Przetargi.pl
Organizacja biesiady PN. EUROPA NA WIDELCU w dniach 6 - 7 czerwca 2014 roku

Gmina Wrocław Urząd Miejski Wrocławia ogłasza przetarg

  • Adres: 50-141 Wrocław, pl. Nowy Targ 1-8
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel. 71 7779230, 7779231 , fax. 71 7779229
  • Data zamieszczenia: 2014-05-09
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Wrocław Urząd Miejski Wrocławia
    pl. Nowy Targ 1-8 1-8
    50-141 Wrocław, woj. dolnośląskie
    tel. 71 7779230, 7779231, fax. 71 7779229
    REGON: 00109467000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://bip.um.wroc.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Organizacja biesiady PN. EUROPA NA WIDELCU w dniach 6 - 7 czerwca 2014 roku
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest organizacja biesiady Europy na Widelcu w dniach 6-7 czerwca 2014 r. na wrocławskim Rynku. Rozpoczęcie imprezy o godz. 16.00 w dniu 6.06.2014 a zakończenie o 22.00 oraz w dniu 7.06.2014 od godz. 12.00 do 22.00 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określa poniższy opis wymagań: 1) Zaplanowanie i zorganizowanie I dnia biesiady tj. 6 czerwca Szaleństwa Szparagowo-Truskawkowe z udziałem Roberta Makłowicza, Piotra Bikonta oraz Piotra Kucharskiego. 2) Zaplanowanie i przeprowadzenie II dnia biesiady tj. 7 czerwca Biesiady europejskiej z udziałem szefów kuchni a także Roberta Makłowicza, Piotra Bikonta oraz Big Bandu jazzowego Zbigniewa Czwojdy. 3) Udostępnienie miejsca gastronomicznego dla 12 kucharzy, w celu przygotowania 36.000 porcji potraw wg menu Zamawiającego wraz z dostarczeniem określonej ilości produktów niezbędnych do jego realizacji. 4) Zapewnienie udziału 12 najlepszych szefów kuchni z wrocławskich restauracji wg listy dostarczonej przez Zamawiającego 5) Budowa 16 stoisk kuchni europejskich : Austria, Czechy, Francja, Grecja, Hiszpania, Holandia, Niemcy, Portugalia, Rumunia, Słowacja, Ukraina, Wielka Brytania, Włochy, Słowenia, Szwecja a także kuchnia Wrocławia wraz z ich dekoracją charakterystyczną dla danego kraju oraz zapleczem technicznym takim jak np.: 16 stołów, każdy o długości 6 m, 16 namiotów (3mx6m w kolorze pomarańczowym lub białym), 2 chłodnie itp. dla potrzeb ekspedycji potraw wraz z ich demontażem. 6) Zapewnienie prowadzącego imprezę: Pawła Gołębskiego 7) Dostarczenie, montaż i demontaż profesjonalnej aparatury nagłośnieniowej. Usługa ma polegać na zapewnieniu adekwatnej ilości głośników szeroko pasmowych, celem pokrycia dźwiękiem wyznaczonych miejsc tj.: strefy bezpośrednio przed sceną i w linii do 100 metrów od krawędzi sceny, strefy odsłuchowej na scenie dla prowadzących i występujących artystów, stery okalających stół biesiadny oraz strefy jarmarku. Zamawiający wymaga zapewnienia systemu nagłośnieniowego typu: NEXO, MAYER lub L Acustic, sterowany niezależnie ze stanowiska FOH mikserem audio cyfrowym minimum 104-o kanałowym głośniki w technologii LINEARAY wyrównane liniowo w częstotliwościach od 500Hz do 16 kHz. Aparatura z systemem bezprzewodowych mikrofonów w ilości dwunastu sztuk (na komplet składa się hand held, bodypack, odbiornik). System z kompletem mikrofonów do nagłośnienia orkiestry w ilości czterdzieści pięć sztuk wysokiej klasy oraz okablowania całości aparatury i jej realizacji. 9) Dostarczenie, montaż i demontaż profesjonalnej aparatury oświetleniowej. Usługa ma polegać na dostarczeniu co najmniej 16 ruchomych punktów świetlnych, co najmniej 15 statycznych źródeł światła, stołu mikserskiego, okablowania całości aparatury oraz realizacji całości Imprezy 10) Dostarczenie, montaż i demontaż zadaszonej sceny nie mniejszej niż 14mx12m 11) Dostarczenie, montaż i demontaż ekranu diodowego o wymiarach nie mniejszych niż 6m x 4 m i rozdzielczości 12mmm podwieszanego do konstrukcji 12) Zapewnienie obsługi elektrycznej całości imprezy 13) Dostarczenie dwóch niezależnych kontenerów-kas (co najmniej 5 stanowisk na kasę) wraz z obsługą (20 osób). Talony zostaną dostarczone przez Zamawiającego. 14) Zapewnienie ochrony całości imprezy w ilości 30 osób, profesjonalnych ochroniarzy na czas trwania całej Imprezy 15) Dostarczenie, montaże i demontaż płotów zaporowych. Usługa ma polegać na zapewnieniu 350m płotków zaporowych o wysokości 1,2 m, oraz 50 m o wysokości 2.0 m tak, aby wygrodzić następujące obszary: scenę, strefę backstage, punkty poboru prądu, zaplecze techniczne sceny, zaplecze stołu biesiadnego, strefę dla dzieci oraz strefę garderoby dla Artystów 16) Zapewnienie profesjonalnej realizacji kamerowej na co najmniej 5 kamery wraz z rozwiązaniem użycia kamery oddalonej od ekranu diodowego powyżej 120m 17) Zaprojektowanie i wykonanie elementów scenografii. W skład elementów scenografii wchodzą: m.in. baner czołowy sceny, 12 sztuk banerów na bokach sceny o wymiarach 12m x 70 cm, 20 banerów o wym 630 cm X 70 cm z wizerunkiem flag 20 krajów europejskich, które znajdują się w menu a także inne elementy, które staną się elementami dekoracji i wystroju stołu biesiadnego. Projekt graficzny loga na wszystkie elementy scenografii zostanie dostarczony przez Zamawiającego 18) Zorganizowanie kącika gier i zabaw dla dzieci. W skład elementów kącika dla dzieci wchodzi: 2 animatorów opiekunów dzieci, którzy będą prowadzić gry i zabawy m.in. malowanie twarzy, pokazy baniek mydlanych, pokazy i zabawy ze szczudlarzami lub inne 19) Zorganizowanie i zagospodarowanie miejsca na prezentacje turystyczne dla następujących krajów: Cypr, Słowacja, Chorwacja, Hiszpania, Czechy (wydzielić przestrzeń o wielkości 3 m na kraj) 20) Zapewnienie przyłączy elektrycznych ww. miejsc 21) Zapewnienie adekwatnej ilości naczyń jednorazowych na potrzeby wyserwowania 36.000 porcji potraw wraz ze sztućcami i serwetkami 22) Zapewnienie 50 stolików koktaliowych, które będą rozstawiona na Rynku 23) Zapewnienie sanitariatów w ilości 30 sztuk w tym: 25 toalet przenośnych typu standard, 2 toalety przenośne typu VIP oraz 5 przenośnych umywalek 24) Zapewnienie sprzątania Rynku w trakcie i po zakończeniu Imprezy 25) Zapewnienie 30 sztuk kubłów o pojemności 120l wraz z workami na odpady 26) Zapewnienie profesjonalnej obsługi medycznej w tym: ambulans wraz z ratownikami medycznymi 27) Zorganizowanie uroczystego przemarszu szefów kuchni z ul. W. Stwosza (okolice fontanny) do miejsca startu całej biesiady czyli scena na Rynku. Przemarsz powinien odbywać się w otoczeniu bębniarzy, szczudlarzy itp. Ma być wydarzeniem dla uczestników imprezy.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210000
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 2 dni

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Ocena koncepcji realizacji projektu
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.um.wroc.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach