Przetargi.pl
MROŻONE RYBY, WARZYWA I OWOCE ORAZ PRZETWORY RYBNE (Nr rej. Ż/9/12)

Ortopedyczno-Rehabilitacyjny Szpital Kliniczny im. W. Degi UM im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu ogłasza przetarg

  • Adres: 61-545 Poznań, ul. 28 Czerwca 1956 r. nr 135/147
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 61 8310142, 8310242 , fax. 61 8310107
  • Data zamieszczenia: 2012-03-02
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Ortopedyczno-Rehabilitacyjny Szpital Kliniczny im. W. Degi UM im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
    ul. 28 Czerwca 1956 r. nr 135/147
    61-545 Poznań, woj. wielkopolskie
    tel. 61 8310142, 8310242, fax. 61 8310107
    REGON: 00028885700000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.orsk.ump.edu.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    MROŻONE RYBY, WARZYWA I OWOCE ORAZ PRZETWORY RYBNE (Nr rej. Ż/9/12)
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest dostawa mrożonych ryb, warzyw i owoców oraz przetworów rybnych określonych w Załączniku nr 2 do SIWZ, w którym podano szacunkową ilość produktów usystematyzowanych w 5 pakietach. Zamawiający wymaga aby: 1) Realizacja zamówienia wynosiła 1 dzień od złożenia zamówienia w godzinach od 8.00 do 13.00 w dni robocze (poniedziałek - piątek); 2) Dostawa była na koszt i ryzyko dostawcy; 3) Opakowanie nie wykazywało oznak uszkodzeń mechanicznych. Towar nie może wykazywać oznak nieświeżości lub zepsucia. Opakowanie ryb mrożonych: bezpośrednie opakowanie - worek, zbiorcze opakowanie - karton; 4) Produkt był oznakowany zgodnie z obowiązującym prawem sanitarnym. Każde opakowanie transportowe musi posiadać etykietę zawierającą : nazwę produktu i rodzaj, termin przydatności do spożycia, masę netto, warunki przechowywania, nazwę i adres producenta; 5) Wykonawca każdorazowo dostarczał towar wraz z Handlowym Dokumentem Identyfikacyjnym; 6) Wykonawca przedstawił dokument potwierdzający stosowanie systemu HACCP. Dokumentem tym będzie certyfikat wydany przez jednostkę certyfikującą lub zaświadczenie wydane przez właściwego terytorialnie Powiatowego Inspektora Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub przez Powiatowego Lekarza Weterynarii, właściwego ze względu na miejsce prowadzenia działalności. 7) Po podpisaniu umowy, W przypadku rozliczeń gotówkowych Wykonawca przedłożył upoważnienie dla wyznaczonej osoby do odbioru gotówki (dotyczy wartości zamówionej partii produktów, nie przekraczającej kwoty 1 000,00 zł brutto), wystawione na czas trwania umowy lub okresowo. 8) Dotyczy Pakietu nr 3: Filety z ryb mrożone: PN-91/A-86755, bez ości i obcych zanieczyszczeń; mrożone metodą IQF, niedopuszczalne: po rozmrożeniu niewłaściwy smak i zapach oraz niewłaściwa tekstura, niedopuszczalne: zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne. Uwaga! Zamawiający żąda wskazania przez Wykonawcę w ofercie części zamówienia, jeśli jej wykonanie powierzy Podwykonawcy.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 152200006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.orsk.ump.edu.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach