Centrum Usług Społecznych w Słupnie ogłasza przetarg
- Adres: 09-472 Słupno, ul. Warszawska 26A
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel. 24 261 91 78
- Data zamieszczenia: 2023-05-31
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Centrum Usług Społecznych w Słupnie
ul. Warszawska 26A
09-472 Słupno, woj. mazowieckie
tel. 24 261 91 78
REGON: 610006559 - Adres strony internetowej zamawiającego: http://cus.slupno.eu/www/
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Nowe usługi społeczne z zakresu wspierania rodziny pn.: " Posiłek do domu dla osób samotnych i starszych" w ramach projektu Centrum Usług Społecznych w Gminie Słupno" - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
4. Ogólne wymagania dotyczące usługi dostarczania posiłków do odbiorcy:• Odbiorcą jest 20 Uczestników Projektu wskazanych przez Zamawiającego zamieszkałych na terenie Gminy Słupno. • Łączna liczba posiłków wydana przez okres świadczenia usługi to 2 080 posiłków tj. 20 osób x 104 dni. • Usługa będzie realizowana od 19 czerwca 2023 r. do 30 września 2023 r. • Obiady dowożone do Uczestnika Projektu będą 7 dni w tygodniu (wraz z sobotą, niedzielą i świętami) między godziną 12:00 a 14:00 przez 104 dni.• Wykonawca starający się o udzielenie zamówienia zobowiązany jest do przygotowywania posiłków zgodnie z przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 206 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2022 poz. 2132 ze zm.) oraz normami systemu HACAP. • Wykonawca musi posiadać własny transport przystosowany do przewozu posiłków.• Każdy posiłek musi składać się z dwóch dań obiadowych: zupy i dania drugiego o wartości odżywczej i kaloryczności zgodnej z wymogami obowiązującymi w żywieniu oraz powszechnie obowiązującymi przepisami prawa w tym zakresie. Minimalna ilość składająca się na jeden posiłek: Pierwsze danie:o zupa – minimum 450 ml drugie danie:o ziemniak, kasza, ryż, makaron – minimum 390 go dania mięsne/rybne – minimum 250 g (bez kości, sosu, panierki, po obróbce termicznej)o dania mięsno – warzywne jarskie (np. pierogi) – minimum 350 g o surówka, gotowane warzywa – minimum 250g• Posiłki muszą być urozmaicone, nie mogą się powtarzać częściej niż co 7 dni.• Posiłki muszą być przygotowywane w dniu ich wydania. Nie jest dopuszczalne wcześniejsze przygotowanie posiłków i dowożenie ich w kolejnych dniach.• Zamawiający w celu weryfikacji jakości wydawanych posiłków dla Uczestników Projektu ma prawo raz w tygodniu z 2 dniowym wyprzedzeniem do kontroli obiadu w postaci dodatkowej porcji.• Wykonawca będzie prowadził rzetelny rejestr wydawanych posiłków zgodnie z przekazanym harmonogramem i wytycznymi przez Zamawiającego.• Wykonawca wydaje posiłek tylko osobom wskazanym na liście, niedopuszczalne jest pozostawianie posiłku osobom trzecim. Uczestnik Projektu potwierdza odbiór posiłku własnoręcznym podpisem.• W razie stwierdzenia przez Zamawiającego, iż posiłki wydawane są niezgodnie z opisem przedmiotu zamówienia, Zamawiający ma prawo odmówić zapłaty za wydane w ten sposób posiłki.• Wykonawca zobowiązany jest do przedstawienia Zamawiającemu jadłospisu w każdy piątek na kolejne 7 dni. • Wykonawca zobowiązany jest do posiadania decyzji o możliwości przygotowywania i wydawania posiłków właściwego inspektora sanitarnego, uprawniającej go do prowadzenia działalności w zakresie żywienia zbiorowego z wymogami przepisów prawa lub zaświadczenia o wpisie do zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej.• Pracownicy pracujący na rzecz Wykonawcy, którzy będą wydawać posiłki w ramach realizacji usługi są zobowiązani są do posiadania aktualnych orzeczeń lekarskich dla celów sanitarno-epidemiologicznych o braku przeciwwskazań do wykonywania pracy. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 85320000-8
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu na zasadach określonych w Rozdziale IX SWZ, oraz spełniają określone przez Zamawiającego warunki udziału w postępowaniu.2. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące:1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczymZamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów;posiadają zgłoszoną działalność podlegającą urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia,3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej:są ubezpieczeni od odpowiedzialności cywilnej (deliktowej, kontraktowej) w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na łączną sumę gwarancyjną co najmniej 100.000,00 PLN,4) zdolności technicznej lub zawodowej:w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonali lub wykonują co najmniej jedno zamówienie odpowiadające swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia, tj. związane z dostarczaniem świeżych posiłków o wartości co najmniej 100.000,00 zł brutto (Zamawiający nie dopuszcza sumowania wartości zamówień tzn. wymaga jednej umowy o wartości co najmniej 100.000,00 zł brutto),oraz Wykonawca wykaże, że dysponuje osobami o odpowiednich kwalifikacjach zawodowych, doświadczeniu i wykształceniu niezbędnym do wykonywania przedmiotu zamówienia tj.:Zamawiający wymaga zatrudnienia przez Wykonawcę lub Podwykonawcę na podstawie umowy o pracę osoby wykonującej funkcję KOORDYNATORA USŁUGI:- doświadczenie koordynatora usługi liczone w latach zatrudnienia na stanowisku koordynatora usług – wymagane minimum 2 lata.3. Zamawiający, w stosunku do Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, w odniesieniu do warunku dotyczącego zdolności technicznej lub zawodowej – dopuszcza łączne spełnianie warunku przez Wykonawców.4. Zamawiający może na każdym etapie postępowania, uznać, że wykonawca nie posiada wymaganych zdolności, jeżeli posiadanie przez wykonawcę sprzecznych interesów, w szczególności zaangażowanie zasobów technicznych lub zawodowych wykonawcy w inne przedsięwzięcia gospodarcze wykonawcy może mieć negatywny wpływ na realizację zamówienia.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-06-09
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Realizacja projektu pn. "Pokonać ograniczenia!"
Dodano: 2023-10-03 - Nowe usługi społeczne z zakresu wspierania rodziny w ramach projektu Centrum Usług Społecznych w Gminie Słupno.
Dodano: 2023-08-21 - .Nowe usługi społeczne z zakresu wspierania rodziny w ramach projektu Centrum Usług Społecznych w Gminie Słupno.
Dodano: 2023-06-22 - Nowe usługi społeczne z zakresu wspierania rodziny w ramach projektu Centrum Usług Społecznych w Gminie Słupno
Dodano: 2023-06-05 - Nowe usługi społeczne w projekcie „Centrum Usług Społecznych w Gminie Słupno”
Dodano: 2023-05-30 - Nowe usługi społeczne z zakresu wspierania rodziny w ramach projektu Centrum Usług Społecznych w Gminie Słupno
Dodano: 2023-05-30 - Rekrutacja, szkolenie i koordynacja pracy 700 wolontariuszy w trakcie trwania EuroSkills Gdańsk 2023
Dodano: 2023-05-22 - Realizacja zadań Miejskiej Komisji Rozwiązywania Problemów Alkoholowych przez Pana Piotra Adamkowicza.
Dodano: 2017-07-10