Przetargi.pl
NAPRAWA I KONSERWACJA SPRZĘTU KUCHENNO - GASTRONOMICZNEGO NA RZECZ JEDNOSTKI WOJSKOWEJ NR 4352 GIŻYCKO Z PODZIAŁEM NA TRZY CZĘŚCI. CZĘŚĆ 1 - NAPRAWA I KONSERWACJA SPRZĘTU KUCHENNO-GASTRONOMICZNEGO W M. KRUKLANKI, GIŻYCKO, GOŁDAP. CZĘŚĆ 2 - NAPRAWA I KONSERWACJA SPRZĘTU KUCHENNO-GASTRONOMICZNEGO W M. BEMOWO PISKIE, ORZYSZ. CZĘŚĆ 3 - NAPRAWA I KONSERWACJA SPRZĘTU KUCHENNO-GASTRONOMICZNEGO W M. GOŁDAP.

Jednostka Wojskowa Nr 4352 ogłasza przetarg

  • Adres: 11-500 Giżycko, ul. Nowowiejska 20
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Telefon/fax: tel. 87 429 46 02 , fax. 87 429 46 41
  • Data zamieszczenia: 2012-07-04
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Jednostka Wojskowa Nr 4352
    ul. Nowowiejska 20 20
    11-500 Giżycko, woj. warmińsko-mazurskie
    tel. 87 429 46 02, fax. 87 429 46 41
    REGON: 28060211800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.24wog.wp.mil.pl, www.bip.mon.gov.pl, www.army.mil.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Obrona

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    NAPRAWA I KONSERWACJA SPRZĘTU KUCHENNO - GASTRONOMICZNEGO NA RZECZ JEDNOSTKI WOJSKOWEJ NR 4352 GIŻYCKO Z PODZIAŁEM NA TRZY CZĘŚCI. CZĘŚĆ 1 - NAPRAWA I KONSERWACJA SPRZĘTU KUCHENNO-GASTRONOMICZNEGO W M. KRUKLANKI, GIŻYCKO, GOŁDAP. CZĘŚĆ 2 - NAPRAWA I KONSERWACJA SPRZĘTU KUCHENNO-GASTRONOMICZNEGO W M. BEMOWO PISKIE, ORZYSZ. CZĘŚĆ 3 - NAPRAWA I KONSERWACJA SPRZĘTU KUCHENNO-GASTRONOMICZNEGO W M. GOŁDAP.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia są usługi - remontowe i konserwacyjne sprzętu kuchenno - gastronomicznego, znajdującego się na wyposażeniu poszczególnych jednostek, zgodnie z podziałem zamówienia na poszczególne części. Zamawiający dzieli niniejsze zamówienie na trzy części. Wykonawca może złożyć ofertę na wybrana przez siebie część - na jedną, dwie bądź trzy części. Część 1 - naprawa i konserwacja sprzętu kuchenno-gastronomicznego w m. Kruklanki, Giżycko, Gołdap w szacunkowej łącznej ilości 545 roboczogodzin rozłożonych na obiekt koszarowy na terenie Jednostki Wojskowej Nr 3797 ul. Wojska Polskiego 21, 11 - 500 Giżycko. obiekt koszarowy na terenie Jednostki Wojskowej Nr 3797 ul. Nowowiejska 20, 11 - 500 Giżycko. obiekt koszarowy na terenie Jednostki Wojskowej Nr 3797 ul. 1 Maja 14,11 - 500 Giżycko. obiekt koszarowy na terenie Jednostki Wojskowej Nr 2568 ul. gen. J. Bema 7, 11 -600 Węgorzewo. obiekt koszarowy na terenie Jednostki Wojskowej Nr 2031 Kruklanki, 11 - 601 Kruklanki. obiekt koszarowy ul. Moniuszki 6, 11 - 500 Giżycko. Część 2 - naprawa i konserwacja sprzętu kuchenno-gastronomicznego w m. Bemowo Piskie, Orzysz w szacunkowej łącznej ilości 388 roboczogodzin rozłożonych na obiekt koszarowy na terenie Jednostki Wojskowej Nr 2098 w Bemowie Piskim ul. Kętrzyńskiego 1, 12-230 Biała Piska. Przedszkole Nr 145 w Bemowie Piskim, ul. Przedszkolaków 193, 12-230 Biała Piska. obiekt koszarowy na terenie Jednostki Wojskowej Nr 1460 ul. Wojska Polskiego 23, 12 - 250 Orzysz. Część 3 - naprawa i konserwacja sprzętu kuchenno-gastronomicznego w m. Gołdap w szacunkowej łącznej ilości 115 roboczogodzin obejmujących obiekt koszarowy na terenie Jednostki Wojskowej Nr 4808 ul. Partyzantów 33, 19 -500 Gołdap. UWAGA: PODANE ILOŚCI ROBOCZOGODZIN SĄ JEDYNIE ILOŚCIAMI SZACUNKOWYMI. SZACUJĄC ILOŚĆ ROBOCZOGODZIN ZAMAWIAJĄCY UWZGLĘDNIŁ ZARÓWNO PRZEGLĄD JAK I NAPRAWĘ WRAZ Z EWENTUALNYM KOSZTEM CZĘŚCI ZAMIENNYCH, WYCIĄGAJĄC ŚREDNIĄ, TAK BY ORIENTACYJNIE WSKAZAĆ SKALĘ WIELKOŚCI ZAMÓWIENIA. 2.Informacyjny wykaz sprzętu podlegającego przeglądom konserwacyjnym zawiera Załącznik nr 3 do SIWZ. Zamawiający informuje iż ilość sprzętu może ulec zmianie w ciągu roku. 3. Sprzęt podlegający przeglądom konserwacyjnym i remontom można obejrzeć w miejscu ich zamontowania po uprzednim uzgodnieniu z osobami merytorycznie odpowiedzialnymi za realizację zamówienia. 4. Wykaz czynności oraz normy czasowe zawarto w normatywie czasowym - Załączniki nr 1 i 2 do SIWZ - przeglądy konserwacyjne wykonywane raz w kwartale, awaryjne naprawy bieżące oraz główne sprzętu będącego w użytkowaniu. W przypadku naprawy sprzętu będącego na ewidencji JW 4352 nie ujętego w Normatywie czasowym napraw i remontów sprzętu gastronomicznego i chłodniczego, podstawę do wykonania usługi stanowić będzie pisemne zamówienia Zamawiającego określające zakres i przedmiot wykonania usługi. Każdorazowo przed wykonaniem przeglądu konserwacyjnego Zamawiający określi egzemplarze sprzętu, które będą jemu podlegać. 5. Wykonawca musi posiadać świadectwo kwalifikacji uprawniające do działalności polegającej na obsłudze technicznej, demontażu oraz naprawie urządzeń i instalacji zawierających substancje kontrolowane, a także na odzysku substancji kontrolowanych, ich recyklingu, regeneracji, przekazywaniu do ponownego użytkowania oraz obrocie nimi. Podstawa- Ustawa z dnia 20 kwietnia 2004r o substancjach zubożających warstwę ozonową. 6.Sprzęt będący w okresie gwarancji podlega tylko przeglądowi konserwacyjnemu. 7.Wykonawca podejmie naprawę urządzeń chłodniczych wskazanych przez Zamawiającego po zgłoszeniu awarii w ciągu 24 godzin od chwili przyjęcia zgłoszenia dotyczy także dni świątecznych, wolnych od pracy oraz w ciągu 48 godzin od chwili przyjęcia zgłoszenia dla pozostałego sprzętu i urządzeń. 8.W przypadku nie wywiązania się z zobowiązania określonego w ust. 4 Wykonawca pokryje koszty związane z naprawą sprzętu i urządzeń w miejscu naprawy wskazanym przez Zamawiającego. 9.Wykonawca do wykonywania napraw i remontów sprzętu będzie używał części nowych, nie poddawanych regeneracji, o jakości technicznej, co najmniej takiej samej jak zamontowane oryginalnie. 10.Każdorazowo po dokonaniu naprawy, konserwacji lub przeglądu stanu technicznego, Wykonawca wystawi fakturę załączając do niej załącznik-kosztorys, specyfikację lub kartę usługi w którym wyszczególni zakres czynności oraz użyte części zamienne i materiały do naprawy i konserwacji. Do każdej pozycji w kosztorysie wykonanej usługi przypisana zostanie strona, tabela oraz nr czynności wg normatywu czasowego napraw i remontów sprzętu gastronomicznego lub chłodniczego określającego ilość roboczogodzin na wykonywaną czynność wg Załącznika nr 1 i 2. 11.W przypadku zastosowania materiału i części będącej w zasobach magazynowych Wykonawcy zużytej do wykonania usługi, Wykonawca przedstawi w formie załącznika kserokopię arkusza z ceną rozliczeniową magazynu Wykonawcy. 12.Zamawiający zastrzega sobie prawo do sprawdzenia wartości tych materiałów i części na rynku krajowym ograniczając się do cen producenta lub cen hurtowni znajdujących się w rejonie województwa siedziby Zamawiającego lub Wykonawcy. 13.Usterki sprzętu i urządzeń Służby Żywnościowej wymagające nieskomplikowanych drobnych napraw, usuwane będą w miejscu ich użytkowania , natomiast wymagające specjalistycznych napraw przewożone będą do naprawy w warsztacie Wykonawcy. 14.Wykonawca zobowiązuje się do naprawy sprzętu w przeciągu 7 dni roboczych. 15. W przypadkach szczególnych na prośbę Wykonawcy Zamawiający może przedłużyć termin naprawy o kolejne 7 dni. 16. Koszty dojazdu oraz transportu sprzętu i urządzeń od i do Zamawiającego, ponosi Wykonawca we własnym zakresie. 17. Na żądanie Zamawiającego, najpóźniej w dniu zawarcia umowy, Wykonawca przedłoży świadectwo kwalifikacji uprawniające do działalności polegającej na obsłudze technicznej, demontażu oraz naprawie urządzeń i instalacji zawierających substancje kontrolowane, a także na odzysku substancji kontrolowanych, ich recyklingu, regeneracji, przekazywaniu do ponownego użytkowania oraz obrocie nimi (zgodnie z Ustawą z dnia 20 kwietnia 2004 r. o substancjach zubożających warstwę ozonową). Niezłożenie świadectwa kwalifikacji na wezwanie Zamawiającego, oznaczać będzie rezygnację Wykonawcy z zawarcia umowy z Zamawiającym.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 507300001
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Wielkość narzutu (w procentach) ceny zakupionych części lub ceny rozliczeniowej części w magazynie Wykonawcy
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.24wog.wp.mil.pl, www.army.mil.pl, www.bip.mon.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach