Przetargi.pl
Organizacja biesiady, w dniu 2 czerwca 2018 r., w godzinach od 12.00 – 22.00, a także w dniu 4 czerwca , w godzinach od 9.30 – 11.00, Śniadanie Wolności w ramach Festiwalu „Europa na widelcu”, która odbędzie się na rynku wrocławskim

Gmina Wrocław Urząd Miejski Wrocławia ogłasza przetarg

  • Adres: 50141 Wrocław, pl. Nowy Targ
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel. 71 7779230, 7779231 , fax. 717 779 229
  • Data zamieszczenia: 2018-04-27
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Wrocław Urząd Miejski Wrocławia
    pl. Nowy Targ 42377
    50141 Wrocław, woj. dolnośląskie
    tel. 71 7779230, 7779231, fax. 717 779 229
    REGON: 109467000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://bip.um.wroc.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Organizacja biesiady, w dniu 2 czerwca 2018 r., w godzinach od 12.00 – 22.00, a także w dniu 4 czerwca , w godzinach od 9.30 – 11.00, Śniadanie Wolności w ramach Festiwalu „Europa na widelcu”, która odbędzie się na rynku wrocławskim
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określa poniższy opis wymagań na dzień 2 czerwca: 1) Zaplanowanie i zorganizowanie biesiady europejskiej „Europejskie Hity Kulinarne...” z udziałem Roberta Makłowicza oraz udziałem 19 szefów kuchni (udział Roberta Makłowicza zapewni Zamawiający). 2) Udostępnienie miejsca gastronomicznego dla 19 kucharzy, w celu przygotowania 36.000 porcji (150-200g) potraw wg menu Zamawiającego wraz z dostarczeniem określonej ilości produktów niezbędnych do jego realizacji. Zapewnienie udziału 19 najlepszych szefów kuchni z wrocławskich restauracji wg listy dostarczonej przez Zamawiającego 3) Budowa 18 stoisk następujących kuchni europejskich: Austria (stoisko podwójne), Belgia(stoisko podwójne), Francja (stoisko podwójne), Grecja(stoisko podwójne), Niemcy(stoisko podwójne), Norwegia, Rumunia, Szwecja, Wielka Brytania (stoisko podwójne), Włochy(stoisko podwójne) oraz Dolny Śląsk( stoisko podwójne), wraz z ich dekoracją charakterystyczną dla danego kraju oraz zapleczem technicznym takim jak np.: stoły, każdy o długości ok.6 m, 18 namiotów (3mx6m w kolorze pomarańczowym lub białym), 2 chłodnie oraz 4 umywalki itp. dla potrzeb ekspedycji potraw wraz z ich demontażem. Zapewnienie namiotu ok. 6 m x 6 m na potrzeby przeprowadzenia warsztatów chleba oraz dwóch namiotów 3 m x 2 m na potrzeby warsztatów dla dzieci. 4) Zapewnienie prowadzącego imprezę: Pawła Gołębskiego 5) Dostarczenie, montaż i demontaż profesjonalnej aparatury nagłośnieniowej. Usługa ma polegać na zapewnieniu adekwatnej ilości głośników szeroko pasmowych, celem pokrycia dźwiękiem wyznaczonych miejsc tj.: strefy bezpośrednio przed sceną i w linii do 100 metrów od krawędzi sceny, strefy odsłuchowej na scenie dla prowadzących i występujących artystów, strefy okalających stół biesiadny oraz strefy jarmarku. Zamawiający wymaga zapewnienia systemu nagłośnieniowego typu: NEXO, MAYER lub L’Acustic, sterowany niezależnie ze stanowiska FOH mikserem audio cyfrowym minimum 104-o kanałowym, głośniki w technologii LINEARAY wyrównane liniowo w częstotliwościach od 500Hz do 16 kHz. Aparatura z systemem bezprzewodowych mikrofonów w ilości dwunastu sztuk (na komplet składa się hand held, bodypack, odbiornik). System z kompletem mikrofonów do nagłośnienia orkiestry w ilości czterdzieści pięć sztuk wysokiej klasy oraz okablowania całości aparatury i jej realizacji. 7) Dostarczenie, montaż i demontaż profesjonalnej aparatury oświetleniowej. Usługa ma polegać na dostarczeniu co najmniej 16 ruchomych punktów świetlnych, co najmniej 15 statycznych źródeł światła, stołu mikserskiego, okablowania całości aparatury oraz realizacji całości Imprezy 8) Dostarczenie, montaż i demontaż zadaszonej sceny nie mniejszej niż 14mx12m 9) Dostarczenie, montaż i demontaż ekranu diodowego o wymiarach nie mniejszych niż 6m x 4 m i rozdzielczości 10mm podwieszanego do konstrukcji 10) Zapewnienie obsługi elektrycznej całości imprezy 11) Dostarczenie dwóch niezależnych kontenerów-kas (co najmniej 5 stanowisk na kasę) wraz z obsługą (20 osób). Talony zostaną dostarczone przez Zamawiającego. 12) Zapewnienie ochrony całości imprezy w ilości 30 osób, profesjonalnych ochroniarzy na czas trwania całej Imprezy. 13) Dostarczenie, montaże i demontaż płotów zaporowych. Usługa ma polegać na zapewnieniu 350m płotków zaporowych o wysokości 1,2 m, oraz 50 m o wysokości 2.0m tak, aby wygrodzić następujące obszary: scenę, strefę backstage, punkty poboru prądu, zaplecze techniczne sceny, zaplecze stołu biesiadnego, strefę dla dzieci oraz strefę garderoby dla Artystów 14) Zapewnienie profesjonalnej realizacji kamerowej na co najmniej 5 kamer wraz z rozwiązaniem użycia kamery oddalonej od ekranu diodowego powyżej 120m wraz z wozem realizacyjnym w technologii HD. 15) Zaprojektowanie i wykonanie elementów scenografii sceny oraz stołów biesiadnych. W skład elementów scenografii stołu wchodzą: m.in. baner czołowy sceny, 12 sztuk banerów na bokach sceny o wymiarach 12m x 70 cm, 20 banerów o wym 630 cm X 70 cm z wizerunkiem flag 18 krajów europejskich, które znajdują się w menu a także inne elementy, które staną się elementami dekoracji i wystroju stołu biesiadnego. Scenografia sceniczna ma być scenografią multimedialną. Projekt graficzny loga na wszystkie elementy scenografii zostanie dostarczony przez Zamawiającego. 16) Zorganizowanie kącika gier i zabaw dla dzieci. W skład elementów kącika dla dzieci wchodzi: 2 animatorów/ opiekunów dzieci, którzy będą prowadzić gry i zabawy m.in. malowanie twarzy, pokazy baniek mydlanych, pokazy i zabawy ze szczudlarzami lub inne. 17) Zorganizowanie i zagospodarowanie miejsca na prezentacje turystyczne dla następujących krajów: Cypr, Słowacja, Chorwacja, Hiszpania, Czechy (wydzielić przestrzeń o wielkości 3 m na kraj wraz z zapewnieniem namiotów). 18) Zapewnienie przyłączy elektrycznych ww. miejsc 19) Zapewnienie adekwatnej ilości naczyń jednorazowych jadalnych otrębowych na potrzeby wyserwowania 36.000 porcji potraw wraz ze sztućcami i serwetkami. 20) Zapewnienie 50 stolików koktaliowych oraz 150 krzeseł, które będą rozstawiona na Rynku. 21) Zapewnienie sanitariatów w ilości 30 sztuk w tym: 25 toalet przenośnych typu standard, 2 toalety przenośne typu VIP oraz 5 przenośnych umywalek. 22) Zapewnienie sprzątania Rynku w trakcie i po zakończeniu Imprezy. 23) Zapewnienie 30 sztuk kubłów o pojemności 120l wraz z workami na odpady. 24) Zapewnienie profesjonalnej obsługi medycznej w tym: ambulans wraz z ratownikami medycznymi. 25) Zorganizowanie uroczystego przemarszu szefów kuchni z ul. Świdnickiej (okolice przejścia podziemnego) do miejsca startu całej biesiady czyli scena na Rynku. Przemarsz powinien odbywać się w otoczeniu bębniarzy, szczudlarzy itp. Ma być wielkim i uroczystym wydarzeniem dla uczestników imprezy. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określa poniższy opis wymagań na dzień 4 czerwca (Śniadanie Wolności na Rynku): 1. Zapewnienie 10 namiotów z montażem i demontażem dla potrzeb ustawienia stanowisk wydawczych stołu śniadaniowego 2. Zapewnienie 28 stołów z montażem i demontażem dla potrzeb ustawienia stołu śniadaniowego dla mieszkańców Wrocławia 3. Zapewnienie bielizny stołowej na stoły śniadaniowe takie jak, obrusy, serwety 4. Zapewnienie 100 krzeseł 5. Zapewnienie 30 stolików koktaliowych 6. Zapewnienie namiotów 5m x 5m transparentnych dla potrzeb zadaszenia stanowiska live cooking oraz stołu dla VIP 7. Zapewnienie stołu okrągłego 10- cio osobowego z montażem i demontażem dla potrzeb ustawienia stołu biesiadnego dla VIP 8. Zapewnienie bielizny stołowej na okrągły 10- cio osobowy stół (obrusy, serwety) 9. Zapewnienie 10 krzeseł dla Gości VIP 10. Zapewnienie stacji Live cooking dla potrzeb przyrządzania jajecznicy na trzy sposoby ( stanowisko do pracy, zlew, kuchenka indukcyjna) 11. Zapewnienie strefy wstępnej segregacji i przygotowania produktów dla potrzeb stanowiska live cooking ( stoły chłodnicze, stoły do pracy, regały) 12. Zapewnienie sprzętu drobnego do dystrybucji żywności na stanowisku 13. Podłączenie elektryki do stanowiska ekspedycji żywności 14. Zapewnienie produktów dla potrzeb podania 1000 porcji (150 g) jajecznicy 15. Zapewnienie dodatków do 1000 porcji jajecznicy (pomidory, bekon, pieczarki) 16. Zapewnienie 1000 porcji mixu bułeczek i masła 17. Zapewnienie jednorazówek dla potrzeb podania 1000 porcji jajecznicy 18. Zapewnienie obsługi kuchmistrzowskiej - 3 Szefów Kuchni 19. Zapewnienie obsługi kucharskiej - 6 pomocników kuchni 20. Zapewnienie obsługi kelnerskiej – 12 osób 21. Zapewnienie nagłośnienia strefy bezpośrednio wokół stołu śniadaniowego i w linii do 20 metrów od krawędzi stołu. Zamawiający wymaga zapewnienia systemu nagłośnieniowego typu: NEXO, MAYER lub L’Acustic, sterowany niezależnie ze stanowiska FOH mikserem audio cyfrowym minimum 104-o kanałowym, głośniki w technologii LINEARAY wyrównane liniowo w częstotliwościach od 500Hz do 16 kHz. Aparatura z systemem bezprzewodowych mikrofonów w ilości dwunastu sztuk (na komplet składa się hand held, bodypack, odbiornik). 22. Zapewnienie sanitariatów w ilości 10 sztuk w tym: 8 toalet przenośnych typu standard, 2 toalety przenośne typu VIP.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Dysponowanie zasobami innego podmiotu. 1.Wykonawca może w celu potwierdzenia spełniania warunków, o których mowa w dziale III.1.3 niniejszego ogłoszenia w stosownych sytuacjach oraz w odniesieniu do przedmiotowego zamówienia, polegać na zdolnościach technicznych lub zawodowych innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nim stosunków prawnych. 2.W odniesieniu do warunków dotyczących wykształcenia, kwalifikacji zawodowych lub doświadczenia, wykonawcy mogą polegać na zdolnościach innych podmiotów, jeśli podmioty te zrealizują, do realizacji których te zdolności są wymagane. 3.Zamawiający jednocześnie informuje, iż „stosowna sytuacja” o której mowa wystąpi wyłącznie w przypadku kiedy: - Wykonawca, który polega na zdolnościach lub sytuacji innych podmiotów udowodni zamawiającemu, że realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów, w szczególności przedstawiając zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia. 4.Wykonawcy ubiegający się wspólnie o udzielenie zamówienia (spółka cywilna, konsorcjum) - art. 23 ust. 1 ustawy Pzp, zobowiązani są do ustanowienia pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego,oraz załączają do oferty - pełnomocnictwo do reprezentowania Wykonawców w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego w formie oryginału lub kserokopii poświadczonej notarialnie.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach