Wojewódzki Szpital Psychiatryczny im. Tadeusza Bilikiewicza w Gdańsku ogłasza przetarg
- Adres: 80-282 Gdańsk, ul. Srebrniki
- Województwo: pomorskie
- Telefon/fax: tel. 58 52 47 500 , fax. 585 247 520
- Data zamieszczenia: 2020-09-09
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Wojewódzki Szpital Psychiatryczny im. Tadeusza Bilikiewicza w Gdańsku
ul. Srebrniki 17
80-282 Gdańsk, woj. pomorskie
tel. 58 52 47 500, fax. 585 247 520
REGON: 29346200000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.wsp-bilikiewicz.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
OGŁOSZENIU O ZAMÓWIENIU NA USŁUGI SPOŁECZNE Usługa przygotowania i dostarczenia wyżywienia dla pacjentów Wojewódzkiego Szpitala Psychiatrycznego w Gdańsku – znak sprawy Adm 10A/2020 - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1) Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi przygotowania i dostarczania całodziennego ( z wyjątkiem oddziału dziennego) wyżywienia pacjentów. Przedmiot zamówienia obejmuje w szczególności: a) przygotowanie z własnych produktów i dostarczanie całodziennego wyżywienia na potrzeby oddziałów całodobowych; b) przygotowanie z własnych produktów i dostarczanie obiadu oraz 1 raz w tygodniu suchego prowiantu na potrzeby oddziału dziennego; 2) dystrybucja posiłków do Zamawiającego w miejsca wskazane przez Zamawiającego: a) oddziały w budynku 19 – oddział przejściowy, OTUA(parter), 19B I piętro, OLAZA, 19 C2 II piętro, 19D III piętro; b) Oddziały budynku 20 – 20A parter, 20B I piętro, 20C II piętro,, 20D III piętro; c) Oddziały budynku 21 – 21B parter, 21A I piętro; d) budynek 19 parter ( od szczytu) - dla oddz. Dziennego Transport na poszczególne oddziały będzie się odbywał windami wskazanymi przez Zamawiającego do holi oddziałów 3) Całodzienne wyżywienie należy przygotować dla średnio 412 pacjentów oddziałów całodobowych. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zgłaszania mniejszej, ewentualnie większej liczby dziennych racji pokarmowych; wynikających z liczby aktualnie hospitalizowanych pacjentów. W przypadku zmniejszenia, bez prawa dochodzenia odszkodowania za niepełną realizację zamówienia. Określona ilość stanowi wielkość szacunkową, uzależnioną od ilości przyjętych pacjentów, posiadanych środków finansowych oraz treści wynegocjowanych kontraktów z Narodowym Funduszem Zdrowia. Na podstawie wymienionych przesłanek określone szacunkowe ilości mogą ulec zmniejszeniu i mogą zostać zredukowane do faktycznych potrzeb. 4) Wyżywienie dla pacjentów oddziału dziennego należy przygotować dla średnio 35 obiadów dziennie oraz 1 raz w tygodniu (piątek) suchego prowiantu przez okres 18 tygodni. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zgłaszania mniejszej, ewentualnie większej liczby dziennych racji pokarmowych; wynikających z liczby aktualnie hospitalizowanych pacjentów w przypadku zmniejszenia, bez prawa dochodzenia odszkodowania za niepełną realizację zamówienia. Określona ilość stanowi wielkość szacunkową, uzależnioną od ilości przyjętych pacjentów, posiadanych środków finansowych oraz treści wynegocjowanych kontraktów z Narodowym Funduszem Zdrowia. Na podstawie wymienionych przesłanek określone szacunkowe ilości mogą ulec zmniejszeniu i mogą zostać zredukowane do faktycznych potrzeb. 5) Usługa realizowana będzie zgodnie z Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2018 r. poz. 1541 z późn. zm.) a także przy przestrzeganiu zasad Dobrej Praktyki Higienicznej, Cateringowej i zasad systemu HACCP. 6) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został określony w Załączniku nr 1 wraz z dietami i kontrolą dostaw. Zamawiający informuje, że dotychczasowe żywienie pacjentów Szpitala odbywało się na bazie własnej kuchni, a niniejsza usługa mam być realizowana w okresie remontu kuchni Zamawiającego. W celu pełnego zrozumienia oraz kalkulacji oferty przez Wykonawcę Zamawiający dodatkowo przekazuje kopie przykładowych jadłospisów obowiązujących na kuchni Zamawiającego oraz stan pacjentów z jednego dnia. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający wymaga, aby Wykonawca posiadał: -aktualną decyzję/zezwolenie wydaną/wydane przez właściwy Państwowy Inspektorat Sanitarny potwierdzającą/potwierdzające spełnienie wymagań koniecznych do prowadzenia zakładu żywienia zbiorowego z uwzględnieniem żywienia pacjentów szpitala, w szczególności uprawniające Wykonawcę do przygotowywania posiłków, realizacji usług cateringowych/dystrybucji – kopię dołączyć do oferty, - złoży oświadczenie o posiadaniu systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności HACCP – wg Załącznika nr 5; - certyfikat ISO 22000
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Formularz oferty,Oświadczenie dot. Grupy kapitałowej; pełnomocnictwo – jeżeli dotyczy; Certyfikat ISO 22000
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą:
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Sukcesywne świadczenie usług cateringowych na potrzeby Wojewódzkiego Urzędu Pracy w Gdańsku w roku 2024.
Dodano: 2024-04-18 - Świadczenie usług cateringowych w 2024 roku
Dodano: 2024-03-28 - Świadczenie usługi cateringowej podczas 52 szkoleń w 2024 r.
Dodano: 2024-03-13 - Sukcesywne świadczenie usług cateringowych na potrzeby Pomorskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Lubaniu w ramach wydarzeń organizowanych w 2024 roku, takich jak szkolenia, konferencje, targi itp.
Dodano: 2024-03-05 - Usługa cateringowa zbiorowego żywienia w Zespole Szkół Ogólnokształcących nr 8 im. Jana Pawła II w Gdańsku
Dodano: 2024-02-23 - Przygotowanie i dostawa obiadów dla podopiecznych Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Kosakowie
Dodano: 2024-02-16 - Prowadzenie kuchni i świadczenie usług związanych z całodzienną obsługą przygotowywanie posiłków w pomieszczeniach wydzierżawionych przez Zamawiającego i dystrybucji posiłków do stołówki DPS w Pucku
Dodano: 2024-02-02 - PRZYGOTOWANIE I DOSTARCZANIE POSIŁKÓW
Dodano: 2024-01-27 - „Usługa wykonywania i dostarczenia posiłków dla Szkoły Podstawowej Nr 23 im. Dzieci Świata w Gdańsku
Dodano: 2024-01-16 - POSIŁKI DLA UCZESTNIKÓW KLUBU SENIOR+ ORAZ POSIŁKI DLA KLIENTÓW MIEJSKIEGO OŚRODKA POMOCY SPOŁECZNEJ W REDZIE
Dodano: 2023-12-12