Przetargi.pl
Organizacja i przeprowadzenie kursu baristycznego dla uczniów Zespołu Szkół Rolniczych w Zarzeczu, Zespołu Szkół w Kańczudze i Zespołu Szkół Zawodowych w Przeworsku w ramach projektu Podkarpacie stawia na zawodowców współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach EFS

Starostwo Powiatowe ogłasza przetarg

  • Adres: 37-200 Przeworsk, ul. Jagiellońska 10
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel. 016 6487009 , fax. 016 6487009
  • Data zamieszczenia: 2015-02-18
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Starostwo Powiatowe
    ul. Jagiellońska 10 10
    37-200 Przeworsk, woj. podkarpackie
    tel. 016 6487009, fax. 016 6487009
    REGON: 65090328500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.powiat.przeworsk.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Organizacja i przeprowadzenie kursu baristycznego dla uczniów Zespołu Szkół Rolniczych w Zarzeczu, Zespołu Szkół w Kańczudze i Zespołu Szkół Zawodowych w Przeworsku w ramach projektu Podkarpacie stawia na zawodowców współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach EFS
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest Organizacja i przeprowadzenie kursu balistycznego dla uczniów Zespołu Szkół Rolniczych w Zarzeczu, Zespołu Szkół w Kańczudze i Zespołu Szkół Zawodowych w Przeworsku w ramach projektu pn. Podkarpacie stawia na zawodowców współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego w podziale na dwie części: CZĘŚĆ 1 - realizacja kursu baristycznego dla uczniów Zespołu Szkół Rolniczych w Zarzeczu CZĘŚĆ 2 - realizacja kursu baristycznego dla uczniów Zespołu Szkół w Kańczudze CZĘŚĆ 3 - realizacja kursu baristycznego dla uczniów Zespołu Szkół Zawodowych w Przeworsku 2. Miejsce przeprowadzenie kursu dla części 1, 2 i 3: Kursy będą prowadzone w trzech placówkach Zamawiającego: Część 1: w salach dydaktycznych Zespołu Szkół Rolniczych w Zarzeczu ul. im. Wincentego Witosa, 37-205 Zarzecze 1, Część 2: w salach dydaktycznych Zespołu Szkół w Kańczudze, ul. Konopnickiej 6, 37 - 220 Kańczuga, Część 3: w salach dydaktycznych Zespołu Szkół Zawodowych w Przeworsku, ul. Krasickiego 9, 37 - 200 Przeworsk, Sale do prowadzenia zajęć będą udostępnione nieodpłatnie. 3. Liczba osób biorących udział w kursie: Część 1 - realizacja kursu baristycznego dla Zespołu Szkół Rolniczych w Zarzeczu: 20 osób (2 grupy po 10 osób) Część 2 - realizacja kursu baristycznego dla Zespołu Szkół w Kańczudze: 20 osób (2 grupy po 10 osób) Część 3 - realizacja kursu baristycznego dla Zespołu Szkół Zawodowych w Przeworsku: 26 osób (2 grupy po 13 osób) 4. Liczba godzin dla części 1: 16 godzin zegarowych na 1 grupę (ok. 30 % zajęcia teoretyczne, ok. 70 % zajęcia praktyczne) Liczba godzin zajęć dziennie w dniach od poniedziałku do piątku na osobę nie może być większa niż 4 godziny lekcyjne, a w dni wolne od nauki szkolnej nie może być większa niż 8 godzin lekcyjnych. Długość przerw będzie ustalana w sposób elastyczny przez wykonawcę, dla części 2: 16 godzin zegarowych na 1 grupę (ok. 30 % zajęcia teoretyczne, ok. 70 % zajęcia praktyczne) Liczba godzin zajęć dziennie w dniach od poniedziałku do piątku na osobę nie może być większa niż 4 godziny lekcyjne, a w dni wolne od nauki szkolnej nie może być większa niż 8 godzin lekcyjnych. Długość przerw będzie ustalana w sposób elastyczny przez wykonawcę, dla części 3: 16 godzin zegarowych na 1 grupę (ok. 30 % zajęcia teoretyczne, ok. 70 % zajęcia praktyczne) Liczba godzin zajęć dziennie w dniach od poniedziałku do piątku na osobę nie może być większa niż 4 godziny lekcyjne, a w dni wolne od nauki szkolnej nie może być większa niż 8 godzin lekcyjnych. Długość przerw będzie ustalana w sposób elastyczny przez wykonawcę. 5. Terminy przeprowadzenia kursu: Część 1 - realizacja kursu dla Zespołu Szkół Rolniczych w Zarzeczu: kurs należy przeprowadzić w okresie marzec - maj 2015r. Część 2 - realizacja kursu dla Zespołu Szkół w Kańczudze kurs należy przeprowadzić w okresie marzec - maj 2015r. Część 3 - realizacja kursu dla Zespołu Szkół Zawodowych w Przeworsku kurs należy przeprowadzić w okresie marzec - maj 2015r. 6. Zakres tematyczny wspólny dla wszystkich trzech Części: Dział 1: Historia kawy Arabika i robusta Uprawa Sposoby zbioru owoców kawowca Uzysk ziarna z owoców kawowca Prażenie ziarna kawowca Dobór ziaren do poszczególnych mieszanek Pakowanie kawy Sposoby przechowywania kawy Dział 2: Parametry Espresso Zasada 4 M Kawy na bazie espresso Mleko i jego pożądane właściwości w przygotowaniu kaw na bazie mleka Domowe sposoby przygotowania kawy Kawy gorące i kawy mrożone Dział 3: CWICZENIA PRAKTYCZNE - praca przy ekspresach. Prawidłowy sposób przygotowania espresso Dziesięć najważniejszych czynności - efekt PERFECTO ESPRESSO Spienianie mleka - kawy na bazie mleka spienionego gorącego. Trening czyni Mistrza czyli ćwiczenia praktyczne Dział 4: Egzamin teoretyczny i egzamin praktyczny. Wydanie certyfikatów poświadczających ukończenie kursu 7. Wykonawca zobowiązany jest dla każdej części zamówienia do: a)przeprowadzenia kursu zgodnie z ustalonym opisem nauczania i liczbą godzin zapewnienia uczestnikom od pierwszego dnia zajęć niezbędnych materiałów szkoleniowych - na własność. b)zapewnia podczas zajęć praktycznych niezbędnych materiałów, urządzeń, narzędzi do przeprowadzenia kursu spełniające wymogi BHP w ilości i stanie technicznym zapewniającym odpowiedni poziom szkolenia (tj. jeden profesjonalny ekspres ciśnieniowy dwu grupowy na 5 osób w grupie, cztery dzbanki do ubijania mleka na jeden ekspres, dwa młynki, blender barmański, dwa shakery, dwa tampery na jeden ekspres, dwa odbijaki na 1 ekspres, kruszarka do lodu, narzędzia do latte Art.) oraz swobodny dostęp do stanowiska, przy którym będzie odbywała się praktyka c)wystawienie certyfikatów ukończenia kursu baristycznego dla uczestników szkolenia po jego ukończeniu. 8. Inne materiały niezbędne do przeprowadzenia kursu dla części 1, 2 i 3: Kawa ziarnista dobrej jakości (wg zapotrzebowania min. 0,5 kg na osobę) Syropy smakowe do kawy (wg zapotrzebowania) Cukier (wg zapotrzebowania) Mleko (wg zapotrzebowania ok. 10l na osobę) Gęsta czekolada do malowania wzorów na kawie (wg zapotrzebowania) Cukier trzcinowy (wg zapotrzebowania) Filiżanki do espresso (min. 24 szt.) Filiżanki do cappuccino (min. 20 szt.) Szklanki do latte (min. 18 szt.) Szklaneczki do wody Shoots do espresso Szkło żaroodporne do Irish Caffe Dzbanek do kawy wyciskanej Mokka Dzbanuszek do kawy po turecku Przed rozpoczęciem kursu wykonawca powinien
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 805300008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Wnoszenie wadium nie jest wymagane

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Ilość przeszkolonych osób
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.powiatprzeworsk.pl www.psnz.powiatprzeworsk.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach