Przetargi.pl
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU PUBLICZNYM NR 1/ Ż /2011 DOTYCZĄCE DOSTAW MIĘSA I WĘDLIN

Zakład Karny ogłasza przetarg

  • Adres: 75-950 Koszalin, ul. Strefowa 17
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Telefon/fax: tel. 094 3475200 , fax. 094 3410042
  • Data zamieszczenia: 2011-06-15
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny
    ul. Strefowa 17 17
    75-950 Koszalin, woj. zachodniopomorskie
    tel. 094 3475200, fax. 094 3410042
    REGON: 00126674000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: jednostka budżetowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU PUBLICZNYM NR 1/ Ż /2011 DOTYCZĄCE DOSTAW MIĘSA I WĘDLIN
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia są dostawy produktów zwierzęcych, mięsa i wyrobów mięsnych, które wg Wspólnego Słownika Zamówień należą do grupy15100000-9 oraz 15400000-2. Artykuły spożywcze objęte tym postępowaniem muszą spełniać wymagania norm PN lub europejskich norm zharmonizowanych. Wędliny oraz mięso winny mieć termin przydatności nie krótszy niż 5 dni (przechowywane w warunkach chłodniczych),a wyroby podrobowe winny mieć termin przydatności nie krótszy niż 48h licząc od dnia zrealizowania dostawy. Wszystkie artykuły mają mieć barwę swoistą dla danego wyrobu, osłonki nie mogą odchodzić od farszu, niedopuszczalna jest barwa szarozielona oraz zawilgocenie osłonki. Dowóz dostaw gwarantuje wykonawca własnym środkiem transportu, który posiada stosowne decyzje administracyjne wydane przez urzędowe organy kontroli żywności, w terminie podanym przez zamawiającego. Wykonawca odpowiada za stan techniczny i jakościowy dostarczanych produktów do magazynów żywnościowych znajdujących się na terenie zakładu zamawiającego. Każdy dostarczany produkt musi posiadać oznakowanie zgodnie z zapisami rozdziału 11 działu II ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz. U. z 2006 r. nr 171 poz. 1225 ze zmianami). Wykonawca dostarcza przy każdej dostawie Handlowy Dokument Identyfikacyjny oraz na każde żądanie zamawiającego atestaty jakości (lub certyfikaty jakości, jeżeli takie posiada). Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonania, badania dostarczanego towaru pod względem spełniania wymagań określonych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia. W przypadku stwierdzenia nieprawidłowości w badanym towarze koszty badania pokrywa dostawca. Część I Lp. Nazwa artykułu Ilość w kg Kod CPV 1 Blok drobiowy 1000 15131120-2 2 Boczek mielony 1000 15131120-2 3 Kaszanka 750 15131134-3 4 Kiełbasa biała parzona 900 15131120-2 5 Kiełbasa studencka 900 15131120-2 6 Kiełbasa mortadela 800 15131120-2 7 Kiełbasa jarmarczna 800 15131120-2 8 Kiełbasa kanapkowa 800 15131120-2 9 Kiełbasa krakowska parzona 100 15131120-2 10 Kiełbasa ogniskowa 900 15131120-2 11 Kiełbasa parówkowa drobiowa 800 15131120-2 12 Kiełbasa pasztetowa 800 15131120-2 13 Kiełbasa popularna 1000 15131120-2 14 Kiełbasa popularna drobiowa 100 15131120-2 15 Kiełbasa szynkowa drobiowa 100 15131120-2 16 Kiełbasa szynkowa wieprzowa 120 15131120-2 17 Kiełbasa śląska 100 15131120-2 18 Kiełbasa śniadaniowa 800 15131120-2 19 Kiełbasa zwyczajna drobiowa 800 15131120-2 20 Kiszka ziemniaczana 1000 15131120-2 21 Metka 550 15131120-2 22 Pasztet pieczony 800 15131120-2 23 Podgardle wędzone 800 15131600-1 24 Polędwica z indyka 100 15131120-2 25 Salceson czarny 700 15131120-2 26 Salceson włoski 700 15131120-2 27 Serdelki drobiowe 900 15131120-2 28 Szynka gotowana 100 15131120-2 29 Szynka mozaika 100 15131120-2 Część II Lp. Nazwa artykułu Ilość w kg 1 Karkówka z/k 1300 15113000-3 2 Mięso gulaszowe wieprzowe 3500 15100000-9 3 Smalec wieprzowy 800 15412100-0 4 Wątroba wieprzowa 900 15114000-0 Cześć III Lp. Nazwa artykułu Ilość w kg 1 Żołądki drobiowe 800 15114000-0 2 Mięso gulaszowe drobiowe 3000 15100000-9 3 Serca drobiowe 800 15114000-0 Dopuszcza się składanie ofert częściowych. Oznacza to, że ocena każdej oferty będzie prowadzona kolejno, indywidualnie w obrębie danej części. Ilość dostarczanego artykułu będzie zamawiana sukcesywnie w wysokościach określonych przez zamawiającego w zamówieniu przesłanym faxem z co najmniej 2 - dniowym wyprzedzeniem, a w sporadycznych przypadkach telefonicznie. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych. Zamawiający nie przewiduje zamówień uzupełniających, na wyżej wymienione artykuły. Podane ilości przedmiotu zamówienia są wielkościami szacunkowymi. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany ilości dostaw poszczególnych produktów (zwiększenia lub zmniejszenia o 30%), przy zachowaniu podanej przez wykonawcę ceny brutto za dany produkt. Z tytułu niezrealizowania całości dostaw, wykonawcy nie przysługują roszczenia wobec zamawiającego. Zamawiający zobowiązuje się do wybrania nie mniej niż 70% ilości asortymentu. Zamawiający zastrzega sobie prawo wydłużenia okresu obowiązywania umowy do czasu wyczerpania ilości przedmiotu zamówienia.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151000009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: zamawiający nie wymaga wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach