Przetargi.pl
Organizacja i przeprowadzenie kursu pn.: Rozpoczynam własną działalność agroturystyczną

Zespół Szkół Agrotechniczno-Ekonomicznych im. Komisji Edukacji Narodowej w Weryni ogłasza przetarg

  • Adres: 36-100 Kolbuszowa, Werynia 501
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel. 17 2271 441 , fax. 17 2271 332
  • Data zamieszczenia: 2011-02-24
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkół Agrotechniczno-Ekonomicznych im. Komisji Edukacji Narodowej w Weryni
    Werynia 501 501
    36-100 Kolbuszowa, woj. podkarpackie
    tel. 17 2271 441, fax. 17 2271 332
    REGON: 00009898000000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: szkoła publiczna ponadgimnazjalna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Organizacja i przeprowadzenie kursu pn.: Rozpoczynam własną działalność agroturystyczną
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiot zamówienia - Organizacja i przeprowadzenie kursu: Rozpoczynam własną działalność agroturystyczną dla uczniów i uczennic Zespołu Szkół Agrotechniczno-Ekonomicznych w Weryni, w ramach projektu -Młodzi Pewni Wykwalifikowani w ramach projektu POKL współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej Europejskiego w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego. Miejsce przeprowadzenia kursu zapewni Wykonawca. 2. Planowana ilość osób/uczestników kursu: 60 uczniów i uczennic Zespołu Szkół Agrotechniczno-Ekonomicznych w Weryni. Kurs będzie przeprowadzony w dwóch edycjach tj. w 2011r. dla 30 osób /grupa I/ i w 2012r. dla 30 osób /grupa II/ będących beneficjentami projektu POKL /Młodzi Pewni Wykwalifikowani/, uczęszczających do klas IV techników w zawodach: technik ekonomista, technik handlowiec, technik agrobiznesu, technik technologii żywności, technik żywienia i gospodarstwa domowego. Kurs ma na celu podniesienie zdolności uczniów do przyszłego zatrudnienia i samozatrudnienia oraz zwiększenia ich szans na rynku pracy. 3. Termin realizacji kursu dla I i II grupy: grupa I - kwiecień 2011r. z zastrzeżeniem zakończenia zajęć nie później niż 21 kwietnia grupa II - luty 2012r. z zastrzeżeniem zakończenia zajęć nie później niż 28 luty 4. Liczba dni kursu: maksymalnie 5 dni 5. Jeden dzień szkoleniowy powinien obejmować maksimum 9 godzin /lekcyjnych/ tj. 45-minutowych zajęć, nie wliczając czasu przerw. Dla wyjazdu/wyjazdów studyjnych dopuszcza się dłuższy dzień szkoleniowy. 6. Liczba godzin kursu: minimum 36 godzin każda edycja kursu. w tym: a) minimum 20 godzin zajęć teoretycznych b) minimum 16 godzin zajęć praktycznych/zajęć ćwiczeniowo-warsztatowych W ramach zajęć praktycznych powinien być zapewniony przynajmniej 1 wyjazd studyjny, do minimum 3 wzorcowych obiektów Wiejskiej Bazy Noclegowej - tzw. /innych obiektów noclegowych/ i obiektów noclegowych - spełniających minimalne wymagania zawarte w Ustawie o usługach turystycznych z 1997r. oraz załączniku nr 7 do Rozporządzenia Ministra Gospodarki i Pracy z 2004r. oraz znajdujących się na terenach wiejskich i prowadzących działalność agroturystyczną. w tym: - przynajmniej jednego gospodarstwa wzorcowego/ kategoryzowanego kategorią trzy lub dwa lub jedno słoneczko - przynajmniej jednego gospodarstwa wzorcowego/ wyróżnionego np. gospodarstwa ekologicznego lub gospodarstwa wyróżnionego w konkursie lub gospodarstwa należącego do tzw. szlaków tematycznych: - przynajmniej jednego gospodarstwa wzorcowego o rozszerzonej bazie usług dodatkowych /np. świadczącego usługi aeroterapi, wytwarzającego produkt tradycyjny, gospodarstwa prowadzącego warsztaty edukacyjne związane z dziedzictwem kulturowym lub regionalizmem-gospodarstwa edukacyjnego/. Część praktyczna powinna też uwzględnić praktyczne aspekty świadczenia usługi noclegowej i żywieniowej (przygotowanie jednostki mieszkalnej i udział uczestników i uczestniczek w świadczeniu usług), oraz zapoznanie z lokalnym dziedzictwem kulturowym jako wzorcowym zagospodarowaniem turystycznym regionu.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 800000004
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiajacy nie pzrewiduje wnoszenia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Doświadczenie ( D ) wykonawcy w realizacji kursów
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zswerynia.pl,
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach