Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Łęcznej ogłasza przetarg
- Adres: 21-010 Łęczna, ul. Krasnystawska
- Województwo: lubelskie
- Telefon/fax: tel. 817 516 300 , fax. 817 526 301
- Data zamieszczenia: 2020-10-08
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Łęcznej
ul. Krasnystawska 52
21-010 Łęczna, woj. lubelskie
tel. 817 516 300, fax. 817 526 301
REGON: 43121896900000 - Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.spzoz.powiatleczynski.pl/
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Łęcznej ul. Krasnystawska 52 21 - 010 Łęczna Sekretariat
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
NA PRZYGOTOWANIE I DOSTAWĘ CAŁODZIENNEGO WYŻYWIENIA DLA PACJENTÓW SZPITALA i ZOL Z UWZGLĘDNIENIEM DIET I KALORYCZNOŚCI DLA SPZOZ W ŁĘCZNEJ - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
3.1 Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług w zakresie przygotowania i dostawy posiłków w ramach całodziennego wyżywienia dla pacjentów Szpitala Powiatowego w Łęcznej – zestaw nr 1 i pacjentów opieki długoterminowej Zakładu Opiekuńczo-Leczniczego w Puchaczowie – zestaw nr 2, z uwzględnieniem diet i kaloryczności, kod wg CPV 55520000-1 usługi dostarczania posiłków, 55320000-9 usługi podawania posiłków. 3.2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla Szpitala Powiatowego w Łęcznej i dla Zakładu Opiekuńczo-Leczniczego w Puchaczowie stanowi odpowiednio załącznik Nr 2 i 2A do niniejszej SIWZ. 3.3. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków w kuchni Wykonawcy i dostarczenia ich do kuchenek oddziałowych Zamawiającego, zachowując przy tym wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu, warunków produkcji oraz transportu. 3.4. Pracownicy dystrybuujące posiłki do kuchenek oddziałowych szpitala oraz Zakładu Opiekuńczo-Leczniczego powinni posiadać odpowiedni strój, identyfikator oraz aktualne dokumenty dopuszczające do bezpośredniego kontaktu z żywnością. 3.5. Wykonawca przygotuje posiłki profilaktyczne i rozdysponuje je w siedzibie Zamawiającego. 3.5. Dostarczanie posiłków winno odbywać się w oznaczonych (nazwa oddziału dla którego będą przygotowane posiłki) odpowiednio przeznaczonych do tego celu pojemnikach termoizolacyjnych, wykonanych z tworzyw zabezpieczających posiłki przed wylaniem i schłodzeniem: termosy jednoskładnikowe na zupę i napoje, termosy wieloskładnikowe, wypełnione pojemnikami GN (występujące w różnej konfiguracji mające zapewnić dostarczenie części składowych posiłków do kuchenek oddziałowych) 3.6. Dowożenie posiłków do Szpitala i Zakładu Opiekuńczo Leczniczego w Puchaczowie musi odbywać się odpowiednimi samochodami do transportu żywności w sposób zapewniający wymogi sanitarno-epidemiologiczne zgodny z obowiązującymi przepisami w tym zakresie. 3.7. Wykonawca zobowiązany jest do odbioru termosów, naczyń oraz resztek pokonsumpcyjnych z kuchenek oddziałowych, po każdym posiłku do 3 godzin po wydaniu posiłku. 3.8. Posiłki dostarczane będą na podstawie pisemnego dziennego zapotrzebowania składanego przez Zamawiającego do Wykonawcy i tak: obiady i kolacje do godz.10:00 w dniu dostarczenia, śniadania do godziny 15:00 dnia poprzedniego. Wszelkie zmiany będą dokonywane telefonicznie przez osobę upoważnią (pielęgniarka koordynująca oddziału) i pisemnie potwierdzone. 3.9. Posiłki profilaktyczne dostarczane będą na podstawie pisemnego dziennego zapotrzebowania składanego przez Zamawiającego do Wykonawcy do godz. 15:00 w dniu poprzedzającym wydanie posiłków. Wszelkie zmiany będą dokonywane telefonicznie przez osobę upoważnią (pielęgniarka koordynująca oddziału) i pisemnie potwierdzone. 3.10. Wykonawca we własnym zakresie zabezpiecza próbki żywności do celów kontroli zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa. 3.11. Dokumenty potwierdzające procentowy wskaźnik zatrudnienia osób niepełnosprawnych w rozumieniu ustawy z dnia 27 sierpnia 1997r. rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnieniu osób niepełnosprawnych(Dz.U. 2020 poz. 426) 3.12.Wykonawca zobowiązany jest do przekazywania tygodniowego jadłospisu wraz z informacją na temat składu podawanych potraw oraz zawartych w nich składnikach lub substancjach mogących powodować alergie lub nietolerancje pokarmowe do kuchenek oddziałowych. 3.13.Wykonawca zobowiązany jest do przedstawienia "przykładowy miesięczny jadłospis z wyszczególnieniem wartości kalorycznej i gramatury poszczególnych produktów dla diety: cukrzycowa (5xdz), lekkostrawna, wątrobowa (3xdz), dieta płynna (5xdzx300ml), lekkostrawną, oparzeniowa(wysokobiałkowa) na wezwanie Zamawiającego (Wykonawca, którego oferta zostanie najwyżej oceniona. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55520000-1
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: 9.1 Składający ofertę zobowiązany jest wnieść wadium w następującej wysokości 26000zł w podziale na zestawy: zestaw nr 1 -21000,00zł zestaw nr 2 -5000,00zł Wadium może być wniesione w następujących formach: 1) pieniądzu, 2) poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym; 3) gwarancjach bankowych 4) gwarancjach ubezpieczeniowych, 5) poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6 b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. z 2020 r. poz. 299 ze zm.). W przypadku składania oferty na więcej niż jeden zestaw minimalny warunek wartościowy podlega sumowaniu adekwatnie do zakresu składanej oferty. Wadium wnoszone w pieniądzu należy wpłacić na konto Zamawiającego: Państwowa Kasa Oszczędności Bank Polski, nr konta: 78 1020 3206 0000 8502 0006 4295, z dopiskiem na „PRZYGOTOWANIE I DOSTAWA CAŁODZIENNEGO WYŻYWIENIA DLA PACJENTÓW SZPITALA i ZOL Z UWZGLĘDNIENIEM DIET I KALORYCZNOŚCI DLA SPZOZ W ŁĘCZNEJ ”, dowód wniesienia wadium należy dołączyć do oferty. Wadium wnosi się przed upływem terminu składania ofert, przy czym wniesienie wadium w pieniądzu za pomocą przelewu bankowego Zamawiający będzie uważał za skuteczne, w przypadku uznania rachunku zamawiającego (wpływ na konto zamawiającego). Wadium wniesione w pieniądzu będzie przechowywane na oprocentowanym koncie bankowym Zamawiającego i zostanie zwrócone Wykonawcy z należnymi odsetkami. 9.2. Wadium wnoszone w formie gwarancji ubezpieczeniowej lub bankowej będzie akceptowane pod warunkiem, że gwarancja będzie zawierała wszystkie przypadki utraty wadium przez wykonawcę określone w art. 46 ust. 5 ustawy Pzp, a okres ważności gwarancji nie będzie krótszy niż okres związania ofertą określony w SIWZ. 9.3. Wadium wniesione w formie poręczenia bankowego będzie akceptowane pod warunkiem, że będzie zawierało wszystkie przypadki utraty przez Wykonawcę wadium przewidziane w art. 46 ust. 5 ustawy Pzp, a poręczenie będzie zawierało określony datą termin odpowiedzialności, nie krótszy niż okres związania ofertą określony w SIWZ. 9.4. Wadium wniesione w formie poręczenia udzielonego przez podmiot, o którym mowa w art. 6 b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz.U. z 2020r. poz. 299 ze zm.) będzie akceptowane pod warunkiem, że będzie przewidywało wszystkie przypadki utraty przez Wykonawcę wadium przewidziane w art. 46 ust. 5 ustawy Pzp, a ponadto poręczenie będzie zawierało określony datą termin odpowiedzialności, nie krótszy niż okres związania ofertą określony przez Zamawiającego w SIWZ. 9.5.Wykonawca wnoszący wadium w formie, która ze względu na obowiązujące przepisy może zostać wystawiona jako terminowa (np. gwarancja ubezpieczeniowa), jest zobowiązany do niezwłocznego przedłużenia jego ważności – w przypadku, gdy będą tego wymagały warunki prowadzonej procedury zamówienia. 9.6. Dyspozycje w zakresie zwrotu wadium będą zgodne z art. 46 ustawy Pzp.
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie określa szczegółowego sposobu oceny spełniania tego warunku.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 7.7.1. wypełniony formularz ofertowy (Zał. Nr 1 do SIWZ). 7.7.2. szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla Szpitala w Powiatowego w Łęcznej/ Zakładu Opiekuńczo-Leczniczego w Puchaczowie (załącznik Nr 2 lub 2A do SIWZ) Brak powyższych dokumentów w ofercie spowoduje jej odrzucenie. Aktualne na dzień składania ofert oświadczenie składane na podstawie art. 25a ust. 1 ustawy 7.7.3. dotyczące przesłanek wykluczenia z postępowania (w formie oryginału) według wzoru stanowiącego załącznik nr 4 do SIWZ 7.7.4. Aktualne na dzień składania ofert oświadczenie składane na podstawie art. 25a ust. 1 ustawy dotyczące spełniania warunków udziału w postępowaniu(w formie oryginału) według wzoru stanowiącego załącznik nr 5 do SIWZ. 7.7.5. dokumenty i oświadczenia wynikające z pkt. 5.3. w przypadku wspólnego składania ofert. 7.7.6. pełnomocnictwa osób podpisujących ofertę do podejmowania zobowiązań w imieniu podmiotu składającego ofertę, o ile nie wynikają z przepisów prawa lub innych dokumentów 7.7.7. dowód opłacenia wadium 7.7.8. Dokumenty potwierdzające procentowy wskaźnik zatrudnienia osób niepełnosprawnych w rozumieniu ustawy z dnia 27 sierpnia 1997r. rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnieniu osób niepełnosprawnych(Dz.U. 2020 poz. 426)
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą:
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Świadczenie usług cateringowych na potrzeby organizacji spotkań, grup roboczych organizowanych przez komórki Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubelskiego w Lublinie
Dodano: 2024-02-23 - „Przygotowanie i dostawa zestawów obiadowych dla Centrum Usług Społecznych w Świdniku - Dziennego Domu Seniora w 2024 r.”
Dodano: 2024-01-29 - Świadczenie usług cateringowych dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Ryżkach.
Dodano: 2024-01-16 - Usługa pośrednictwa polegająca na sukcesywnym świadczeniu usług cateringowych i restauracyjnych oraz wyżywienia specjalnego na potrzeby KUL z podziałem na części
Dodano: 2023-12-21 - Usługa dostarczania posiłków do Szkoły Podstawowej im. Papieża Jana Pawła II w Płoskiem, Gmina Zamość 2024.
Dodano: 2023-11-28 - Usługa dostarczania gorących posiłków do Zespołu Szkoły Podstawowej i Przedszkola w Kalinowicach, Gmina Zamość 2024.
Dodano: 2023-11-10 - Usługa dostarczania posiłków do Szkoły Podstawowej im. Papieża Jana Pawła II w Płoskiem, Gmina Zamość 2024.
Dodano: 2023-11-06 - Usługa dostarczania gorących posiłków do Zespołu Szkoły Podstawowej i Przedszkola w Kalinowicach, Gmina Zamość 2024.
Dodano: 2023-10-24 - Usługa kompleksowej organizacji Szkoły Letniej Języka i Kultury Polskiej Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego Jana Pawła II
Dodano: 2023-06-21 - „Przygotowanie i dostarczenie całodziennego wyżywienia dla Pacjentów Zakładu Opiekuńczo-Leczniczego w Curynie "
Dodano: 2023-06-19