjnych (ulotki oraz plakaty informacyjne), na co składa się: - Wykonanie ulotek informacyjnych z logo programu Zrównoważony Rozwój Sektora Rybołówstwa i Nadbrzeżnych Obszarów Rybackich 2007-2013 - Ulotka zawierać będzie informacje na temat walorów zdrowotnych i smakowych spożywania ryb oraz składników odżywczych ryb. Wydanie oprócz powyższych informacji zawierać będzie również przepisy kulinarne na potrawy i dania rybne - format A4 (składany na trzy) - szt. 1000 - Wykonanie plakatów informacyjnych o programie - Plakat zawierać będzie informacje na temat organizowanej przez nas kampanii promującej spożywanie ryb i potraw rybnych, tj. nazwę kampanii, krótki opis przebiegu całej kampanii, cele kampanii, źródło finansowania kampanii wraz z logo programu Zrównoważony Rozwój Sektora Rybołówstwa i Nadbrzeżnych Obszarów Rybackich 2007-2013 - format A4 - szt.25, format A2 - szt. 20. 2.3. Publikacja i wykonanie materiałów i gadżetów promocyjnych (kolorowanki, długopisy, i smycze), na co składa się: - wykonanie kolorowanek o tematyce ryb - kolorowanka dla dzieci zawierać będzie rysunki różnych gatunków ryb, potraw, które można z nich przyrządzić oraz opisy dań i inne ciekawostki na ich temat - format A5, liczba stron 12, szt. 700 - wykonanie smyczy z logo programu - na smyczach umieszczone zostanie logo programu Zrównoważony Rozwój Sektora Rybołówstwa i Nadbrzeżnych Obszarów Rybackich 2007-2013 oraz nazwa kampanii promocyjnej - szt. 600 - wykonanie długopisów z logo programu - na długopisach umieszczone zostanie logo programu Zrównoważony Rozwój Sektora Rybołówstwa i Nadbrzeżnych Obszarów Rybackich 2007-2013 oraz nazwa kampanii promocyjnej - szt. 1000 2.4. Zabezpieczenia logistyczne imprezy plenerowej (ubezpieczenie, wynajem zaplecza sanitarnego, wynajem 10 osób do ochrony i opieki przedmedycznej), na co składa się: - wynajęcie 10 strażaków do ochrony - wynajęcie 5 szt. kabin sanitarnych - ubezpieczenie imprezy 2.5. Degustacja różnorodnych potraw dla ok. 4000 osób, w tym: - dostarczenie, przyrządzenie i podanie pięciu rodzajów potraw i dań rybnych: a) Mieszek chłopski z flądry (1 porcja - 200 g) - 800 porcji b) Łosoś z grilla z limonką (1 porcja - 150 g) - 800 porcji c) Mintaj w sosie greckim (1 porcja - 200 g) - 800 porcji d) Pstrąg z grilla w folii z pietruszką (1 porcja - 150 g) - 800 porcji e) Barszcz z krokietem z farszem z morszczuka (1 porcja - 250 ml) - obsługa kelnerska, wydawanie potraw - 30 osób x 10 godz. - zakup jednorazowych naczyń: a) miseczki 250 ml - szt. 3000 b) talerzyki - szt. 3000 c) łyżki - szt. 3000 d) widelce - szt. 3000 e) noże - szt. 3000 2.6. Produkcja materiałów reklamowych promujących kampanię (2 banery, ulotki A6, zaproszenia, wysyłka zaproszeń, koszulki bawełniane) na co składa się: - projekt, wykonanie 2 banerów reklamowych z PCV zwijanych w rulon o wymiarach 6x1 m i zawieszenie ich w widocznym miejscu na terenie miejscowości Tuchomie oraz demontaż po zakończeniu - banery reklamowe zawierać będą informacje o terminie i miejscu odbycia się imprezy plenerowej pn. W plener z rybką w ramach realizowanej kampanii promującej ryby i produkty rybne, cele imprezy promującej, nazwę programu oraz źródło finansowania kampanii. - Projekt, wykonanie i wydruk ulotek A6 w kolorze, papier kredowy - szt. 1000 - ulotki zawierać będą informacje o terminie i miejscu odbycia się imprezy plenerowej pn. W plener z rybką w ramach realizowanej kampanii promocyjnej promującej ryby i produkty rybne, cele imprezy promującej, nazwę programu oraz źródło finansowania kampanii. Ulotki rozdawane będą w miejscach publicznych, np. w Urzędzie Gminy, na salach wiejskich, w szkołach, tablicach ogłoszeniowych, itp. - przygotowanie, wydruk oraz wysyłka zaproszeń w kolorze z logo programu, papier kredowy, format 297x100 - szt. 200 - przygotowanie oraz dostarczenie koszulek bawełnianych różnokolorowych z nadrukiem (logo programu, nazwa operacji, itp.) - szt. 200 2.7. Promocja kampanii w lokalnych mediach (emisja reklamy w lokalnym radio, emisja reklamy w lokalnej prasie), na co składa się: - emisja reklamy w lokalnej prasie - format A4 - reklama całostronicowa kolorowa - x 1 W ramach kampanii promocyjnej, w lokalnej prasie umieszczona zostanie reklama imprezy promocyjnej pn. W plener z rybką, która zawierać będzie informacje o terminie i miejscu odbycia się imprezy plenerowej w ramach realizowanej kampanii promującej spożywanie ryb, programie imprezy promocyjnej, celach organizacji imprezy, nazwie programu oraz źródłach finansowania. - emisja reklamy w lokalnym radiu - emisja 5 spotów 30 sekundowych w godz. 8:00-16:00 Spoty zawierać będą informacje o imprezie promocyjnej w plenerze W plener z rybką, termin i miejsce odbycia się imprezy plenerowej w ramach realizowanej kampanii promującej spożywanie ryb, celach organizacji imprezy, nazwie programu oraz źródłach finansowania. Planowana jest emisja jednego spotu dziennie przez pięć dni poprzedzających datę imprezy plenerowej. 3. Projekt ma być dofinansowany w ramach działania 3.4. Rozwój nowych rynków i kampanie promocyjne Programu Operacyjnego Zrównoważony rozwój sektora rybołówstwa i nadbrzeżnych obszarów rybackich 2007-2013, objętego osią priorytetową 3-środki służące wspólnemu interesowi. 4. Kody Wspólnego Słownika Zamówień: 79 95 20 00-2 5. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych 6. Przedmiotem niniejszego postępowania nie jest zawarcie umowy ramowej 7. Zamawiający nie dopuszcza możliwość udzielenia zamówień uzupełniających. 8. Informacja na temat możliwości powierzenia przez wykonawcę wykonania części lub całości zamówienia podwykonawcom: Wykonawca może powierzyć wykonanie części lub całości niniejszego zamówienia podwykonawcom. W takim przypadku zobowiązany jest do wykazania w formularzu ofertowym części zamówienia, której wykonanie zamierza powierzyć podwykonawcom. 9. Wymagania stawiane Wykonawcy: 9.1 Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi opisanymi dla przedmiotu zamówienia. 9.2 Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań umowy, 9.3 Ustalenia i decyzje dotyczące wykonywania zamówienia uzgadniane będą przez zamawiającego z ustanowionym przedstawicielem wykonawcy. 9.4 Określenie przez Wykonawcę telefonów kontaktowych i numerów fax. oraz innych ustaleń niezbędnych dla sprawnego i terminowego wykonania zamówienia. 9.5 Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia. 10. Inne wymagania: 10.1. Wykonawca zapewni wszystkie niezbędne dokumenty, procedury oraz technologię i obsługę do przygotowania i dystrybucji potraw. Po stronie wykonawcy jest również zapewnienie wszelkich dodatkowych urządzeń niezbędnych do przygotowania, przechowywania i dystrybucji zamówionych potraw do degustacji. 10.2. Wszystkie przygotowane i wydawane przez Wykonawcę dania muszą być świeże, przygotowane z produktów dobrej jakości, zdatne do spożycia i przygotowane z zachowaniem zasad higieniczno-sanitarnych. 10.3. Wykonawca Ponosi odpowiedzialność wobec Zamawiającego i osób trzecich za wszelkie szkody wynikłe z powodu niewłaściwej jakości potraw do degustacji (np. zatrucia pokarmowe itp.) 10.4. Potrawy dostarczone przez Wykonawcę (w asortymencie i ilości jak określono w pkt 2.5 niniejszej SIWZ) są własnością Zamawiającego. W przypadku nie rozdysponowania całego asortymentu w trakcie kampanii Wykonawca protokolarnie przy udziale Zamawiającego przekaże pozostałości do utylizacji 10.5. Wykonawca uporządkuje teren najpóźniej do dnia 12 listopada do godz. 14:00
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 799520002
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: bip.tuchomie.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach