Przetargi.pl
Organizacja i przeprowadzenie kursu barmańskiego dla uczniów Zespołu Szkół Zawodowych w Przeworsku w ramach projektu pn. Podkarpacie stawia na zawodowców współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego

Starostwo Powiatowe ogłasza przetarg

  • Adres: 37-200 Przeworsk, ul. Jagiellońska 10
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel. 016 6487009 , fax. 016 6487009
  • Data zamieszczenia: 2015-02-18
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Starostwo Powiatowe
    ul. Jagiellońska 10 10
    37-200 Przeworsk, woj. podkarpackie
    tel. 016 6487009, fax. 016 6487009
    REGON: 65090328500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.powiat.przeworsk.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Organizacja i przeprowadzenie kursu barmańskiego dla uczniów Zespołu Szkół Zawodowych w Przeworsku w ramach projektu pn. Podkarpacie stawia na zawodowców współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest Organizacja i przeprowadzenie kursu barmańskiego dla uczniów Zespołu Szkół Zawodowych w Przeworsku w ramach projektu pn. Podkarpacie stawia na zawodowców współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego 2. Miejsce przeprowadzenie kursu: Kurs będzie prowadzony w salach dydaktycznych Zespołu Szkół Zawodowych im. Króla Jana III Sobieskiego w Przeworsku, ul. Krasickiego 9, 37-200 Przeworsk. Sale będą udostępnione nieodpłatnie. 3. Liczba osób biorących udział w kursie: Realizacja kursu barmańskiego dla 15 uczniów Zespołu Szkół Zawodowych w Przeworsku w podziale na II grupy. 4. Liczba godzin: 46 godzin na I grupę Liczba godzin zajęć dziennie (w dniach od poniedziałku do piątku) na osobę nie może być większa niż 4 godziny lekcyjne, a w dni wolne od nauki szkolnej nie może być większa niż 8 godzin lekcyjnych. Długość przerw będzie ustalana w sposób elastyczny przez wykonawcę. 5. Terminy przeprowadzenia kursu: Realizacja kursu barmańskiego dla uczniów Zespołu Szkół Zawodowych w Przeworsku powinna odbyć się w miesiącach marzec - maj 2015r. 6. Zakres tematyczny: Tematyka kursu - Zajęcia teoretyczne i zajęcia praktyczne obejmujące naukę umiejętności potrzebne na stanowisku barmana, zawierające, co najmniej następujące zagadnienia: 1.Postawa barmana, charakterystyka pracy. 2.Prezentacja przyrządów pracy barmana. 3.Podział alkoholi na podstawowe grupy - teoria. 4.Miksologia. 5.Praktyczna nauka przygotowywania napoi mieszanych - shakerowanych bezalkoholowych: a.nauka pracy shakerami (klasyczny i bostoński) b.nauka praktycznego przygotowywania dekoracji (nowoczesne style) c.przygotowywanie klasycznych drinków bezalkoholowych 6.Praktyczna nauka przygotowywania napoi mieszanych bezalkoholowych a.zasady free pouring; nalewanie alkoholi bezpośrednio z butelki bez miar barowych - ćwiczenia na butelkach z wodą, b.przygotowywanie klasycznych drinków na bazie syropów bezalkoholowych 7.Typologia wina, praktyczna nauka przygotowywania napoi mieszanych bezalkoholowych a.typologia wina; najważniejsze rodzaje i ich charakterystyka b.przygotowywanie napoi mieszanych klasycznych i niestandardowych na bazie syropów bezalkoholowych 8.Podstawy flair a.podstawy flair - ćwiczenia b.praktyczne przygotowywanie drinków bezalkoholowych 9.Egzamin końcowy praktyczny i teoretyczny. 7. Wykonawca zobowiązany jest do: a)przeprowadzenia kursu zgodnie z ustalonym opisem nauczania, liczbą godzin b)zapewnienia uczestnikom od pierwszego dnia zajęć niezbędnych materiałów szkoleniowych - na własność. c)zapewnienia podczas zajęć praktycznych niezbędnych materiałów, urządzeń, narzędzi do przeprowadzenia kursu spełniające wymogi BHP w ilości i stanie technicznym zapewniającym odpowiedni poziom szkolenia oraz swobodny dostęp do stanowiska, przy którym będzie odbywała się praktyka, w tym 2 sztuki profesjonalnych barów mobilnych - każdy na dwa stanowiska pracy. Każdy bar wyposażony minimum w: 2 szt. shaker bostoński, szklanica, strainer 1 szt. shaker klasyczny trzyczęściowy blender elektryczny - 1 szt. na dwa bary 1 kruszarka do lodu 2 maty barowe ociekowe 2 szt. mudler 2 łyżki barmańskie 2 deski do krojenia 2 szt. markowych noży do owoców 4 miarki barmańskie- jigger 2 szt. szczypiec 4. nalewaki metalowe pourer 1 nożyk do twistów 1 cooler na lód lub ice box 1 zestaw rurek do drinków - cienkie i grube 1 zestaw szpadki coctailowe 1 zestaw mieszadełek 1 zestaw serwetek coctailowych 6 kieliszków coctailowych 6 szklanek do whysky 6 szklanek typu high ball / long drink 6 szklanek typu hurricane 12 szklanek typu shot inne rodzaje kieliszków Wystawienia zaświadczenia o ukończonym kursie
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 805300008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Wnoszenie wadium nie jest wymagane

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Liczba przeszkolonych osób
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.powiatprzeworsk.pl www.psnz.powiatprzeworsk.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach