108 Szpital Wojskowy z Przychodnią SP ZOZ ogłasza przetarg
- Adres: 19-300 Ełk, ul. Kościuszki 30
- Województwo: warmińsko-mazurskie
- Telefon/fax: tel. 087 6219803 , fax. 087 6219807
- Data zamieszczenia: 2015-12-09
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: 108 Szpital Wojskowy z Przychodnią SP ZOZ
ul. Kościuszki 30 30
19-300 Ełk, woj. warmińsko-mazurskie
tel. 087 6219803, fax. 087 6219807
REGON: 79050667300000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.108spzoz.elk.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Numer sprawy: 20/2015-DZP/PNO. Nazwa zadania: Dostawa artykułów spożywczych, mleka i wyrobów mleczarskich, wyrobów mięsnych i wędliniarskich, drobiu, ryb oraz pieczywa.. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
amawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych na jedną lub większą liczbę wymienionych w niniejszej specyfikacji części zamówienia - zadania od 1 do 5. Każdy z wykonawców może złożyć ofertę na wybrane przez siebie zadanie lub zadania, jednak nie więcej niż dopuszczalna liczba zadań Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych, mleka i wyrobów mleczarskich, wyrobów mięsnych i wędliniarskich, drobiu, ryb oraz pieczywa. Termin przydatności do spożycia asortymentu określonego w umowie nie będzie krótszy niż połowa okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu licząc od dnia dostawy Reklamacje będą załatwiane w terminie 5 dni roboczych. Wymagania stawiane wykonawcy: warunki transportu (zgodne z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia - Dz. U. z 2006 r. nr 171, poz. 1225 oraz rozporządzeniem w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności - Dz. U. z 2003 r. nr 21, poz. 179) oznakowanie produktu zgodnie z wymaganiami rozporządzenia w sprawie oznakowania środków spożywczych (Dz. U. z 2007 r. nr 137, poz. 966); zgodnie z przepisami tego rozporządzenia oznakowanie musi zawierać: nazwę, pod którą środek jest wprowadzony do obrotu; wykaz i ilość składników lub kategorii składników; zawartość netto w opakowaniu; datę minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia; warunki przechowywania; firmę i adres producenta lub przedsiębiorcy paczkującego środek spożywczy; nazwę i adres producenta. W przypadku dostaw produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych: wykonawca musi posiadać decyzję właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej dotyczącej możliwości produkcji lub obrotu danym produktem spożywczym będącym przedmiotem zamówienia; wykonawca musi posiadać dokument potwierdzający stosowanie systemu HACCP (certyfikat wydany przez jednostkę certyfikującą lub zaświadczenie Państwowego Lekarza Weterynarii); warunki transportu muszą być zgodne z zasadami GMP/GHP (GMP jest to Dobra Praktyka Produkcyjna obejmująca działania mające na celu, aby produkcja żywności oraz wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością odbywała się w sposób zapewniający bezpieczeństwo żywności, zgodnie z jej przeznaczeniem, GHP Dobra Praktyka Higieniczna obejmuje działania związane z warunkami i środkami podejmowanymi celem zapewnienia produkcji bezpiecznej żywności na wszystkich etapach produkcji) dostawy mięsa powinny odbywać się w zamkniętych opakowaniach lub pojemnikach plastikowych z pokrywami, posiadającymi stosowne atesty, pojemnikach plombowanych lub metkowanych, czystych, nieuszkodzonych; przy każdej dostawie produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych mleka przetworów mlecznych, ryb dostawca ma obowiązek przedstawić Handlowy dokument identyfikacyjny zgodnie z ustawą o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. nr 17, poz. 127) oraz rozporządzeniem WE 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z 29 kwietnia 2004 r., ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UE L139 z 30 kwietnia 2004 r.) Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi opisanymi dla przedmiotu zamówienia. Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań umowy, Ustalenia i decyzje dotyczące wykonywania zamówienia uzgadniane będą przez zamawiającego z ustanowionym przedstawicielem wykonawcy. Określenie przez wykonawcę telefonów kontaktowych i numerów fax. oraz innych ustaleń niezbędnych dla sprawnego i terminowego wykonania zamówienia. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia.. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158100009
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Termin realizacji dostawy
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.108spzoz.elk.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawę i sprzedaż pieczywa dla Placówki Opiekuńczo - Wychowawczej Nr 3 w Elblągu ul. Mazurska 6
Dodano: 2016-05-17 - Dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 5 im. Marii Konopnickiej w Ełku przez okres od 01.01.2016 r. do 31.12.2016 r.
Dodano: 2015-12-02 - Sukcesywne dostawy pieczywa oraz wyrobów cukierniczych na potrzeby Zakładu Karnego w Barczewie
Dodano: 2015-11-23 - Dostawa i sprzedaż pieczywa dla Socjalizacyjnej Całodobowej Placówki Opiekuńczo - Wychowawczej w Elblągu
Dodano: 2015-11-18 - Zakup i dostawy pieczywa i wyrobów ciastkarskich oraz warzyw i owoców w 2016 r. na rzecz 21 Wojskowego Oddziału Gospodarczego w Elblągu
Dodano: 2015-10-28 - Pieczywo
Dodano: 2015-10-15 - DOSTAWA PIECZYWA I WYROBÓW CUKIERNICZYCH NA RZECZ 24 WOJSKOWEGO ODDZIAŁU GOSPODARCZEGO W 2015 ROKU
Dodano: 2015-10-12 - DOSTAWA PIECZYWA I WYROBÓW CUKIERNICZYCH NA RZECZ JEDNOSTKI WOJSKOWEJ NR 4352 W GIŻYCKU
Dodano: 2015-08-13 - Dostawa pieczywa i wyrobów ciastkarskich do Szkolnego Schroniska Młodzieżowego w Olsztynie Obiektu nr 3 Kłobuk w Nowej Kaletce 2
Dodano: 2015-04-16 - Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej Nr 22 im. Marii Dąbrowskie w Olsztynie w 2015 r.
Dodano: 2015-01-15