Przetargi.pl
Kursy zawodowe w ramach projektu systemowego Czas na aktywność w Gminie Zaklików

Ośrodek Pomocy Społecznej w Zaklikowie ogłasza przetarg

  • Adres: 37-470 Zaklików, ul. Zachodnia 15
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel. 15 873 84 63 , fax. 15 873 83 24
  • Data zamieszczenia: 2010-06-24
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Pomocy Społecznej w Zaklikowie
    ul. Zachodnia 15 15
    37-470 Zaklików, woj. podkarpackie
    tel. 15 873 84 63, fax. 15 873 83 24
    REGON: 83032230400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.opszaklikow.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Kursy zawodowe w ramach projektu systemowego Czas na aktywność w Gminie Zaklików
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Kucharz Celem szkolenia jest nabycie przez kursantów umiejętności i wiedzy niezbędnej do wykonywania pracy na stanowisku kucharz. Cele ogólne: Program winien zakładać uzyskanie niezbędnych umiejętności praktycznych, takich jak: - przygotowanie stanowiska pracy zgodnie z wymogami, - pobieranie surowców i półproduktów do produkcji kulinarnej, - zabezpieczanie surowców, półproduktów i wyrobów gotowych przed zepsuciem, - dokonywanie oceny organoleptycznej i estetycznej surowców kulinarnych, półproduktów i wyrobów gotowych, - prowadzenie obróbki wstępnej surowców (ręcznej, mechanicznej i termicznej), - wykonywanie różnymi technikami i metodami (zgodnie z normami surowcowymi), asortymentów potraw z warzyw, owoców, grzybów, mleka i przetworów mięsnych, dziczyzny, drobiu, ryb oraz potraw z podrobów, potraw półmięsnych i jarskich, wyrobów garmażeryjnych, - przestrzeganie higieny osobistej i higieny pracy, - posługiwanie się narzędziami, maszynami i urządzeniami przy przygotowywaniu potraw i napojów oraz ich bieżąca konserwacja, - ekspedycja wyrobów kulinarnych (w zakresie podstawowym), - przygotowanie potraw, specjalistycznych (dietetycznych), - przygotowanie potraw, napojów i deserów na przyjęcia okolicznościowe, - utrzymywanie na bieżąco czystości na stanowisku pracy, - przestrzeganie przepisów sanitarno - epidemiologicznych, bhp i p. poż. obowiązujących w zakładach zbiorowego żywienia. 3 osoby 130 godzin planowany termin realizacji sierpień-wrzesień 2010 rok Opiekunka-opiekun osób chorych i starszych Celem szkolenia jest przygotowanie do pracy w charakterze opiekunki osób chorych i starszych, która wykonuje zadania związane z zapewnieniem bezpieczeństwa i zaspokojenia podstawowych potrzeb osób lub środowiska powierzonego jej opiece z wykorzystaniem sprzętu stanowiącego własność pracodawcy. W zależności od potrzeb praca opiekunki domowej może być skierowana na: - opiekę nad osobą chorą i starszą, Cele ogólne W zakresie pracy: opieka domowa nad osobą starszą i niepełnosprawną zakłada się, że po zakończonym procesie kształcenia uczestnicy szkolenia będą przygotowani do następujących zadań: - wykonywanie codziennych czynności związanych z prowadzeniem gospodarstwa domowego, - wykonywanie czynności higienicznych przy podopiecznym, - wspieranie biologicznych funkcji życiowych podopiecznego, - organizowanie czasu podopiecznemu i dotrzymywanie towarzystwa Oczekiwane rezultaty Założone cele kształcenia i zakres tematyczny szkolenia skierowane są na kształtowanie praktycznych umiejętności i postępowania w domowej opiece nad osobą chorą i starszą. Oczekuje się, że po zakończonym kursie uczestnik szkolenia będzie potrafił: - zorganizować opiekę dla starszej lub chorej osoby z zastosowaniem zasad bhp, - wykonać podstawowe czynności związane z funkcjonowaniem gospodarstwa domowego podopiecznego, - przygotować posiłki według ogólnych lub specjalnych zasad żywienia, - wspomagać podopiecznego w pokonywaniu trudności życiowych, z uwzględnieniem odpowiedzialności cywilnej i zasad etyczno-moralnych, - udzielić pierwszej pomocy w sytuacji zagrożenia życia lub czasowej niedyspozycji. - zastosować podstawową wiedzę z zakresu psychologii, psychiatrii i gerontologii w codziennej pracy z podopiecznym 1 osoba 76 godzin ,planowany termin realizacji lipiec -sierpień 2010 rok Sprzedawca z obsługą komputera, programu FPP i kasy fiskalnej Celem szkolenia jest nabycie przez kursantów umiejętności i wiedzy niezbędnej do wykonywania pracy na stanowisku sprzedawcy z wykorzystaniem sprzętu komputerowego, programu FPP, kasy fiskalnej oraz zapoznanie się z zasadami etyki w zawodzie sprzedawcy. Cele ogólne: Przygotowanie uczestników szkolenia w zakresie: - wiedzy o konsumencie - sklepu detalicznego i jego wyposażenia - marketingu handlowego - organizacji pracy w sklepie - zaopatrzenia sklepów w towary - technik sprzedaży detalicznej - czynności rachunkowo-kasowych - treningu umiejętności sprzedaży i obsługi klienta - nowoczesnych form organizacji i technik handlu detalicznego - bhp i ppoż. - podstaw obsługi komputera - obsługi programu FPP oraz kasy fiskalnej Oczekiwane rezultaty: Szkolenie winno przyczynić się do uzyskania umiejętności zawodowych w zakresie pracy sprzedawcy, w wyniku czego absolwent kursu winien umieć: - Przestrzegać zasad bezpieczeństwa i higieny pracy w jednostce handlowej - Zorganizować sprzedaż detaliczną - Organizować zaopatrzenie oraz przyjmować dostawy towarów - Wykonać i udokumentować podstawowe obliczenia sklepowe - Obsługiwać klienta przy użyciu różnych form sprzedaży 5osób 120 godzin, planowany termin realizacji sierpień-wrzesień 2010 rok
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 800530008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.opszaklikow.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną