Przetargi.pl
Obiady dla uczestników Letnich Obozów Naukowych 2011 w ramach projektu Z Nauką Ścisłą za Pan Brat

Gmina Miasta Rypina ogłasza przetarg

  • Adres: 87-500 Rypin, ul. Warszawska 40
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 54 280 96 19 , fax. 54 280 96 54
  • Data zamieszczenia: 2011-06-22
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Miasta Rypina
    ul. Warszawska 40 40
    87-500 Rypin, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 54 280 96 19, fax. 54 280 96 54
    REGON: 91086671000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.rypin.eu
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Obiady dla uczestników Letnich Obozów Naukowych 2011 w ramach projektu Z Nauką Ścisłą za Pan Brat
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Opis przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest usługa obejmująca: a) przygotowanie obiadu z zgodnie z wymogami Zamawiającego określonymi w dalszej części opisu przedmiotu zamówienia; b) dostarczenie obiadu w terminie oraz w miejsce wskazane przez Zamawiającego w dalszej części opisu przedmiotu zamówienia oraz podanie go podzielonego na porcje. Charakterystyka posiłku Posiłek (obiad), o którym mowa powyżej musi: a) być posiłkiem podanym (na ciepło) temperatura wewnątrz, w momencie serwowania co najmniej 60?C; b) posiadać skład obejmujący (1 porcja): ? 150 g ziemniaków, ? 100 g mięsa drobiowego lub wołowego, ? 150 g surówki, ? sok owocowy 200 ml c) być przygotowany z produktów oraz w warunkach sanitarnych czyniących zadość wszystkim obowiązującym przepisom w zakresie żywności i żywienia. Warunki oraz miejsce wykonania usługi: a) posiłki powinny zostać dostarczone w sposób gwarantujący utrzymanie przez nie odpowiedniej temperatury (podawany posiłek powinien być ciepły) oraz podane w opakowaniach/naczyniach jednorazowych lub czystych naczyniach wielokrotnego użytku. Do obowiązków Wykonawcy należy zapewnienie czystych sztućców dla każdego ze spożywających posiłek. b) do obowiązków Wykonawcy należy zapewnienie sali, stołówki lub innego miejsca do spożycia posiłku. Sala taka powinna być wyposażona w sposób gwarantujący miejsce siedzące w czasie spożywania posiłku dla każdej z osób oraz odpowiednie warunki sanitarne i higieniczne określone przepisami prawa. Miejsce spożywania posiłku nie może znajdować się dalej niż 400 metrów trasy pieszej od budynku Biblioteki Głównej Politechniki Łódzkiej, znajdującego się w Łodzi, przy ul. Wólczańskiej 223. Posiłki muszą być przygotowane zgodnie z przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2010 r. Nr 136 poz. 914 z późn. zm.) oraz przepisami aktów wykonawczych, wydanych na podstawie powyższej ustawy. Zakres oraz termin wykonania usługi: 4, 5, 6, 7, 8 lipca 2011 roku po 175 porcji, 11, 12, 13, 14, 15 lipca 2011 roku po 182 porcje, 18, 19, 20, 21, 22 lipca 2011 roku po 169 porcji. W ramach całego zamówienia Wykonawca przygotuje, dostarczy i poda łącznie 2 630 porcji obiadu
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553220003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.rypin.eu
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach