Przetargi.pl
OGŁOSZENIU O ZAMÓWIENIU NA USŁUGI SPOŁECZNE Usługa przygotowania i dostarczenia wyżywienia dla pacjentów Wojewódzkiego Szpitala Psychiatrycznego w Gdańsku – znak sprawy Adm 10A/2020

Wojewódzki Szpital Psychiatryczny im. Tadeusza Bilikiewicza w Gdańsku ogłasza przetarg

  • Adres: 80-282 Gdańsk, ul. Srebrniki
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 58 52 47 500 , fax. 585 247 520
  • Data zamieszczenia: 2020-09-09
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Wojewódzki Szpital Psychiatryczny im. Tadeusza Bilikiewicza w Gdańsku
    ul. Srebrniki 17
    80-282 Gdańsk, woj. pomorskie
    tel. 58 52 47 500, fax. 585 247 520
    REGON: 29346200000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.wsp-bilikiewicz.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    OGŁOSZENIU O ZAMÓWIENIU NA USŁUGI SPOŁECZNE Usługa przygotowania i dostarczenia wyżywienia dla pacjentów Wojewódzkiego Szpitala Psychiatrycznego w Gdańsku – znak sprawy Adm 10A/2020
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1) Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi przygotowania i dostarczania całodziennego ( z wyjątkiem oddziału dziennego) wyżywienia pacjentów. Przedmiot zamówienia obejmuje w szczególności: a) przygotowanie z własnych produktów i dostarczanie całodziennego wyżywienia na potrzeby oddziałów całodobowych; b) przygotowanie z własnych produktów i dostarczanie obiadu oraz 1 raz w tygodniu suchego prowiantu na potrzeby oddziału dziennego; 2) dystrybucja posiłków do Zamawiającego w miejsca wskazane przez Zamawiającego: a) oddziały w budynku 19 – oddział przejściowy, OTUA(parter), 19B I piętro, OLAZA, 19 C2 II piętro, 19D III piętro; b) Oddziały budynku 20 – 20A parter, 20B I piętro, 20C II piętro,, 20D III piętro; c) Oddziały budynku 21 – 21B parter, 21A I piętro; d) budynek 19 parter ( od szczytu) - dla oddz. Dziennego Transport na poszczególne oddziały będzie się odbywał windami wskazanymi przez Zamawiającego do holi oddziałów 3) Całodzienne wyżywienie należy przygotować dla średnio 412 pacjentów oddziałów całodobowych. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zgłaszania mniejszej, ewentualnie większej liczby dziennych racji pokarmowych; wynikających z liczby aktualnie hospitalizowanych pacjentów. W przypadku zmniejszenia, bez prawa dochodzenia odszkodowania za niepełną realizację zamówienia. Określona ilość stanowi wielkość szacunkową, uzależnioną od ilości przyjętych pacjentów, posiadanych środków finansowych oraz treści wynegocjowanych kontraktów z Narodowym Funduszem Zdrowia. Na podstawie wymienionych przesłanek określone szacunkowe ilości mogą ulec zmniejszeniu i mogą zostać zredukowane do faktycznych potrzeb. 4) Wyżywienie dla pacjentów oddziału dziennego należy przygotować dla średnio 35 obiadów dziennie oraz 1 raz w tygodniu (piątek) suchego prowiantu przez okres 18 tygodni. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zgłaszania mniejszej, ewentualnie większej liczby dziennych racji pokarmowych; wynikających z liczby aktualnie hospitalizowanych pacjentów w przypadku zmniejszenia, bez prawa dochodzenia odszkodowania za niepełną realizację zamówienia. Określona ilość stanowi wielkość szacunkową, uzależnioną od ilości przyjętych pacjentów, posiadanych środków finansowych oraz treści wynegocjowanych kontraktów z Narodowym Funduszem Zdrowia. Na podstawie wymienionych przesłanek określone szacunkowe ilości mogą ulec zmniejszeniu i mogą zostać zredukowane do faktycznych potrzeb. 5) Usługa realizowana będzie zgodnie z Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2018 r. poz. 1541 z późn. zm.) a także przy przestrzeganiu zasad Dobrej Praktyki Higienicznej, Cateringowej i zasad systemu HACCP. 6) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został określony w Załączniku nr 1 wraz z dietami i kontrolą dostaw. Zamawiający informuje, że dotychczasowe żywienie pacjentów Szpitala odbywało się na bazie własnej kuchni, a niniejsza usługa mam być realizowana w okresie remontu kuchni Zamawiającego. W celu pełnego zrozumienia oraz kalkulacji oferty przez Wykonawcę Zamawiający dodatkowo przekazuje kopie przykładowych jadłospisów obowiązujących na kuchni Zamawiającego oraz stan pacjentów z jednego dnia.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający wymaga, aby Wykonawca posiadał: -aktualną decyzję/zezwolenie wydaną/wydane przez właściwy Państwowy Inspektorat Sanitarny potwierdzającą/potwierdzające spełnienie wymagań koniecznych do prowadzenia zakładu żywienia zbiorowego z uwzględnieniem żywienia pacjentów szpitala, w szczególności uprawniające Wykonawcę do przygotowywania posiłków, realizacji usług cateringowych/dystrybucji – kopię dołączyć do oferty, - złoży oświadczenie o posiadaniu systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności HACCP – wg Załącznika nr 5; - certyfikat ISO 22000
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Formularz oferty,Oświadczenie dot. Grupy kapitałowej; pełnomocnictwo – jeżeli dotyczy; Certyfikat ISO 22000

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach