Szpital Rehabilitacyjno-Kardiologiczny w Kowanówku ogłasza przetarg
- Adres: 64-600 Oborniki, Kowanówko, ul. Sanatoryjna 34
- Województwo: wielkopolskie
- Telefon/fax: tel. 061 2973400, 2973486 , fax. 061 2961615
- Data zamieszczenia: 2010-01-15
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Szpital Rehabilitacyjno-Kardiologiczny w Kowanówku
Kowanówko, ul. Sanatoryjna 34 34
64-600 Oborniki, woj. wielkopolskie
tel. 061 2973400, 2973486, fax. 061 2961615
REGON: 63106716800000 - Adres strony internetowej zamawiającego: kowanowko.com.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
na dostawę mięsa, wędlin i podrobów - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
sukcesywna dostawa wędlin w ilościach i parametrach określonych w formularzu cenowym ( załącznik do formularza ofertowego) zamówienie częściowe sukcesywna dostawa podrobów w ilościach i parametrach określonych w foemularzu cenowym ( załącznik do formularza ofertowego) zamówienie częściowe sukcesywna dostawa mięsa w ilościach i parametrach określonych w formularzu cenowym ( załącznik do formularza ofertowego) zamówienie częściowe sukcesywna dostawa mięsa drobiowego w ilościach i parametrach określonych w foemularzu cenowym ( załącznik do formularza ofertowego) zamówienie częściowe - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 030000001
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zdolność ekonomiczna i finansowa, Wykonawca znajduje się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, Sytuacja podmiotowa wykonawcy, Wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych. Ocena spełnienia wyżej wymienionych warunków dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia-nie spełnia w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert. Aktualne zaświadczenia właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne, lub zaświadczenia, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o opuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert.Polisa lub inny dokument ubezpieczenia potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej - minimum 80 000,00 zł.Oświadczenie z art. 22 i 24 załącznik nr 4.Zaświadczenie podmiotu uprawnionego do kontroli jakości potwierdzające, że dostarczane produkty odpowiadają określonym normom lub specyfikacjom technicznym /odpowiedni wpis zgodnie z ustawą o wyrobach medycznych - w zależności od klasyfikacji wyrobu medycznego.Pełnomocnictwa osób podpisujących ofertę do podejmowania zobowiązań w imieniu firmy składającej ofertę, o ile wynikają z przepisów prawa lub dokumentów.Oświadczenie, że towar wykonywany jest zgodnie z obowiązującymi przepisami polskiego prawa żywnościowego.Certyfikat wydany przez jednostkę certyfikującą lub zaświadczenie właściwego ze względu na miejsce prowadzenia działalności organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie produktów pochodzenia niezwierzęcego a w zakresie produktów pochodzenia zwierzęcego wydanego przez organy Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Nr 171, poz1225)- jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich .Zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007r. w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz. U. Nr106,poz.730).Przedłożenie do oferty aktualnej Decyzji Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu i dopuszczeniu Zakładu do produkcji lub obrotu środkami spożywczymi.Wydaną przez właściwy terytorialnie organ Inspekcji Weterynaryjnej zgodnie z ustawą z dnia 16 grudnia 2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 206r. Nr 17, poz. 127 z późn zm.) lub decyzję właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzenia, warunkowego zatwierdzenia, przedłużenia warunkowego zatwierdzania zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nieobjętych urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006r. Nr 171, poz. 1225) jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.kowanowko.com.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- aaaaaaaaaaaaaaaaaa
Dodano: 2014-02-05 - Dostawa artykułów spożywczych
Dodano: 2012-12-03 - Sukcesywna dostawa wędlin , podrobów, mięsa i mięsa drobiowego
Dodano: 2012-01-09 - na Dostawę artykułów nabiałowych, świeżych warzyw i świeżych owoców
Dodano: 2011-09-13 - Dostawa artykułów nabiałowych, artykułów spożywczych, świeżych warzyw i owoców
Dodano: 2011-08-25 - dostawa mięsa, mięsa drobiowego, podrobów i wędlin
Dodano: 2011-01-20 - ZP/24/2010 Dostawa warzyw
Dodano: 2010-11-09 - Dostawa artykułów nabiałowych, spożywczych, świeżych warzyw i owoców.
Dodano: 2010-09-23